مطالب متفرقه

آشنایی با کشور ارمنستان

ارمنستان کشور همسایه کشورمان ایران است. که نزدیکی و هم نشینی ایرانیان با ارامنه این دو کشور را از نظر فرهنگی بسیار به یکدیگر شبیه کرده است. به خاطر شرایط و نزدیکی این کشور سالانه تعداد زیادی از گردشگران مخصوصا از ایران  به این کشور سفر میکنند.البته که فقط نزدیک بودن به این کشور نیست. که ایجاد جاذبه می کند دلایل دیگری همچون فراهم بودن امکانات تفریحی و رفاهی و همچنین مناسب. و نسبتا ارزان بودن قیمت ها و مناظر زیبای این کشور نیز در ایجاد جاذبه برای گردشگران دخیل است.

پس برای داشتن سفری از هر جهت بهتر به این کشور اطلاعاتی اعم از جغرافیا و فرهنگ و آب و هوا و… از الزامات است. ما در این جا با این مطلب قصد تکمیل کردن این اطلاعات را برای شما داریم.

موقعیت جغرافیایی و آب و هوای  کشور ارمنستان

از نظر جغرافیایی کشور ارمنستان در منطقه قفقاز و بین دریای سیاه و خزر یعنی در مرز میان آسیا و اروپا  قرار دارد. ارمنستان از قسمت شمالی با گرجستان و  از شرق با کشور آذربایجان و از قسمت غربی با ترکیه و از جنوب نیز با ایران و نخجوان هم مرز است.ارمنستان کشوری محاط در خشکی و جز کشورهای کوهستانی و پر باران است.

نواحی جنوبی این کشور از مناطق گرمسیری محسوب می شود. بالغ بر 80 درصد این کشور در ارتفاع 1000 متری سطح دریا قرار دارد.به دلیل این ارتفاعات که بین 2000-1000 متر متغیر است باید انتظار دماهای متفاوت را در این کشور داشت. در این کشور آب و هوای فصول مختلف به این صورت است، که بهار اکثرا باران است. اما میتوان در برخی روزها هوای آفتابی و گرم را نیز در این فصل تجربه کرد.و در تابستان روزها آفتابی و بلند است و دمای هوا بالای 35 درجه، که این دما در شبها پایین تر می آید و دلپذیرتر می شود.

ارمنستان در پاییز هوای معتدل و آفتابی دارد. و در زمستان از دسامبر تا فوریه کوه ها پوشیده از برف و پیست های اسکی برقرار است.

موقعیت جغرافیایی ارمنستان

فرهنگ , زبان و مذهب مردم کشور ارمنستان

کشور ارمنستان تا مدتهای زیادی جزئی از خاک کشورمان ایران بوده است. به همین دلیل فرهنگ این کشور بسیار به کشورمان نزدیک است و از فرهنگ ایران و ایرانی بسیار تاثیر پذیرفته است. مثلا پوشش مردان ارمنی در واقع لباسی بین لباس سنتی خطه شمال ایران و مردان گرجی است. لباس زنان نیز شبیه لباس های زنان آن منطقه است. و شامل روسری های با رنگهای شاد  و لباس بلندی که روی آن زردوزی  شده است. آن را با نام داراز میشناسند.این کشور که اکثر جمعیتش را ارامنه تشکیل داده اند. و تعداد مهاجران کمی از اروپا و روسیه هم دارد از نظر فرهنگی بسیار غنی و نسبتا سنت گرا هستند. نمونه بارز این سنت گرایی هم همان پوشش بومی آنهاست. که در قبل به آن اشاره کردیم. مردم ارمنستان در کل بسیار مهربان و مهمان نواز و سخاوتمند هستند.

ارمنستان جز اولین کشور هاییست که در قرن 14 به دین مسیحیت گروید. بنا به این دلیل است که بخش اعظمی از آداب و رسوم و فرهنگ این کشور از مسیحیت الگو برداشته است. پس دین رسمی این کشور مسیحیت است و در این کشور کلیساهای زیبا و متعددی به چشم میخورد. کلیساها در واقع ریشه در فرهنگ و اصالت این مردم دارد.در قدیم نام ارمنستان (هایک ) بوده که به مرور پسوند<< ستان >> به آن اضافه شده و تغییر نام این کشور را حاصل شده است.

زبان اصلی این مردم ارمنی است البته زبان ارمنی هم به دو بخش ارمنی شرقی و غربی تقسیم میشود که فقط گاها در تلفظ ها میزانی باهم متفاوت است اما در نهایت مطلب زبان رسمی و اصلی این کشور ارمنی شرقی است و بعد از آن زبان دوم آنها زبان روسی است.شاید یکی از اساسی ترین مشکلات گردشگران هم همین موضوع زبان و بومی گرایی نسبی مردم ارمنستان باشد چرا که این مردم به زبانهای دیگر و بین المللی اشرافی ندارند و همچنین مخصوصا برای حضور در کلیسا ها و مراسمات مذهبی از مهمات است که لباس مناسب و بومی خود را بر تن داشته باشند.

دیدار پاپ از کلیساهای ارمنستان
لباس بومی ومحلی مردم ارمنستان
یکی از غذاهای معروف ارمنیان,دلمه برگ مو

اقتصاد

کشور ارمنستان با جهشی از اقتصاد کمونیستی به سمت اقتصاد سرمایه داری توانست که جهت آزادسازی اقتصاد کشورش بسیار تاثیر گذار باشد, لیکن این کشور دچار محدودیت هایی مثل وابستگی تامین انرژی از سایر کشورهایی مثل ایران و روسیه است,ارمنستان به دلیل محصور بودن در خشکی که باعث فقر در منابع و درگیر بودن از دو جانب شرق و غرب  خود با ترکیه و آذربایجان ,مجال آنچنانی برای تنفس و یا سرمایه گذاری منطقه ای ندارد.

ارمنستان 6 سال درگیر جنگ در قسمت قره باغ با آذربایجان بوده و تا 7 سال بعد از این دوره نیز مردم این کشور به خاطر مافیای اقتصادی و ناعدالتی های اقتصادی و فساد مالی از باعثان این روند شکایت کردند و در آن مدت اکثر کسب و کارها و شرکت ها اعم از هواپیمایی آرماویا که خط هوایی ملی این کشور است ورشکستگی مالی خود را اعلام کردند.

اما در کل این کشور دارای بخشهای صنعتی متنوعی است که شامل صنایع شیمیایی, فلزی ,نساجی و فراورده های غذایی میباشد,اما عمدتا صنایع ارمنستان شامل منسوجات ,ساخت ماشین آلات و صنایع شیمیایی میشود.

صادرات ارمنستان شامل الماس مواد غذایی و انرژی و مواد معدنی است و اقتصاد آن بسیار وابسته سرمایه گذاری و پشتیبانی ارامنه خارج از این کشور است.

شهرهای مهم و پایتخت ارمنستان

ارمنستان در کل 11 استان دارد که مردم آنها بیشتر به کشاورزی مشغولند و البته ماهیگیری و دامپروری و شکلات سازی نیز از دیگر مشاغل این مردم است. ایروان که از مهم ترین و تاثیر گذارترین شهرهای این کشور محسوب میشود .در واقع پایتخت رسمی این کشور نیز  است , ایروان آثار باستانی و تاریخی بسیاری دارد و بزرگترین شهر ارمنستان بشمار میرود این شهر که مرکز اداری و فرهنگی ارمنستان نیز است چنان جاذبه های دیدنی دارد که سالانه بسیاری از توریست ها را برای بازدید کردن به سوی خود فرا میخواند.با توجه به شرایط و شواهد,ایروان عضو وابسته به شهرها ی اروپایی است و در امتداد رودخانه هرازدان قرار گرفته است.

از دیگر شهر ها میتوان به شهرهای کوتایک و گیومری (که بسیار دستخوش تغییر نام میشود) ,تاووش آرارات اشاره کرد.

نمایی از ایروان,پایتخت ارمنستان
نمایی از منظره فوالعاده زیبای شهر کوتایک
نمایی از شهر زیبای گیومری

جاذبه‌های دیدنی و تفریحی ارمنستان

علاوه بر ایروان که پر است از جاذبه های تاریخی و فرهنگی و تفریحی که معمولا بیشترین میزان توریست به این شهر اختصاص می یابد. اگر بخواهیم از جاذبه های طبیعی بگوییم مطمئنا باید از شهر زیبای دلیجان یاد کنیم. که به دلیل مناظر فوق العاده و سرسبزی که دارد معروف به سوییس کوچک است.

از دیگر جاذبه ها میتوان از روستای گوریس یاد کرد که با معماری آلمانی و قدمت زیاد خود بسیار شهرت یافته است. البته که جاذبه های این کشور به این اندازه خلاصه نمیشود. مکان های بسیاری مانند کلیساهای قدیمی و زیبا و قسمتهای دیدنی دیگری که مخاطبان مختص خود را دارد.

شهر توریستی دلیجان زیبا در ارمنستان معروف به سوییس کوچک
بناهای تاریخی در ارمنستان
تور دوچرخه سواری (برگذاری انواع اقسام تورها
و فستیوال ها در ارمنستان)

ایرانیان در ارمنستان

ایرانیان در این کشور بیشتر در زمینه های مواد غذایی فعالیت دارند. چرا که مواد غذایی تولیدی در این کشور به طور دقیق بررسی می شود. مشخصا شرکتهای ثبت شده در این زمینه بیشتر خود را در فضاهای صادراتی عرضه می کنند.همینطور آلومینیوم و محصولات آلومینیومی از دیگر فعالیتهای موفق ایرانیان است که دارای رتبه های خوب تجاری است.

به خصوص در سالهای اخیر 75 درصد بیشتر از سالهای قبل ایرانیان ارمنستان را برای زندگی انتخاب کرده اند. این به دلیل شرایط خوب زندگی و فضای باز و دقیق ارمنستان برای کار و فعالیت است.

ارمنستان به دلیل وسعت زیاد زمین های حاصلخیز و کوهستانی زمینه فعالیتهای کشاورزی را برای شرکتهای مرتبط فراهم کرده است. و رشد شرکتها در ارمنستان به طور دوره ای 55 درصد بیشتر از سایر کشورها به چشم میخورد. البته رشد و پیشرفت اقتصادی مخصوصا سالهای اخیر این کشور توانسته زمینه درامد زایی افراد را بیشتر از پیش فراهم کند.

ارمنستان به طور کلی: 

  • نام انگلیسی: Armenia
  • پایتخت: ایروان
  • قاره: آسیا
  • نوع حکومت و ساختار سیاسی: جمهوری دموکراتیک/ پارلمانی
  • زبان‌های رسمی: ارمنی
  • زبان‌های رایج: لهجه های مختلف ارمنی و گاها روسی
  • واحد پول: درام  و هر درام 0.0020 = دلار آمریکا
  • تعداد کشورهای بدون نیاز به ویزا: 61
  • جمعیت: بیش از 2.93 میلیون در سال 2018
  • دامنه اینترنتی:    am.
  • پیش شماره تلفن: 00374
زیبایی و اصالت در ارمنستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا