مهاجرت از طریق پناهندگی یکی دیگر از روشهای مهاجرت به نیوزلند میباشد. مهاجرت از طریق پناهندگی جزو یکی از پرخطر ترین و دشوارترین روشهای مهاجرتی میباشد. پناهندگان افرادی هستند که بنا به دلایلی مانند نژاد، ملیت، عقیده، مذهب و … مورد آزار و اذیت فراوانی از سوی کشور خود قرار میگیرند.
این افراد در کشور خود امنیت جانی و مالی ندارند به همین دلیل کشور خود را ترک میکنند و به کشور دیگری مهاجرت میکنند. افراد بر این باورند که مهاجرت از طریق پناهندگی یک روش آسان و کم هزینه به حساب می آید. اما این باور کاملا اشتباه و غلط است زیرا در این روش ممکن است اتفاقات ناگوار و خطرناکی برایتان پیش آید.
این روش برای مهاجرت اصلا روش مناسبی نمی باشد و اصلا این روش را به شما توصیه نمی کنیم. بهتر است ابتدا سایر روشهای مهاجرت به نیوزلند را مطالعه کنید تا با توجه به شرایطتان یک روش مهاجرت قانونی و درستی را انتخاب کنید.شما همان ابتدا که به این کشور وارد شدید باید درخواست پناهندگی خود را ثبت کنید.
شرایط و قوانین پناهندگی
همانطور که میدانید اخذ ویزای پناهندگی جزو روشهای پرخطر و آسیب پذیر محسوب میشود. در این روش ممکن است افرادی سودجو، از شما سوء استفاده های زیادی کنند و اتفاقات زیادی برای شما پیش بیاید.
بر اساس کنوانسیون ژنو، اگر شخصی به دلیل مسائل جنگی، جنسی، عقیده، مذهبی و … مورد آزار و اذیت فراوانی قرار گیرد و جانشان در معرض خطر باشد میتواند در کشورهایی که عضو کنوانسیون ژنو هستند به عنوان پناهنده مهاجرت کنند.
زمانی که شما به عنوان پناهنده وارد کشور نیوزلند شدید همان ابتدا باید به اداره مهاجرت نیوزلند دلیل پناهندگیتان را اعلام کنید تا آنها مدارک شما را بررسی کنند. در صورتی که مدارک و دلیل پناهندگی شما مورد تایید باشد می توانید در این کشور اقامت داشته باشید.
در صورت تایید شدن مدارکتان، موفق به اخذ اقامت دائم نیوزلند میشوید. با اخذ اقامت دائم می توانید در نیوزلند مشغول به کار و تحصیل شوید. در مدتی که درخواست پناهندگی دادید و اداره مهاجرت در حال بررسی مدارک شما می باشد باید در کمپ های مخصوص پناهندگان سکونت داشته باشید.
افراد باید سن زیر 65 سال را داشته باشند و از طرف دیگر باید از سیستم امتیاز بندی نیوزلند حداقل 100 امتیاز دریافت کنند. این امتیازات بر اساس تسلط زبان، مدرک تحصیلی، سن و … به شما داده میشود.
مراحل پناهندگی
شما برای اخذ اقامت نیوزلند از طریق پناهندگی باید یکسری مراحل را طی کنید. در ابتدا زمانی که وارد کشور نیوزلند شدید باید درخواست پناهندگی خود را به آفیسرهای نیوزلند اعلام کنید. شما باید تا زمانی که مدارک و دلیل پناهندگیتان مورد بررسی است در کشور نیوزلند حضور داشته باشید و نمیتوانید از این کشور خارج شوید.
در مرحله بعدی باید درخواست خود را به صورت کتبی برای دولت نیوزلند بنویسید. ممکن است این پروسه نزدیک به 140 روز زمان ببرد تا مدارک و اسناد شما مورد بررسی قرار بگیرد.
در حالت کلی ثبت درخواست پناهندگی شامل چند مرحله میباشد. مراحل پناهندگی عبارتند از:
- مرحله اول باید فرم درخواست پناهندگی را به صورت کتبی پر کنید به اداره مهاجرت نیوزلند تحویل دهید.
- سپس باید درخواست خود و دلیل پناهندگیتان را به صورت کتبی بنویسید.
- بعد از گذشت 4 هفته در مرحله بعد مصاحبه ای بین شما و آفیسر صورت میگیرد و باید دلایل خود را بیان کنید.
- شما در مرحله آخر باید تمامی اطلاعات و اسناد خود را جهت اثبات پناهندگی را ارائه دهید.
در انتها آفیسرها پرونده های شما را بررسی میکنند و بعد از 140 روز نتیجه را اعلام میکنند. در صورت تایید شدن مدارک و اسناد توسط آفیسرها می توانید اقامت موقت و اقامت دائم نیوزلند را اخذ کنید. اما بهتر است بدانید در صورتی که درخواست شما رد شود باید از این کشور خارج شوید.
معایب پناهندگی
مهاجرت از طریق پناهندگی جز روش های پر خطر و آسیب پذیر برای افراد می باشد. تمامی افراد به دلیل امکانات و کیفیت خوب زندگی علاقه بسیار زیادی به مهاجرت به کشور نیوزلند دارند. در حین راه ممکن است اتفاقات ناگوار و تلخی برای شما و خانوادتان رقم بخورد. در مسیر مهاجرت ممکن است مال و جان شما توسط افراد سودجو و قاچاقچیان مورد حمله و غارت قرار گیرد.
بهتر است بدانید که ممکن است توسط آفیسرهای نیوزلند درخواست پناهندگی شما را تایید نکنند که در این صورت مجبور می شوید به کشور خود بازگردید. اگر از طریق دریا وارد این کشور شوید ممکن است خطراتی مانند غرق شدن و مرگ برای شما رقم بخورد.
یکی دیگر از معایب پناهندگی این است که تا زمانی که مدارک شما مورد بررسی قرار گیرد باید در کمپ های مخصوص پناهندگان برای مدتی زندگی کنید. این کمپ ها از نظر بهداشتی و درمانی مکان مناسبی برای زندگی نمی باشد و ممکن است در آنجا به بیماری خاصی مبتلا شوید.
عوامل رد شدن درخواست پناهندگی
درخواست پناهندگی در کشور نیوزلند ممکن است به خاطر دلایل مختلفی رد شود. دلایل رد شدن درخواست پناهندگی شما عبارتند از:
- کامل نبودن مدارک و اطلاعات شخصی
- تناقض داشتن مدارک
- عدم تایید درخواست پناهندگی در سایر کشورها
- داشتن سابقه کیفری و قانونی (جنایتکار و .. باشد)
- دیر اقدام کردن درخواست پناهندگی
- ثبت اطلاعات و هویت افراد به عنوان پناهنده در سایر کشورها باعث می شود که درخواست پناهندگی شما رد شود.
انواع کیس های پناهندگی
پناهندگان افرادی هستند که در کشور خود از نظر نژاد، ملیت، مذهب، عقاید و … مورد آزار و اذیت فراوانی قرار می گیرند. این افراد کشور خود را ترک میکنند و به کشور دیگری پناه می آورند تا به وضعیت زندگی خود بهبود ببخشند.
ویزای پناهندگی از انواع مختلفی تشکیل شده است. هریک از کیس های زیر شرایط و قوانین مربوط به خود را دارند. با مطالعه کیس های پناهندگی و بررسی آنها می توانید با توجه به شرایطتان یکی از آنها را انتخاب کنید.
پناهندگی سیاسی
افرادی که در کشورشان مشکلات سیاسی دارند و نمیتوانند عقیده و باورهای سیاسی خود را به راحتی بیان کنند و علاقه بسیار زیادی به فعالیت های سیاسی دارند. عقیده این افراد با رویکرد قانون کشورشان متفاوت می باشد. این افراد به عنوان پناهنده سیاسی به نیوزلند مهاجرت میکنند و درخواست پناهندگی می دهند.
پناهندگی مذهبی
افرادی که به دلیل ایمان آوردن به دین خاص و مسائل دینی کشور خود مورد خشونت و اذیت بسیاری قرار می گیرند. در این صورت این افراد به عنوان پناهنده مذهبی به کشور نیوزلند پناه می آورند. این افراد باید اثبات کنند که به دلیل دین و مسائل مذهبی در کشور خود سختی بسیاری را تحما میکنند.
پناهندگی نژادی
کسانی که در کشور خود به دلیل یک سری مشکلات نژادی، رنگ پوست و … مورد آزار و اذیت قرار می گیرند. این افراد به این دلایل از طریق پناهندگی نژادی میتوانند به این کشور مهاجرت کنند.
پناهندگی جنسی
افرادی که در کشور خود، آزادی در مورد مسائل و تمایلات و گرایش های جنسی ندارند و بابت این موضوع مورد خشونت بسیاری قرار می گیرند. این افراد می توانند از طریق پناهندگی جنسیتی به کشور نیوزلند مهاجرت کنند.
پناهندگی جنگی
کسانی می توانند از طریق پناهندگی جنگی به کشور دیگری مهاجرت کنند که به دلیل جنگ و درگیری های کشورشان امنیت مالی و جانی ندارند و مورد تهدید قرار گرفته اند. در این صورت میتوانید به کشور نیوزلند مهاجرت کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین کیس، بهانه، دلیل برای پناهندگی
سخن پایانی مجله مهاجرت
با توجه به مطالب بالا نتیجه میگیریم که پناهندگی یکی از روشهای پرخطر و پرریسک جهت مهاجرت میباشد. بهتر است بدانید درخواست پناهندگی شما ممکن است بنا به دلایل مختلفی ریجکت شود و شما موفق به اخذ اقامت در این کشور نشوید. همینطور در بین راه ممکن است خطرات مالی و جانی شما را تهدید کند و اتفاقات ناگواری برای شما رقم بخورد.