مهاجرتویزای پناهندگی

شرایط پناهندگی به هلند چیست؟

یکی از روش های مهاجرت به هلند، پناهندگی می باشد. با این حال، همواره روشهای دیگر مهاجرت به هلند، بر این روش پر ریسک و غیر قانونی ارجحیت دارد. سالانه افراد بسیاری به دلیل داشتن اطلاعات نادرست، و نا کافی، دست به اقدام پناهندگی میزنند. بدون اینکه بدانند عواقب این کار چه ها خواهد بود. اروپا آرزوی هرکسی است؛ و دقیقا عده ای سودجو از همین موضوع         برای رسیدن به منافع خود و بدون در نظر گرفتن عاقبت مهاجر استفاده میکنند. باید بدانیم که به هر طریقی رسیدن به این مدینه فاضله ممکن است، به قیمت گزافی برایتان تمام شود. لذا تمام مسیرهای قانونی و کم ریسک مهاجرت به هلند در این مجله مهاجرتی در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است، تا در اخذ تصمیم درست یاری رسان باشد. در ادامه صرفا جهت اطلاع رسانی، موضوع پناهندگی به هلند مورد بررسی قرار گرفته است. با ما همراه باشید.

پناهندگی به کشور هلند

هلند یکی از کشورهای زیبا و توسعه یافته اروپا، که به دلیل داشتن نرخ بیکاری پایین، اقتصاد پویا و شرایط رفاهی فوق العاده خود، مورد توجه بسیاری از متقاضیان مهاجرت است. پناهندگی به هلند را نیز یکی از روشهای مهاجرت به این کشور میتوان در نظر گرفت. با توجه به اینکه پناهندگی، روشی غیرقانونی محسوب میشود، اما گاها شخص بر خلاف میل باطنی خود، به خاطر شرایطی خاص و اجبار کننده دست به این روش میبرد. پناهندگی بدون شک از سخت ترین و مشکل ترین راه های مهاجرت است.

در میان اکثر کشورها، میتوان پناهندگی به هلند را تا حدودی کم ریسک تر دانست. چرا که این کشور عضو کنوانسیون ژنو است. این بدان معناست که شما اگر واقعا واجد شرایط پناهندگی باشید،امکان اینکه با تشکیل پرونده، به پناهندگی هلند برسید، وجود دارد. 

این در حالیست که در سال 2020، در میان 20.000 نفر درخواست کننده پناهندگی هلند، 16000 نفر در حالت تعلیق و 7000 نفر کلا ریجکت شده و فقط 2000 نفر از این جمعیت توانستند، پناهندگی هلند را اخذ نمایند.

قوانین اخذ پناهندگی هلند

گفتیم که کشور هلند نیز عضو کنوانسیون ژنو میباشد. طبق این عهدنامه، کشورهایی که عضو هستند، باید با توجه به وجود شرایط تعریف شده از پناهجو و در صورت اثبات پناهجو بودن پناهنده، به متقاضی پناه داده و اقامت اعطا نمایند. در این میان، یکی از قوانین اخذ پناهندگی هلند؛ اثبات پناهنده بودن با مدارک و ادله و مستندات معتبر است. و در صورتی که متقاضی در اثبات دچار مشکل شود، کشور هلند طبق قوانین می تواند فرد را ریجکت کرده و به کشورش بازگرداند. با توجه به تعریف پناهندگی، پناهنده به شخصی اطلاق میگردد که به دلایل، سیاسی، مذهبی، نژادی و قومیتی و … در کشور خود، در معرض خطر بوده و نیاز به ترک سریع محل زندگی خود دارد.

در بحث پناهندگی، باید اثبات کنید که در یکی از شرایط زیر هستید:

  • بنا به خشونتی که در جنگ در کشور مبدا وجود دارد امکان این که فرد جان خود را از دست بدهد، هست.
  • متقاضی به دلیل اتفاقاتی که در کشورش رخ داده، دچار عارضه‌های روحی و روانی شده باشد.
  • به خاطر مذهب، ملیت، نژاد، اعتقادات سیاسی و یا این که چون فرد متعلق به گروه اجتماعی خاصی است ترس از پیگرد کیفری برای فرد وجود داشته باشد.
  • ترس از شکنجه، اعدام و یا روش‌های غیر انسانی دیگر وجود داشته باشد.

مراحل اخذ پناهندگی در هلند

اولین مرحله برای پناهندگی اینست که، به طریقی خود را به کشور مقصد برسانید. در آن زمان بدون فاصله باید درخواست خود را یا به پلیس فرودگاه یا پلیس مرزی، یا به مراجع دیگر و خارج از فرودگاه اطلاع دهید. بعد از این موضوع، جهت رسیدگی به درخواست و پرونده شما، محلی را مانند کمپ برای نگهداری و اسکان شما معرفی خواهند کرد. از این زمان رسیدگی به پرونده شما آغاز گشته است. به یاد داشته باشید که اگر هر آنچه از مستنداتی که در اثبات درخواست شما، یاری رسان باشد را همراه داشته باشید، بسیار کمک کننده خواهد بود.

درخواست پناهندگی شما، تا 8 روز کاری و یا گاها تا 6 ماه طول خواهد کشید. با جاگیری شما در کمپ پناهجویان، آموزشهای لازم و حتی وکیل و یا مترجم نیز در صورت نیاز برای شما به طور رایگان در نظر گرفته خواهد شد. در این زمان معاینات پزشکی مختلف نیز صورت خواهد گرفت. و بررسی خواهد شد که آیا پناهنده در کشور دیگری نیز درخواست داده یا خیر، و یا اینکه به چه دلیلی کشور متقاضی برای او امن نبوده است.

در ادامه نیز، زمان مصاحبه های اول در صورت موفقیت ، زمان مصاحبه های بعدی مشخص خواهد شد. در صورت موفقیت آمیز بودن مصاحبه ها، اعلام نتایج خواهد شد. در صورت ریجکتی پرونده نیز فرصت دفاع و اعتراض خواهید داشت. و در نهایت ، نتیجه نهایی اعلام خواهد گشت.

درخواست رسیدگی سریعتر به پرونده پناهندگی

در این میان برخی از متقاضیان با توجه به شرایط فورس و حساس خود، نیاز به رسیدگی هرچه سریعتر هلند به پرونده شان دارند. در این راستا طی شرایطی این امکان وجود خواهد داشت. و اولین اقدام بابت این موضوع، حذف کردن زمان یک هفته ای است که برای استراحت اولیه پناهنده در نظر گرفته میشود. در شرایط زیر به پرونده سریعتر رسیدگی میشود:

  • چنانچه پناهجو قبل تر در یکی دیگر از کشورهای اتحادیهٔ اروپا پناهنده بوده باشد.
  • چنانچه یکی از کشورهای اتحادیه اروپا مسئول پذیرش درخواست پناهنده باشد. 
  • و در نهایت این که اگر از یک کشور بدون مشکل و امن درخواست پناهندگی داده باشد. امکان رسیدگی سریعتر به پرونده وجود دارد.

در صورت رسیدگی سریع به پرونده، شخص هر چه سریعتر به مصاحبه IND خواهد رسید. و  نتیجه پس از این مصاحبه مشخص خواهد شد. در مصاحبه IND سوالاتی همچون اینکه چرا شخص به کشورهای دیگر اتحادیه پناه نبرده؟ به چه دلیلی کشور متقاضی برایش امن نیست؟ بررسی خواهد شد. در صورتی که فرد از کشوری امن درخواست داده باشد، باید بلافاصله هلند را ترک کند.

معایب و خطرات پناهندگی

دلایل بسیاری هست برای اثبات اینکه، واقعا پناهندگی روش خوبی برای مهاجرت نیست. در واقع پناهندگی آخرین و نهایی ترین گزینه است، در زمانی که دیگر مسیرهای مهاجرت برای ما و شرایط و زمان در دست ما، میسر نباشد.

در واقع پناهندگی از لحظه شروع سفر تا  اخذ جواب و نتیجه پرونده، دارای خطرات و استرس و فشارهای روانی بسیار است. شخصی که روش پناهندگی را برای مهاجرت انتخاب میکند، باید تمام خطرات ناشی از این مسیر را به جان پذیرا باشد، چرا که این مسیر بدون خطر و فشارهای روحی و روانی نخواهد بود. طبق آمار خطراتی که در مسیر پناهندگی وجود دارد، با تحت فشار قرار دادن سلامت جسمی و روحی آنها، امکان در افکندن پناهنده به مرداب فساد و از بین رفتن غرور و عزت نفس انسانی بسیار زیاد است. در کنار تمام اینها مسائل مالی و دزدی شدن های بسیار و زندگی در کنار دیگر پناهندگان در کمپ ها و نبودن امنیت کافی و عدم بهداشت عمومی و امکانات کم زندگی و … تنها گوشه ای دیگر از مسائل پناهندگی خواهد بود.

سخن آخر

هر آنچه که در مسیر پناهندگی، کارآمد خواهد بود را در مطلب بالا بررسی کرده و گنجاندیم. در حالی که این مسیر به هیچ عنوان توصیه نمیشود. اما گاها به عنوان آخرین گزینه و راه نجات میتواند محسوب شود. برای نتیجه گیری در این بخش، آنچه که در بخش خطرات و موارد اینچنین پناهندگی نام بردیم را مورد مطالعه قرار داده، و با پذیرش کامل موارد امکان الوقوع در این مسیر، با چشمی باز تصمیم نهایی خود را جهت مهاجرت از این مسیر اخذ نمایید.

1 دیدگاه

  1. سلام افغانستان ولایت هلمند
    از سازمان ملل میخواستم همرای کمک کن خودم کلان خانه هستم خانواده نه شب پیدا نه میشه طالبان آمد زیر تهدید خالا هستم باز از سال گذشته ایران هستم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا