مهاجرت پزشکی یکی از موضوعاتی است که بین قشر پزشک بسیار متداول است. اینکه چه کشوری برای مهاجرت پزشکی مناسبتر است؟ از چه طریق میتوان اقدام کرد؟ شرایط کار و زندگی در کدام کشور بهتر است؟. نیاز به نیروی درمانی و پزشکی در بسیاری از کشورها محدود است بنابراین این کشورها برای رفع نیاز خود اقدام به جذب نیروی کار از خارج از مرزها میکنند. اگر شما هم یکی از متقاضیان مهاجرت پزشکی هستید این مطلب میتواند به بسیاری از سوالات شما پاسخ دهد.
بهترین کشورها برای مهاجرت پزشکی
اینکه کدام کشورها برای مهاجرت پزشکی مناسبترند مطلق نیست و میتواند بسته به نوع مدرک، نوع نیاز کشور مقصد و شرایط و میل فرد متفاوت باشد. برای مهاجرت پزشکی باید فاکتورهای زیادی را مدنظر داشت و قبل از انتخاب کشور نهایی تحقیقات زیادی به عمل آورد. کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا، عمان، قطر، ایتالیا و دانمارک از جمله کشورهایی هستند که همواره در حال جذب نیروی درمانی هستند که به دلیل جمعیت بالا یا نبود نیروی متخصص بومی در کشورشان انجام میشود.
رشته پزشکی همواره یکی از پردرآمدترین رشتهها است و در صورت مهاجرت از این طریق به خصوص به کشورهای پیشرفته میتوانید از داشتن شرایط مساعد و مطلوب زندگی مطمئن باشید.
شرایط مهاجرت از طریق پزشکی
شرایط مهاجرت در کشورهای مختلف متفاوت است اما شرایط کلی میتواند مشابه باشد و شما در مرحله اول نیاز است که مدارک خود را معادل سازی کنید. اگرچه در برخی از کشورها برای اقدام به مهاجرت نیاز به دعوت نامه میباشد اما با توجه به قوانین برخی کشورها مانند کانادا نیازی به دعوت نامه نیست و تنها با ارائه مدارک و معادل سازی میتوان برای مهاجرت اقدام نمود.
مهاجرت از طریق پزشکی از جمله ویزاهایی است که باید برای دریافت آن از نظر زبان در سطح بالایی باشید بنابراین با توجه به زبان کشور مقصد، مدارک زبان با نمره بالا را نیز دریافت نمایید. شرکت در آزمونهای تئوری یا پرومتریک یکی دیگر از مراحل ویزای مهاجرت پزشکیان و کادر درمانی است. این مرحله دشواری زیادی ندارد و این آزمون تنها جهت آشنایی با قوانین پزشکی و درمانی کشور مقصد است. بعد از این آزمون نیاز به گذراندن دورههای کارورزی است تا بتوانید وارد بازار کار پزشکی شوید.
مدارک مورد نیاز مهاجرت از طریق پزشکی
- مدارک معادل سازی شده
- شرکت در آزمون تئوری
- شرکت در دوره و قبولی در آزمون زبان کشور مقصد
- ارائه مدرک پزشکی
- گذراندن دوره کارورزی
به دلیل حساسیت رشته پزشکی کاملا طبیعی است که برای اقدام مهاجرت پزشکی هر کشور به شرایطی مانند معادل سازی مدارک، گذراندن آزمون یا گذراندن دورههایی فرد را برای کار در بخش پزشکی و درمانی خود آماده کند.
مهاجرت پزشکی به آمریکا
کشور آمریکا یکی از کشورهایی است که نیاز به معادل سازی مدارک دارد و قبل از آن نیز نیاز به گذراندن دورههای آموزشی و شرکت در آزمون خواهید داشت. تنها بعد از گذراندن این آزمون که اصطلاحا به آن USMLA گفته میشود امکان دریافت مجوز کار در آمریکا به عنوان پزشک را خواهید داشت. این دورهها شامل هزینه است که معمولا هزینه آن 20 هزار دلار میباشد. همچنین برای کار در کادر درمانی در آمریکا نیاز به دعوت نامه خواهید داشت.
با این ویزا امکان دریافت ویزا برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را نیز خواهید داشت. برای گرفتن ویزای همراه باید نشان دهید که دارای تمکن مالی کافی برای حمایت از آنها هستید. بعد از سه سال کار و زندگی در آمریکا میتوانید برای گرفتن اقامت دائم این کشور اقدام کنید. البته در کنار آن نیاز به عدم سوء پیشینه و پرداخت منظم مالیات دارید. بعد از گرفتن اقامت دائم و گذشت 5 سال میتوانید برای پاسپورت آمریکایی اقدام کنید. بنابراین مهاجزت پزشکی آمریکا از روشهای گرفتن اقامت داوم و شهروندی آمریکا نیز به حساب میاید.
مهاجرت پزشکی به استرالیا
یکی دیگر از کشورهایی که برای تامین نیازهای درمانی خود اقدام به پذیرش کادر درمانی نموده است، کشور استرالیا است. اقتصاد قوی و حقوق بالا از مواردی است که بسیاری از پزشکان را ترغیب به مهاجرت به این کشور میکند. درآمد یک پزشک متخصص در استرالیا از بسیاری از کشورهای اروپایی نیز بیشتر است و پزشکان در این کشور از رفاه بالایی برخوردار هستند. برای گرفتن ویزای کار پزشکی به کشور استرالیا نیاز به شرکت آزمون هست که نسبتا هزینه بالایی نیز دارد. بعد از قبولی در این آزمون باید به مدت 12 ماه فعالیت داشته باشند تا در نهایت بتوانند ویزای این کشور را دریافت کنند. در کنار استرالیان کشور نیوزیلند نیز برنامههایی برای جذب نیروی پزشکی دارد.
مهاجرت پزشکی به آلمان
کشور آلمان یکی دیگر از کشورهای پیشرفتهای است که برای مهاجرت پزشکی گزینه مناسبی میباشد. برای کار پزشکی در آلمان علاوه بر معادل سازی مدارک باید مدرکی به نام Approbation را دریافت کنید. همچنین تسلط به زبان آلمانی نیز یکی دیگر از شرایط مهم برای گرفتن ویزای کار پزشکی در آلمان است. شغل پرستاری در آلمان نیز یکی از گزینههای است که درخواست زیادی برای آن میشود. در کشور آلمان بعد از سه سال کار میتوانید مجوز مطب خود را دریافت کنید. در صورت مهاجرت با خانواده امکان کار تمام وقت همسر و تحصیل رایگان فرزندان فراهم است.
بسیاری از افراد مهاجرت تحصیلی پزشکی به آلمان را انتخاب میکنند تا بعد ورود به کادر درمانی با سهولت بیشتری صورت گیرد. کشور آلمان یکی از کشورهای مناسب برای تحصیل در زمینه پزشکی نیز هست.
مهاجرت پزشکی به دانمارک
دانمارک یکی از کشورهای پردرآمد برای کادر درمانی و پزشکی است و استاندارهای بالای زندگی در این کشور بسیاری از افراد را ترغیب به مهاجرت به آن کرده است. این کشور به دلیل کمبود نیروی درمانی از گزینههای خوب برای مهاجرت کاری پزشکان میباشد. با دریافت ویزای دانمارک و کار در این کشور امکان دریافت اقامت دائم و پاسپورت این کشور را خواهید داشت. کشور دانمارک از بهترین کشورهای حوزه اسکاندیناوی برای مهاجزت پزشکان است. سوئد نیز در کنار دانمارک گزینه مناسبی برای مهاجرت پزشکی به حساب میآید.
مهاجرت پزشکی به عمان
کشور عمان برای تامین نیروی کاری خود از جمله پزشکان و کادر درمانی هر ساله اقدام به جذب پزشکا، داروسازان و پرستاران میکند. اقامتی که از این طریق به دست میآید بین یک تا دو سال میباشد که قابل تمدید شدن است. میانگین خقوق پزشکان در عمان بالا است و به دلیل رفاه بالای این کشور از انتخابهای مناسب برای افرادی است که قصد کار در کشورهای همجوار ایران را دارند.
مهاجرت پزشکی به ایتالیا
ایتالیا علاوه بر کار انتخاب خوبی برای تحصیلی در زمینه پزشکی نیز میباشد. کار پزشکی نیز در کشور ایتالیا میتواند به اقامت این کشور منجر شود. تحصیل پزشکی در این کشور نیز در بسیاری از شهرها بسیار مقرون به صرفه است و علاوه بر آن بعد از مشغول شدن به عنوان کار درمانی از حقوق بالایی نیز برخوردار خواهید بود.
نتیجه گیری ویزای مهاجرت پزشکان
اخذ ویزای مهاجرت پزشکی آسان نیست و نیاز به گذراندن مراحلی برای اثبات توان علمی و کاری خود خواهید داشت. اما بعد از اخذ این ویزا حقوق بالا، کسب وجه بالا در کشور مقصد و گرفتن اقامت و پاسپورت از مزایای این نوع مهاجرت هستند. پزشکی یکی از بهترین رشتهها برای مهاجرت میباشد. در این نوع ویزا میتوانید برای خانواده خود نیز درخواست ویزای همراه دهید که میتوانند به کار و تحصیل نیز بپردازند. بهتر است که کشور مقصد را با توجه به نیاز کشور مقصد، شرایط پذیرش و حقوق و دید طولانی مدت انتخاب کنید تا بتوانید در زمان مناسب به اقامت دائم و پاسپورت آن کشور نیز دست پیدا کنید.