اخبار

اخبار آتش بس جنگ بین ایران و اسرائیل | نتیجه + شرایط مذاکره

آتش‌ بس جنگ بین ایران و اسرائیل که با وساطت دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، برقرار شد، رسماً در ۲۴ ژوئن ۲۰۲۵، پس از یک درگیری ۱۲ روزه که با تبادل شدید نظامی همراه بود، آغاز شد. این توافق به عنوان گامی مهم در جهت ثبات منطقه‌ ای مورد استقبال قرار گرفت، اگرچه اجرای آن بحث‌ برانگیز و شکننده بوده است. حمله نظامی اسرائیل به ایران و دخالت آمریکا در حملات به تاسیسات هسته‌ ای ایران در فردو، نطنز و اصفهان نه تنها بدون دستیابی به اهداف مورد نظر پایان یافت، بلکه با واکنش‌ های شدید از سوی جامعه بین‌ الملل روبه‌ رو شد. 

در این مقاله از سایت مجله مهاجرت می توانید نتیجه جنگ بین ایران و اسرائیل، شرایط مذاکره طرفین و دیگر جزئیات این آتش بس را مطالعه کنید.

شرایط مذاکره آتش بس جنگ بین ایران و اسرائیل 

ایران به وضوح اعلام کرده است که از شرکت در مذاکرات «زیر آتش» خودداری می‌ کند. اسحاق دار، معاون نخست وزیر موارد زیر را اضافه کرده است:

  • ایران تنها در صورتی مذاکرات را از سر می‌ گیرد که اسرائیل حملات بیشتر را متوقف کند. 
  • زمانی که حملات هوایی اسرائیل ادامه دارد، هیچ مذاکره آتش‌ بس یا دیپلماسی گسترده‌ تری ادامه نخواهد یافت.
  • ایران خواستار این است که اسرائیل قبل از از سرگیری هرگونه مذاکره جدی، عملیات خود را در سوریه، لبنان و مواضع مرتبط با غزه متوقف کند.
  • قطر و عمان به عنوان واسطه عمل می‌ کنند. (تهران از آنها خواسته است که از اسرائیل بخواهند حملات را متوقف کند تا مذاکرات از سر گرفته شود و واشنگتن نیز برای کمک به کاهش تنش‌ ها در این مذاکرات مشارکت دارد).

عراقچی، وزیر امور خارجه، نیز این موضوع را تکرار کرد: جنگ بین ایران و اسرائیل تا زمانی که خاک ایران دیگر مورد حمله قرار نگیرد، به مذاکرات هسته‌ ای یا کاهش تنش بازنمی‌ گردیم.

نتیجه آتش بس جنگ بین ایران و اسرائیل

نتیجه آتش بس جنگ بین ایران و اسرائیل

اقدامات اخیر اسرائیل کمی پیش از آغاز آتش‌ بس، حمله موشکی اسرائیل به ایران، مراکز نظامی را مورد هدف قرار داد. اسرائیل کاتز، وزیر دفاع این کشور، این حملات را در پاسخ به موشک‌ پرانی‌ های ایران توجیه کرده است. در همین حال، رئیس‌ جمهور ترامپ از زمان‌ بندی این اقدامات ابراز نارضایتی کرده و بر لزوم خویشتنداری به منظور حمایت و حفظ آتش‌ بس تأکید کرد.

پاسخ ایران پرتاب موشک پس از آغاز آتش‌ بس را تکذیب کرد. با این حال، اسرائیل از به صدا درآمدن آژیر های موشکی در مناطق شمالی خبر داد و مدعی نقض آتش‌ بس توسط ایران شد. با وجود این ادعاها، ایران از تشدید بیشتر اوضاع خودداری کرده است.

در حالی که آتش‌ بس، جنگ را کاهش داده است، مسائل اساسی همچنان حل نشده باقی مانده‌ اند. ایران و اسرائیل همچنان یکدیگر را به نقض آتش‌ بس متهم می‌ کنند و احتمال درگیری مجدد همچنان وجود دارد. جامعه بین‌ المللی همچنان هوشیار است و امیدوار است که تلاش‌ های دیپلماتیک بتواند به صلح پایدار تری منجر شود.

نقل قول از : nytimes.com

One day into a cease-fire between Iran and Israel made under pressure from President Trump, Iran’s president, Masoud Pezeshkian, on Tuesday praised his people and pushed back on claims that the country’s nuclear program had been devastated.

ترجمه: یک روز پس از آتش‌بس بین ایران و اسرائیل که تحت فشار پرزیدنت ترامپ برقرار شد، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، روز سه‌شنبه از مردم خود تمجید کرد و ادعاهای مبنی بر نابودی برنامه هسته‌ای این کشور را رد کرد.

منبع: https://www.nytimes.com/live/2025/06/24/world/ceasefire-iran-israel-trump

جزئیات آتش بس جنگ میان ایران و اسرائیل 

پس از حمله ایران به پایگاه العدید آمریکا در قطر، در نهایت دونالد ترامپ اعلام کرد که به اسرائیل دستور داده است حملات علیه ایران را متوقف کرده و آتش‌ بس جنگ بین ایران و اسرائیل برقرار شود. اما شب گذشته، حملات گسترده‌ ای از سوی اسرائیل به مناطق مختلف ایران، به‌ ویژه در تهران، صورت گرفت. در پاسخ، ایران نیز در شش موج حمله سنگین، تمامی شهرهای اسرائیل را هدف قرار داد تا پیش از آغاز آتش‌ بس آخرین اقدامات نظامی را انجام داده باشد.

در نهایت، ساعت ۴ بامداد روز سه‌ شنبه ۳ تیرماه ۱۴۰۴، آتش‌ بس جنگ میان ایران و اسرائیل برقرار شد و جنگ رسماً میان این دو کشور پایان یافت. ترامپ تأکید کرد که آتش‌ بس هم‌ اکنون در منطقه خاورمیانه برقرار است و هیچ‌ یک از طرفین نباید آن را نقض کنند.

بیشتر بدانید: وضعیت و تعطیلی سفارتخانه ها در ایران به دلیل حملات موشکی اسرائیل

چگونگی سرکوب اسرائیل توسط تجهیزات موشکی و جنگی ایران

عریب الرنتاوی، مدیر مرکز مطالعات سیاسی قدس، در تحلیلی منتشر شده در الجزیره به بررسی جنگ دوازده‌ روزه میان ایران و اسرائیل پرداخته و بر این باور است که پس از پایان این درگیری، هم واشنگتن و هم تهران مایل به بازگشت به میز مذاکرات هستند؛ تفاوتی نمی‌ کند این مذاکرات مستقیم باشند یا غیر مستقیم، چرا که این موضوع پیش‌ تر نیز چندان تعیین‌ کننده نبود. در مقابل، اسرائیل تنها زمانی وارد مذاکرات خواهد شد که ایران دست تسلیم بالا برده و شرایط اسرائیل را بپذیرد؛ مسئله‌ ای که به نظر می‌ رسد در شرایط فعلی غیرممکن باشد، به‌ ویژه با توجه به حاشیه مانور قابل‌ توجهی که تهران پس از این جنگ به دست آورده است. 

الرنتاوی اضافه می‌ کند که ایالات متحده دیگر اصراری بر تغییر نظام ایران ندارد و تمرکز را دوباره بر تغییر سیاست‌ ها گذاشته است. اما از سوی دیگر، اسرائیل همچنان عقیده دارد که مهار تهدید ایران فقط از طریق تحول بنیادین در ساختار نظام جمهوری اسلامی امکان‌ پذیر است و این راهبرد را، حتی با استفاده از ابزارها و روش‌ های متفاوت، دنبال خواهد کرد.

بیشتر بدانید: فرمان اجرایی ترامپ برای ممنوعیت مسلمانان و مهاجرت به آمریکا 

آیا مقامات مهم ایران و اسرائیل از ترامپ کمک خواستند؟

آیا مقامات مهم ایران و اسرائیل از ترامپ کمک خواستند؟

اسرائیل ممکن است برنامه هسته‌ ای ایران را تنها چند ماه به عقب برگرداند. آنگونه که اکو ایران گزارش داده است، هنگامی که اسرائیل هفته گذشته مجموعه‌ ای از حملات را علیه ایران آغاز کرد، هشدارهای جدی متعددی نیز در مورد برنامه هسته‌ ای این کشور صادر کرد و ادعا کرد که جمهوری اسلامی ایران در تلاش برای دستیابی به سلاح‌ های هسته‌ ای به سرعت به نقطه بی‌ بازگشت نزدیک می‌ شود و این حملات برای جلوگیری از این نتیجه ضروری بوده است.

ارزیابی‌ های اطلاعاتی آمریکا در این زمینه به نتیجه متفاوتی رسیده بود. به گفته چهار نفر از افراد آشنا با این ارزیابی، ایران نه تنها به طور فعال به دنبال سلاح هسته‌ ای نبود، بلکه تا سه سال با توانایی تولید و پرتاب آن به هدف مورد نظر فاصله داشت.

اکنون، پس از چند روز حملات هوایی اسرائیل، ممکن است برنامه هسته‌ ای ایران را تنها چند ماه به عقب برگرداند. علی‌ رغم این‌ که اسرائیل به تاسیسات غنی‌ سازی نطنز آسیب وارد کرده است، بخش زیرزمینی این مجتمع و  سایت غنی‌‌ سازی در فردو عملاً دست نخورده باقی مانده است.

کارشناسان دفاعی می‌ گویند اسرائیل بدون سلاح‌ های خاص و پشتیبانی هوایی ایالات متحده، توانایی آسیب رساندن به فردو را ندارد.

اگرچه دونالد ترامپ، رئیس جمهور اعلام کرده است که نمی‌خواهد ایالات متحده را در تلاش‌های اسرائیل برای نابودی زیرساخت‌های هسته‌ای ایران درگیر کند، اما دولت آمریکا اذعان دارد که تنها راه نابودی برنامه هسته‌ای ایران، کمک نظامی آمریکا است به ویژه بمب‌های آمریکایی که قادر به آسیب رساندن به تأسیسات زیرزمینی و بمب‌افکن‌های B-2 حامل آنها هستند.

ترامپ صبح یکشنبه به ای‌بی‌سی نیوز گفت: «ما در آن دخیل نیستیم. ممکن است که بتوانیم درگیر شویم. اما در حال حاضر درگیر نیستیم».

ترامپ، روز دوشنبه، در جریان اجلاس سران گروه هفت در کانادا، از اسرائیل و ایران خواست تا «قبل از اینکه خیلی دیر شود» مذاکرات را آغاز کنند.

بیشتر بدانید: ممنوعیت ورود ایرانیان به خاک آمریکا توسط ترامپ (رئیس جمهور فعلی آمریکا)

مذاکرات آمریکا و ایران برای توقف غنی سازی اورانیوم پس از آتش بس

توقف غنی سازی اورانیوم در ایران صرفا یک بهانه است که آمریکایی ها در روند مذاکرات مطرح می کنند؛ چرا که آنها بهتر از همه می دانند که جمهوری اسلامی ایران به دنبال ساخت سلاح هسته ای نیست.

محمدحسن آصفری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه چرا دشمنان بر روی مسئله توقف غنی سازی در ایران تمرکز کرده‌ اند، بیان کرد: از نگاه بنده این یک بهانه‌ ای است که این روزها از سوی آمریکایی ها مطرح می‌ شود. آمریکایی‌ها از سلاح هسته‌ ای ایران ترس و وحشت ندارند؛ چرا که خود آمریکایی‌ ها سلاح‌ های هسته‌ ای قوی در اختیار دارند. حتی کشورهای اروپایی نیز سلاح هسته‌ ای دارند. 

وی در ادامه اظهار کرد: ترس از دسترسی ایران به سلاح هسته‌ ای، صرفا یک بهانه از سوی آمریکایی‌ ها است. اصل جنگ و دشمنی آمریکایی ها با اصل نظام اسلامی است. آمریکایی‌ ها منافعی در اینجا داشتند که منافع خود را از دست داده‌ اند. امروز حیثیت آمریکایی‌ ها در دنیا زیر سوال رفته است؛ چرا که بعد از 45 سال نتوانسته‌ اند اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهند. حتی اگر ایران امروز صنعت هسته‌ ای خود را جمع کند، آن ها فردا بحث موشکی را مطرح می کنند و خواستار جمع آوری موشک ها می شوند.

سوالات متداول در مورد اخبار آتش بس جنگ بین ایران و اسرائیل 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا