مهاجرتویزای پناهندگی

پناهندگی به اسپانیا

کشور اسپانیا به دلایل مختلفی مانند شرایط خوب زندگی و پاسپورت ارزشمند و جزو کشورهای اتحادیه اروپا بودن، همواره مقصد پناهجویان بسیاری است.بسیاری از افراد پناهندگی را از راه های مهاجرت به اسپانیا می دانند. اما در واقع این مسیر غیر قانونی و پر ریسک محسوب میشود. در ثانی، دولت اسپانیا برای مدیریت اوضاع کشور و جلوگیری از تبعات حضور پناهندگان، از پذیرش پناهندگان تا حد زیادی کاسته است. در این مقاله به بررسی تبعات این مسیر خواهیم پرداخت.

اخذ اقامت اسپانیا با پناهندگی 2021

این مسیر در واقع آخرین مسیر برای مهاجرت میباشد. چرا که غیرقانونی تلقی شده و به همراه لطمات و صدمات بسیاری از چندین جهات برای متقاضی خواهد بود.

پروسه پناهندگی به اسپانیا بدین ترتیب خواهد بود که متقاضی درخواست خود را با ارائه مدارک ارائه خواهد کرد. پرونده و اسناد مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد گرفت که بین 3 الی 6 ماه به طول مینجامد.در ابتدا سند به رنگ سفید بوده و پس از ثبت درخواست سند قرمز اعطا میشود. در صورت نامعلوم بودن وضعیت پناهجو، سند رنگ سبز ارائه می گردد. و در این حال پناهنده اجازه کار در این کشور را نخواهد داشت.

در سالهای اخیر به خصوص سال 2021 بیشتر کشورهای اروپایی در جذب پناهنده فعالیتی ندارند. و بیشتر پرونده ها با ریجکتی روبرو شده و متقاضیان از کشور دیپورت می شوند.

طبق آخرین آمار ثبت شده توسط OAR در سال 2018 کشور اسپانیا 54.000 درخواست پناهندگی دریافت و فقط 12.000 درخواست را قبول کرده. و فقط 1 نفر از 4 پناهجو موفق به اخذ پناهندگی در اسپانیا شده است.

شرایط پناهندگی در اسپانیا در سال 2021

برای پناهندگی اسپانیا ، این امکان هست که از کشور مبدا، درخواست پناهندگی خود را اعلام دارید. اگر یکی از شرایط زیر را داشته باشید:

  • به غیر امور پناهندگان کمیسیون عالی سازمان ملل، اشخاص که زیر نظر سازمان ملل هستند.
  • کسانی که کشور مبدا به تعهدات برای شهروندان خود عمل نکرده است.
  • کسانی که به جرم و جنایت، جنایت علیه بشریت و جنایت جدی مرتکب شده اند.
  • کسانی که به آزار و اذیت و جرم های سازمان ملل و بنیان گذاران مرتکب شده اند.

بر اساس تعریف کنوانسیون ژنو از پناهندگی، افرادی که به دلایل اجتماعی و دینی و سیاسی در کشور مبدا مورد آزار و اذیت های مختلف هستند. شامل پناهجویان میشوند. اما بیشتر پناهجویان در اسپانیا به دلایل اجتماعی مثل نژاد پرستی و جنگ و … به این کشور پناهنده شده اند. در ضمن افرادی که به دروغ ادعای بی پناهی و پناهجویی میکند و یا در کشور خود و کشوری دیگر مرتکب جرم و جنایتی شده باشد. به هیچ عنوان شامل پناهندگی در اسپانیا نخواهد شد. طبق قانون اسپانیا، افراد خانواده و یا کسانی که تحت حمایت فرد پناهنده قرار دارند نیز می توانند به همراه وی باشند.

مراحل پناهندگی به اسپانیا

پناهنده به محض ورود به کشور اسپانیا یا نهایت پس از 1 ماه ورود، باید درخواست خود را به پلیسهای مرزی و مراجع مرتبط ارائه دهد.مراجع ذیصلاح پس از بررسی درخواست، تصمیم خود را مبنی بر رد یا پذیرش پناهجو اعلام می کنند. در صورت رد شدن درخواست پناهنده می تواند اعلام تجدید نظر کند. این روند حدود 6 ماه یا بیشتر طول خواهد کشید.

روش دیگر این است که، پناهجویان، در خارج از خاک اسپانیا و یا در مراکز بازداشت برای خارجیان باشند.اداره پناهندگی طی 72 ساعت پذیرش یا رد پناهندگی را به اطلاع پناهجویان خارج از کشور و طی 4 روز به مرکز بازداشت خارجیان می رساند.در صورت قبولی وزارت کشور موظف است مدارک پناهجو را طی 3 ماهه بررسی کرده و تصمیم نهایی خود را بگیرد. وظیفه رسیدگی به درخواست های پناهندگی به اسپانیا با دولت است. و در نهایت وزارت کشور بر اساس کمیته های بین المللی تصمیم گیری می کند. به طور کلی پناهنده به 3 مرحله باید توجه داشته باشد:

  1. درخواست برای ورود به اسپانیا
  2. داشتن شرایط پناهندگی
  3. قبول یا رد کردن درخواست پناهندگی 

محل های پناهندگی در اسپانیا به شرح زیر است:

  • مرز قلمروی اسپانیا
  • فرودگاه ها
  • دفاتر مهاجرتی

مدارک مورد نیاز برای پناهندگی اسپانیا

سازمان امور پناهندگان خدماتی،برای پناهندگان همچون وکیل مهاجرت، خدمات مراقبت از مهاجرین، تشکیل و ارائه پرونده و آماده سازی متقاضیان برای مصاحبه در نظر گرفته است. و در حین رسیدگی به پرونده پناهندگان شامل کمک های قانونی، مراقبت های پزشکی و بهداشتی و همچنین مزایای خاص اجتماعی و خدمات بین المللی خواهند بود.

مدارک مورد نیاز برای درخواست پناهندگی شامل:

  • فرم کامل شده و مصاحبه اولیه
  • 2 قطعه عکس( در حین مصاحبه هم میتوان توسط سازمان گرفته شود)
  • مدارک هویتی متقاضی و همرانش

خطرات پناهندگی به اسپانیا

به طور واقع بینانه و کلی اگر بنگریم. یک پناهجو از لحظه اول مورد خطرات فراوانی قرار خواهد گرفت. خطرات مختلفی مانند؛ درگیر شدن با  افراد سوءاستفاده گر، قاچاقچیان سودجو، از بین رفتن سرمایه های مادی و معنوی شخص، و در نهایت به مقصد و مقصود خود نرسیدن پناهجو.در زیر به برخی از این موارد اشاره نموده ایم:

  • شرایط زندگی سخت پناهجویان در کمپ
  • وضعیت اقتصادی و معیشتی پناهجویان

دلایل رد درخواست پناهندگی در اسپانیا

اسپانیا مانند دیگر کشورهای اروپایی عضو پیمان دوبلین است. یعنی افرادی که در یک کشور درخواست پناهندگی داده باشند، نمی‌توانند دوباره به کشور دیگری در اروپا درخواست پناهندگی بدهند. با این وجود دلایل بسیاری برای ریجکتی پرونده پناهندگی وجود دارد. که برخی از آنها در زیر آمده است:

  • عدم ارسال درخواست پناهندگی در زمان مقرر
  • ناقص یا تقلبی بودن مدارک ارائه‌ شده
  • متعهد نبودن به قانون دوبلین و ثبت درخواست در کشوری دیگر
  • افراد متهم به جنایات جنگی یا نقض حقوق بشر(داشتن سوء پیشینه)
  • ریجکتی درخواست پناهندگی در کشوری دیگر

2 دیدگاه

  1. سلام میخواستم ازتون بپرسم قانون دوبلین در اسپانیا وجود داره ؟؟ برای پناهندگی در اسپانیا باید چیکار کنیم ؟ اگر بخواهیم پناهنده بشیم شما تو این مسیر کمکمون می کنید

    1. سلام دوست عزیز
      مجله مهاجرت یک سایت اطلاع رسانی در زمینه مهاجرت بوده و هیچگونه خدماتی در زمینه پناهندگی به هموطنان ارائه نمی دهد.
      با تشکر از همراهی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا