مهاجرتویزای پناهندگی

پناهندگی در سوئیس | شرایط و قوانین 2024 + معایب و مراحل

اگر شما به دلیل مذهب، نژاد، ملیت و عدم آزادی دچار آزار و اذیت و خطرات جانی و مالی هستید و باید خاک خود را ترک کنید بدانید که یکی دیگر از روشهای مهاجرت به سوئیس، روش پناهندگی است.

در این روش که اغلب متقاضیان آنرا آسان و در دسترس و بی زحمت می بینند. لازم است بدانید بر خلاف تصورات عموم ابهامات و خطرات بسیاری نهفته است. که اغلب از آن بی خبرند . با اینکه کشور سوئیس، یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت است، اما روش پناهندگی به سوئیس، به هیچ عنوان توصیه نمی گردد.

عدم داشتن اطلاعات صحیح و آگاهی از این روش، تبعات بسیار زیاد و زیان باری را میتواند برای متقاضیان و همینطور حتی عزیزان آنها به بار آورد. در ادامه به بررسی پناهندگی در سوئیس، بهترین کیس برای پناهندگی در سوئیس، تجربه پناهندگی به سوئیس، قانون دوبلین در سوئیس، شرایط پناهندگی در سوئیس و خطرات آن، مراحل و چگونگی روند آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: بهترین روش ها برای مهاجرت ایرانیان

پناهندگی در سوئیس چگونه است؟

ابتدا بهتر است بدانیم پناهنده کیست؟ پناهنده شخصی است که: از کشور خود خارج است و به کشور و جایی دیگر پناه برده است.

درخواست پناهندگی خود را میتوانید چه شفاهی و چه کتبی، به کنترل مرزی در یک فرودگاه سوئیس و یا به مرکز پناهندگی فدرال ارائه کرد.

روش مهاجرت به سوئیس از طریق پناهندگی نیز یکی از روشهای مهاجرت به این کشور ثروتمند و پر امنیت است. در واقع مهاجرت به کشور سوئیس از طریق پناهندگی , روشی غیر قانونی است. که تنها به افرادی با شرایط فوق خاص مناسب است. افرادی که به لحاظ شرایط بسیار در مضیقه هستند. به دلایل عدم امنیت و آزادی , ملیت و نژاد , دین و مذهب و یا فعالیت های سیاسی و … در آزار و اذیت به سر میبرند. گرچه این مسیر , مسیر پیشنهادی ما نیست ,اما قصد داریم جهت اطلاع رسانی ذهنیت شما را با این مورد بیشتر آشنا کنیم.

 اصولا اشخاص بدون داشتن اطلاعات و آگاهی کافی در زمینه مهاجرت بر این باورند که، این روش تنها روش مهاجرت به سوئیس است، اما قابل ذکر است که مسیرهای بهتر و مطمئن تری نیز مانند روش های کار، تحصیل، سرمایه گذاری، تولد، ازدواج و اشخاص خاص، دیگر روش های مهاجرت وجود دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین کشورها برای پناهندگی

معایب پناهندگی در سوئیس

از مواردی که باید بدانید این است که با مهاجرت از طریق پناهندگی عوارض انکار ناپذیری را شخص متحمل میشود. که این عوارض اعم از مالی، روحی، روانی و حتی جانی نیز میتواند باشد. بنابراین با مجله مهاجرت اطلاعات خود را در این باره در ادامه مطلب افزایش دهید.

در واقع در این روش، شخص تمامی پل های پشت سر را خراب کرده و دیگر راه برگشتی در اکثر موارد به کشور خود ندارد. اگر در کشور سوئیس هم به هدف خود یعنی پناهنده شدن نرسد، شخص مجبور به ترک خاک سوییس میشود. اگر در کشور خود مورد پذیرش نباشد، تا معلوم شدن تکلیف نهایی،  فقط به صورت موقت حق ماندن در سوئیس را دارد.

اکثر وکلا این مسیر پر خطر را توصیه نمیکنند. در زیر به خطرات پناهندگی در سوئیس به طور خلاصه می پردازیم:

  • عدم امکان بازگشت به کشور خود
  • احتمال رد شدن پرونده به علت دروغین بودن و عدم امکان مهاجرت به کشورهای دیگر حتی به صورت قانونی
  • زندگی در کمپ های پناهندگی که کیفیت بالایی نداشته و حتی از نظر بهداشتی نیز مورد تایید نیستند.
  • عدم اجازه کار و تحصیل تا مدت های نامشخص
  • مواجهه با خطرات جسمی و روحی و چالش های فراوان در طول مسیر مهاجرت قاچاقی
  • برخورد نامناسب افراد بومی با پناهندگان غیرقانونی
  • دروغین بودن مسیر و از بین بردن آرامش و اعتماد به نفس شخص مهاجر به علت انتخاب مسیر ناصحیح

مراحل پناهندگی به سوئیس

پناهندگی در سوئیس

پروسه پناهندگی سوئیس بسیار پیچیده و حساس بوده و با بررسی های دقیق و سخت گیرانه ای همراه است. بنابراین شما به عنوان پناهنده باید از دفاعیات قابل استناد و دلایل موجه، مستدل و واقعی برخوردار باشید.درخواست پناهندگی را میتوان داخل خاک کشور سوئیس،  در فرودگاه و یا در مرز سوئیس ارائه کرد. پس ابتدای مرحله اقدام جهت پناهندگی در سوئیس , با ارائه تقاضای پناهندگی آغاز می شود.

مراحل درخواست پذیرش پناهجویان به ترتیب زیر می باشد:  

  1.  پر کردن فرم پناهندگی سوئیس
  2. مصاحبه خصوصی با شخص متقاضی و ارائه کیس و دلیل پناهنده 
  3. اخذ اثر انگشت  
  4. بررسی اوضاع جسمی و بهداشتی شخص متقاضی 
  5.  واکسینه شدن در مرکز پذیرش

بیشتر بخوانید: ساخت نمونه کیس پناهندگی

مراحل پناهندگی در سوئیس آپدیت 2024

می توان گفت که در سال 2024، روند درخواست پناهندگی در سوئیس به طور کلی دچار دگرگونه ساختار منحصر به فردی شده است. که با جزئیات بیشتری همراه میباشد. در ادامه این مراحل را سعی کردیم به طور واضح و کامل شرح دهیم:

1. ورود و ثبت نام

  •  معرفی: پناهجویان باید خود را در مرز سوئیس یا مرکز پناهندگی معرفی کنند.
  • ثبت نام اولیه: در بدو ورود، متقاضیان از جمله اطلاعات شخصی و ثبت اثر انگشت توسط مراجع ثبت نام می شوند.

2. ارسال درخواست

  • درخواست رسمی: پس از ثبت نام، متقاضیان باید یک درخواست رسمی برای اعلام پناهندگی ارائه دهند که هویت و دلایل درخواست پناهندگی خود را به مراجع توضیح دهند.

3. مصاحبه مقدماتی

  • ارزیابی اولیه: دبیرخانه دولتی مهاجرت (SEM) یک مصاحبه مقدماتی برای جمع آوری اطلاعات در مورد شرایط و دلایل متقاضی برای فرار از کشور خود انجام می دهد.

4. رویه پناهندگی

  • بررسی پرونده: دبیرخانه دولتی مهاجرت درخواست را بر اساس اطلاعات ارائه شده با توجه به اعتبار ادعاها و وضعیت کشور قبلی متقاضی ارزیابی می کند.
  • مدت زمان: طول این فرآیند بسته به موارد فردی و حجم کار می تواند متفاوت باشد.

5. تصمیم گیری

 در نتیجه دبیرخانه دولتی مهاجرت تصمیمی را صادر خواهد کرد. که به شکل یکی از 2 مورد زیر است:

  • پناهندگی اعطایی: در صورت موافقت با کیس پناهندگی، متقاضی ممکن است وضعیت پناهندگی یا حمایت موقت از سمت دولت کشور سوئیس دریافت کند.
  • رد پرونده: در صورت رد، متقاضیان ممکن است حق تجدید نظر داشته باشند.

6. فرایند تجدید نظر

  • تصمیمات چالش برانگیز: اگر درخواستی رد شود، افراد می توانند در یک بازه زمانی مشخص به مرجع بالاتر شکایت کنند.

7. پشتیبانی یکپارچه

  • کمک پس از تایید: متقاضیان موفق ممکن است برای ادغام، از جمله دوره های زبان، کمک برای کاریابی، و حمایت مسکن، حمایتی دریافت کنند.

برای دریافت دقیق ترین و جدیدترین اطلاعات در مورد روش های پناهندگی در سوئیس در سال 2024، لطفاً به وب سایت رسمی دبیرخانه دولتی مهاجرت (SEM) مراجعه کنید یا با متخصصان حقوقی متخصص در قانون مهاجرت مشورت کنید.

سایت رسمی دبیرخانه دولتی مهاجرت (SEM)

https://www.sem.admin.ch/sem/en/home.html

نحوه ارائه درخواست پناهندگی سوئیس 

اشخاصی که اجازه ورود به کشور سوئیس را دارند، می توانند در مراکز امور پناهندگی درخواست پناهندگیشان را ارائه دهند. پناهنده در طول بررسی , اجازه اقامت کوتاه مدت دارد. البته در این مدت اجازه کار کردن و انجام فعالیت کاری را نداشته اما از حقوق و شرایط اولیه زندگی بهره مند خواهد شد.طی این مدت، افراد در کمپهای پناهندگی مستقر خواهند بود. کسانی که تجربه زندگی در کمپ ها را داشته اند از شرایط حاکم بر کمپ ها و زندگی در آنها رضایت نداشته اند.

در فیلم کوتاه زیر وضعیت کمپ های سوئیس را مشاهده می کنید:

اگر کیس ارائه شده توسط پناهنده، از طرف اداره مهاجرت پذیرفته نباشد. یا دلایل و مستندات کافی و مورد قبول نباشد. درخواست به راحتی رد شده و شخص باید به سرعت کشور سوئیس را ترک کرده و دیپورت می شود. البته امکان اعتراض زدن و درخواست تجدید نظر هم هست. در صورت پذیرفته شدن این درخواست، به شخص اجازه اقامت موقت و اجازه کار نیز داده میشود.

بیشتر بخوانید: بهترین دلیل، کیس و بهانه برای پناهندگی

شرایط پناهندگی در سوئیس 2021

کشور سوئیس از سال 2020 از قوانین کنوانسیون ژنو پیروی میکند. این کنوانسیون سوئیس را موظف به حمایت از پناهندگان واجد شرایط کرده است. این کنوانسیون در واقع قرارداد بین المللی مربوط به پناهندگان است. بر اساس آن تمام انسانها حق زندگی در شرایط و امکانات مناسب را دارند. 

بر اساس این قرارداد: شخص پناهنده به کسی گفته میشود. که بنا به دلایل مختلفی از قبیل گرایشات جنسی، آزار، اذیت و تهدید های مختلف، مورد فشارهای فراوان روحی و جانی است. پس طرفان این قرارداد باید از این  افراد حمایت کرده و به آنها پناه دهد.

قانون دوبلین در کشور سوئیس میگوید.: که پناهنده باید درخواست پناهندگی خود را به محض رسیدن به خاک  سوئیس ارائه دهد. به طوری که این درخواست به کشور دیگری داده نشده باشد. در صورت پذیرفته شدن ، پناهنده باید از نظر امکاناتی و تحصیل و حمل و نقل رایگان و شرایط عمومی زندگی بهره مند شود.

افراد واجد شرایط پناهندگی از نظر کنوانسیون ژنو

بیشترین افرادی که از نظر کنوانسیون ژنو و قانون دوبلین در سوئیس واجب و واجدالشرایط هستند :  

  1.  افراد بی گناه درگیر جنگ ,هستند که البته بعد از اتمام جنگ باید به کشور خود برگردند.
  2. افرادی که به دلیل تفاوت نژاد یا رنگ پوست، توسط مردم یا دولت مورد آزار هستند.
  3. افرادی که عضو گروه خاصی از اجتماع هستند مانند : دگر اندیشان همجنس گرایان و …
  4. و افرادی که در گره های سیاسی فعالیت دارند با اثبات فعالیت و در خطر بودن جانشان

قانون دوبلین در سوئیس چیست

قانون دوبلین قانونی است که اروپایی ها برای فیلتر کردن پناهنده ها در کشور خود دارند. با افزایش درخواست های پناهندگی از سراسر دنیا به اروپا در سال 1997 آن ها در شهر دوبلین کشور ایرلند جلسه ای گذاشتند تا فکر چاره ای برای این مورد باشند. قانون دوبلین هم نتیجه این مذاکره شد.

بر اساس قانون دوبلین در سوئیس اولین کشوری که پناهجو وارد آن می شود همان کشور هم باید رسیدگی به پرونده او را بر عهده گیرد. قانون دوبلین در سوئیس می گوید که تا حد امکان از ورود افراد پناهنده که فقط هزینه دارند جلوگیری شود و در عوض پناهجویان واقعی بتواند وارد شوند.

سخن پایانی مجله مهاجرت

طبق مطالبی که راجع به پناهندگی سوئیس بررسی کردیم، این روند دارای پروسه ای بس دشوار و طاقت فرساست. که علاوه بر اینها با ریسک و خطرات بسیار زیادی همراه است.

در طی سالهای اخیر، با شایعه پراکنی ها و دلایل دروغین عده ای سودجو, تعداد متقاضیان پناهندگی رو به افزایش چشمگیری است. همین موضوع باعث به کار گیری حساسیت ها و سخت گیری های روز افزونی از سمت کشورهای اروپایی گردبده است. با تحمل تمام این تفاسیر و سختی ها باز هم معلوم نیست که، در کشور سوئیس درخواست پناهندگی شما امکان پذیر باشد، یا خیر . پس در انتخاب این روش از حساسیت و دقت و تحقیق زیادی جهت اتخاذ تصمیم نهایی بهره بگیرید.  

35 دیدگاه

  1. سلام،من با خانواده ام خیلی مشکل دارم به خاطر همین دوست دارم ازشون جدا شم. من عاشق کشور سوئیس هستم اما به خاطر سن کمم باید از طریق پناهندگی برم. بهترین کیس برای پناهندگی در سوئیس چیه که به راحتی در این کشور پناهنده شوم؟

    1. سلام دوست عزیز
      مجله مهاجرت یک سایت اطلاع رسانی در زمینه مهاجرت بوده و هیچگونه خدماتی در زمینه پناهندگی به هموطنان ارائه نمی دهد.
      با تشکر از همراهی شما

  2. سلام
    من 21 سالمه و اتباع افغانستان هستم و از وقتی که طالبان به کشور ما حمله کردند من و خانوادم اومدیم ایران. اما تو ایران زندگی خوبی نداریم و منم چقدر دنبال کار خوب هتسم اما چون افغانی هستم اما قبولم نمیکنن? بخدا دیگه خسته شدم چون نمیتوانم زندگی خوب داشته باشم. من از شما کمک میخواهم تو رو خدا بهم بگید چجوری برای پناهندگی به سوئیس اقدام کنم. اگر راه قاچاقی به این کشور برم باید در کمپ پناهندگی سوئیس زندگی کنم ؟؟

    1. سلام دوست عزیز
      مجله مهاجرت یک سایت اطلاع رسانی در زمینه مهاجرت بوده و هیچگونه خدماتی در زمینه پناهندگی به هموطنان ارائه نمی دهد.
      با تشکر از همراهی شما

    2. سلام من سیدابرهیم از افغانسنان هستم من فعلا با خانوادام ایران هستم پدرم فوت کردن من 19 سالن است و برای فعلا پسر بزرگ خانواده هستم وضعیت خامواده ما اصلا خوب نیست داداشم هم از مدافع است من میخوام برم سوئیس میخوام هم درس بخونم هم کار بونم کمکم کنید ممنونم

  3. سلام من سی سالمه و دارای معلولیت جسمی هستم و بدلیل امکانات اجتماعی فرهنگی و … میخوام درخواست پناهندگی به کشور سوئیس رو بدم . شرایط پناهندگی در سوئیس برای ایرانیان به چه صورتیه اگه من اقدام به پناهندگی کنم به ما معلولین خدماتی میدهند؟

  4. من یک دخترخانمی استم که یک خبرنگاری محلی درولایت کندز بد وقتی همه جای سقط کرد تمامی اسنادیم را در دادم فقط یک تا دارم زیری تهدیم

  5. سلام توی مراحل پناهندگی گفتین که پر کردن فرم هم لازمه . میشه بگید فرم پناهندگی سوئیس و از کجا باید بگیریم و پر کنیم؟

  6. میشه کسایی که پناهنده شدند بیشتر از تجربه پناهندگی به سوئیس برامون بگن ؟ من خیلی دلم میخاد اینکارو کنم ولی واقعا دو به شک هستم و نمیدونم چه عواقبی در انتظارم هست

    1. سلام دوست عزیز
      بهتر است قبل از هر اقدامی به طور کامل از تصمیم خود مطمئن شوید و با دیگران در مورد تجربه پناهندگی به سوئیس گفت و گو کنید. بعد از در نظر گرفتن تمامی جوانب اقدام به مهاجرت کنید.

    2. من یکی از پناهنده گان در کشور سوئیس هستم فعلا هم در کمپ زندگی میکنم تجربه که من تا امروز دارم فقط پاه بند قانون بودن وکیس مناسب است.

      1. سلام دوست عزیز
        کیس مذهبی برای پناهندگی سوئیس در مورد کسانی کاربرد دارد که به دلیل گرایش مذهبی خود مثل بهایی ها در ایران یا مسلمانان میانمار مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و با مدارک کافی و اسناد لازم باید این را ثبات کنند که به دلیل مذهب خاصی که دارند در کشور خود مورد تبعیض و آزار و اذیت قرار می گیرند.

  7. سلام وقتتون بخیر در مورد شرایط پناهندگی در سوئیس میشه از وضعیت کمپ های سوئیس هم اطلاعات ویا تصاویری برای ما بذارید تا بیشتر با معایب پناهندگی در سوئیس آشنا بشیم . ممنونم

  8. سلام . از مشاورین عزیز سایت سوال داشتم : اینکه کسی که ویزای تحصیلی لیختن اشتاین بگیره قبل از ورود به خاک، میتونه بره سوییس ؟ چون ویزا شینگن هست کنترل مرزی وجود داره یا خیر ؟ مچکرم

  9. سلام میلاد هستم 17 سالمه اهل افغانستان مقیم ایران مادر پدرم همه تو آتیش سوزی موردن من تنها موندم اومدم ایران الانم درخواست کمک دارم ازتون اگر این پیام رو خوندید لطفاا کمکم کنید تا آینده خوبه داشته باشم ???

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا