مطالب متفرقه

معرفی کشور کانادا-معرفی شهرهای مهم کانادا

کانادا در قسمت شمالی آمریکای شمالی واقع شده است که شامل 10 استان و 3 قلمرو می باشد. این کشور از جهت غرب به اقیانوس آرام، از جهت شرق به اقیانوس اطلس، از سمت جنوب به آمریکا و از سمت شمال به اقیانوس منجمد شمالی راه دارد.

وسعت این کشور 9/984/670 کیلومتر مربع می باشد. این کشور از لحاظ مساحت جز دومین کشور گسترده و پهناور جهان محسوب می شود. جمعیت آن تقریبا  37 میلیون نفر می باشد و پایتخت کانادا شهر اتاوا است. کشور آمریکا از سمت جنوب همسایه کانادا واقع شده است. حکومت کانادا یک نوع دولت فدرال می باشد.

آب و هوای این کشور سرد و قطبی است. قسمت جنوب غربی کشور که شهر ونکوور در آنجا قرار دارد معتدل است. پهناورترین و وسیع ترین آبشار جهان به نام آبشار نیاگارا در این کشور در نزدیکی مرز آمریکا و کانادا قرار دارد. ارز شایع و واحد پول این کشور دلار کانادایی می باشد. دلار کانادایی هفتمین واحد پول شایع در جهان است.

در ادامه به معرفی کامل کشور زیبای کانادا، موقعیت جغرافیایی و آب و هوا، حکومت و …. میپردازیم و شما با خواندن این مقاله، اطلاعات مفید و خوبی را در مورد کشور کانادا کسب می کنید.

بیشتر بخوانید: روشهای مهاجرت به کانادا

اسم کشور کانادا

اسم این کشور از یک کلمه سرخ پوستی به نام kanata می آید که به معنای دهکده می باشد.در سال  1535 ژاک کارتیه قصد داشت به سمت دهکده استاد اکونا برود و در آن زمان مردمان آن بخش برای اینکه آدرس آن مکان را به کارتیه بدهند از کلمه kanata استفاده کردند (در حال حاضر آن بخش kanata به شهر کبک در کانادا معروف شده است).

سپس کارتیه برای آن بخش و تمام قسمت ها کلمه کانادا رو انتخاب کرد. در نتیجه در سال 1547 در همه جا و روی نقشه ها اسم کانادا برای این کشور تثبیت شد.

تراکم جمعیت در کانادا

جمعیت کانادا

جمعیت کانادا تقریبا 37 میلیون نفر می باشد. اکثر شهروندان در قسمت های جنوبی این کشور در شهرهایی که فاصله کمی با مرز آمریکا دارد زندگی میکنند.جالب است بدانید که کانادا از نظر مساحت و بزرگی دومین کشور جهان محسوب می شود.

همچنین از نظر جمعیت و ازدحام سی و هشتمین کشور جهان محسوب می شود. ولی این را هم باید بگویم که هر سال افراد زیادی از سراسر جهان به کشور کانادا مهاجرت میکنند. کانادا درصد بالایی از مهاجرپذیر بودن را به خود اختصاص داده است در نتیجه این درصد و آمار سبب افزایش جمعیت کانادا می شود.

جمعیت ایرانیان در کانادا هر سال رو به افزایش است. در این 10 سال اخیر طبق تحقیقات و آمار بدست آمده میانگین رشد جمعیت ایرانیان به 34 درصد رسیده است.

دولت و حکومت کانادا

حکومت کانادا

سیستم دولت کانادا دموکرات است و بر اساس حکومت مشروطه پارلمانی فدرال می باشد. اختیار این کشور در دست ملکه الیزابت دوم(ملکه الیزابت انگلیس) می باشد.

این کشور در سال 1713 یک کشور و سرزمین استعمار زده توسط کشور فرانسه بوده است. سپس انگلستان نظارت کانادا را بر عهده خود درآورد ولی بعد از مدتی کانادا  با اضافه کردن یک قانون در تاریخ یکم ژوئیه سال 1867 که ثبت شده است دیگران را از آزادی و خودمختاری و استقلال خود مطلع کرد و دیگر به هیچ کشوری وابستگی نداشت و سپس این تاریخ را روز بزرگ کانادا اعلام کرد.

بهتر است بدانید در کانادا در نهایت نخست وزیری که انتخاب میکنند باید تحت نظر ملکه الیزابت دوم باشد و به تایید صلاحیت ایشان نخست وزیر انتخاب شود. ولی لازم به ذکر است که این کشور توسط دولت های مستقل از هم اداره می شود ولی در نهایت زیر نظر دولت فدرال کانادا قرار گرفته میشود.

دولت فدرال کلا اهمیت خاص و ویژه ای  به برابری و مساوی بودن حقوق در بین استان ها و شهروندان قائل میشود. این برابری برای تمامی استان ها چه استان فقیر چه استان ثروتمند شامل می شود. این کار دولت باعث جلب اعتماد شهروندان می شود و مردم  اطمینان حاصل می کنند.

ساختار حقوقی در کانادا

کانادا دارای یک نظام حقوقی به نام کامن لا می باشد که کامن لا توسط دادگاه های انگلستان تشکیل شده است البته به جز شهر کبک زیرا شهر کبک سابقه قضایی و حقوقی آن از دو نظام سیویل لا و کامن لا تشکیل شده است.

اصلی ترین مرجع قضایی کشور دادگاه های عالی کشور می باشد. این دادگاه ها همانند سایر کشورهای جهان برای معرفی و بیان قانون های کشور از نقش مهم و موثری برخوردار است. وظیفه ی دیگر دادگاه ها این است که می توانند یکسری قانون ها را که برخلاف قانون های اساسی کشور می باشد را باطل کنند.

لازم به ذکر است که اداره کردن دادگاه های جنایی این کشور توسط یک نفر می باشد. کل مسائل جنایی زیر نظر مسئولان دولت فدرال می باشد.

دولت پارلمان فدرال و مجلس های ایالتی این کشور اختیار وضع کردن قانون های کشور را برعهده دارند. پارلمان توانایی این را دارد که برای تمام کشور در زمینه قانون های اساسی  قانون جدید لحاظ کند. مجلس های منطقه ای(ایالتی) فقط می تواند در زمینه مسائل مرتبط به مرزهای ایالت و منطقه ها قانون جدید لحاظ کند.

کل قوانین و قضایا و مسائل دولت توسط نخست وزیر و فرمانداری و وزیر دادگستری و همچنین با مشورت کردن با اداره های قانونی کشور تثبیت میکنند. 

پرچم کانادا

پرچم کانادا

پرچم کانادا را با نام دیگری به نام پرچم برگ افرا هم میشناسند. طراحی برگ افرا در پرچم کانادا برگرفته از پرچم کالج نظامی سلطنتی کانادا میباشد. برخی از پرچم های سازمان های دولتی ، مقامات کانادایی و … از پرچم کشور کانادا الگوبرداری کردند.

پرچم کانادا پرچمی قرمز رنگ است که در سال 1965 به عنوان پرچم ملی کانادا به جای پرچم اتحاد بریتانیا شناخته شد. رنگ قرمز پرچم به معنای نبرد ویمی ریج در ویمی فرانسه  و درخت افرا به معنای طبیعت است.

استانها، بخش ها و شهرهای کانادا

شهر اتاوا

کانادا شامل 10 استان و 3 ناحیه می باشد. هر کدام از استان ها شامل یک بخشی می باشند که رئیس و مسئول هر یک از این بخش ها ملکه الیزابت می باشد. تمامی این استان ها و قلمروها دارای یک مجلس قانون گذاری مختص به خود می باشد.

استان انتاریو که شهر های تورنتو و اتاوا در آن وجود دارد  از نظر سیاست و اقتصاد از مهمترین استان های این کشور می باشد.

 استان های کشور کانادا

  1. کبک
  2. آلبرتا
  3. بریتیش کلمبیا
  4. منیتوبا
  5. نیوبرانزویک
  6. نیوفاندلند و لابرادور
  7. نوا اسکوشیا
  8. انتاریو
  9. جزیرهٔ پرنس ادوارد آیلند
  10. ساسکاچوان

بخش های کشور کانادا

  1. نوناووت
  2. قلمروهای شمال غرب 
  3. یوکان

شهرهای پر جمعیت کانادا

  1. تورنتو
  2. مونترآل
  3. کلگری
  4. اتاوا
  5. ادمونتون
  6. میسیساگا
  7. نورث یورک
  8. وینیگ
  9. اسکاربرو
  10. ونکوور

وظایف این استان ها انجام دادن برخی کارهای اجتماعی مثل آموزش و کمک های مالی و… می باشد. استان ها با انجام دادن این کارها از درآمد های زیادی از سوی دولت فدرال بهره مند میشوند.

جالب است بدانید که حکومت و دولت این استان ها از نوع فدرالیسم می باشد. این نوع دولت(فدرالیسم) به این معناست که این استان ها از آزادی و استقلالی بیشتری برخوردارند. در عین حال قلمروها و بخش های کانادا از آزادی و استقلال کمتری برخوردارند.

مسلمانان در کانادا

مسلمانان در کانادا

در کانادا بیشتر از یک میلیون نفر مسلمان از ملیت های مختلف وجود دارد. اکثرا این افراد مهاجر هستند که این آمار مسلمانان حدود 3.2 درصد از جمعیت کل کانادا را شامل می شود.

به طور کلی مسلمانان از زندگی خود در کانادا راضی هستند زیرا کانادا به شدت مهاجرپذیر است و به حق و حقوق شهروندان خود احترام می گذارد. کانادا تعدادی مساجد برای مسلمانان کشور خود ایجاد کرده است که این موضوع سبب شده است که مسلمانان به این کشور مهاجرت کنند.

پرطرفدارترین مکان های زندگی برای مسلمانان

  1. تورنتو
  2. مونترآل
  3. ونکوور
  4. اتاوا
  5. وندزور
  6. هالیفکس
  7. کیچنر
  8. واترلو
  9. ادمنتون
  10. وینی پگ

اقتصاد کانادا

اقتصاد کانادا

کانادا کشور پویا و پیشرفته ای از لحاظ فناوری و صنعت و تجارت می باشد. دهمین کشور از نظر بزرگترین و بهترین اقتصاد در جهان است. به دلیل نزدیک بودن کشور کانادا به کشور آمریکا و به دلیل اینکه هر دوی این کشورها کشور های بزرگ و پویایی هستند در نتیجه از نظر وضعیت اقتصادی هم این دو کشور بسیار وسیع و خوب می باشد. همچنین در مقایسه با کشور های دیگر معاملات بیشتری انجام میدهد.

 تورنتو که یکی از شهرهای مهم این کشور می باشد از نظر بورس و سرمایه بازار جزو نهمین کشور بورس در جهان محسوب میشود. البته این را هم باید بگوییم که این رابطه های اقتصادی و وضعیت اقتصادی خوب هم یک سری ضررهایی برای این کشور داشته است مانند: آلودگی کارخانه هایی که در جنوب کانادا در نزدیکی مرز بین کانادا و آمریکا می باشد.

همچنین این کشور شامل یک سری منابع معدنی و صنعت های  پیشرفته شامل خودروسازی، صنایع شیمیایی، نفت، چوب، کاغذ و فلز می باشد. همچنین شامل محصولات کشاورزی مانند گندم، دانه روغنی، توتون، میوه و سبزیجات است که بخش تولیدی قابل توجه و چشمگیری را شامل میشود.

جایگاه جغرافیایی و آب و هوای کانادا

موقعیت جغرافیایی کانادا

کانادا دومین کشور پهناور و وسیع و بزرگ جهان محسوب می شود. از سمت جنوب همسایه کشور آمریکا می باشد و مساحت کشور کانادا از آمریکا بیشتر است.

 کانادا یکی از کشورهایی می باشد که از منابع طبیعی زیادی برخوردار است. در واقع باید بگویم که آب و هوای کشور کانادا سرد و قطبی می باشد. در حالت کلی با تابستان های معتدل و زمستان های سرد رو به رو هستیم. مناطق جنوبی این کشور مثل شهر و جزیره ونکوور که در استان بریتیش کلمبیا واقع شده است آب و هوای معتدلی دارد.

اکثر افرادی که به این کشور مهاجرت میکنند به امید زندگی در این شهرها به این کشور مهاجرت میکنند.در قسمت های بریتیش کلمبیا اکثرا با بارش باران زیاد مواجه میشیم. بارش برف در شمال کانادا کم و در قسمت های میانی کانادا بیشتر می باشد.

شهر تورنتو بر خلاف ونکوور منطقه ای سرد می باشد و جنگل های تایگا هم از این کشور دیده می شود. همچنین اولین و بلندترین برج مخابراتی جهان به نام برج سی ان در این کشور در شهر تورنتو قرار دارد.

همینطور پهناورترین آبشار جهان هم در این کشور در نزدیکی مرز بین آمریکا و کانادا قرار دارد. لازم است بگویم که مرز بین آمریکا و کانادا طویل ترین مرز جهان می باشد. همچنین وسیع ترین و پهناورترین آبشار جهان به نام آبشار نیاگارا در این مرز قرار گرفته است. 

آبشار نیاگارا

فرهنگ کانادا

فرهنگ مردم کانادا

این کشور از ملیت ها و دین های مختلفی ایجاد شده است. به همین دلیل همه ی ملیت های تشکیل دهنده در این کشور بر فرهنگ این کشور موثر بوده است. سیاست ها و قانون های جامعه و کشور توسط قانون اساسی کنترل می شود که در نهایت موجب تشکیل یک جامعه عادلانه  در کشور میشود.

همانطور که در بالا هم اشاره کردیم کانادا اهمیت خاصی  برای برابری حقوق مردم قائل میشود که این موضوع  یکی از موفقیت های مهم کانادا در چند فرهنگی بودن کشور می باشد. وجه مهم و تحسین آمیز کانادا هم همین چند فرهنگی بودنش می باشد. خلاصه کانادا ترکیبی از فرهنگ ها و ملیت های مختلف می باشد.

زبان مردم کانادا

این کشور یک کشور دو زبانه می باشد. با توجه به سکونت افراد متفاوت و ملیت های مختلف در این کشور زبان های زیاد و مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. زبان رسمی و مادری کاناداییان زبان فرانسوی می باشد. اکثر کسانی که فرانسوی زبان هستند در استان کبک زندگی می کنند.

زبان انگلیسی هم  زبان رایج این کشور می باشد. ولی در کل زبان انگلیسی و فرانسوی زبان های مهم و اصلی این کشور می باشد. اکثر افراد این کشور به زبان انگلیسی و فرانسوی صحبت میکنند.در دادگاه های فدرال و پارلمان کشور برای هر دو زبان ارزش برابری قائل می شوند.

دین در کانادا

کلیسای سنت ژوزف مونترال کانادا

دین این کشور از نظر مذهبی از دین های مختلفی تشکیل شده است و از عقاید و آداب و رسوم مختلفی متشکل شده است. در کانادا هیچ کلیسای رسمی وجود ندارد.

یکی از قانون های اساسی این کشور آزادی دین می باشد که به همه ی افراد اجازه می دهد بدون هیچ محدودیت و هیچ دخالتی از سوی جامعه و دولت به هر دینی می خواهند روی بیاورند و عبادت کنند.طبق آمار بدست آمده حدود 67 درصد افراد دین مسیحی و 23 درصد هیچ دینی ندارند و 10 درصد باقی مانده شامل بقیه ادیان می شود.

آموزش و پرورش در کانادا

مدارس کانادا

کانادا سیستم آموزشی فدرالی ندارد بلکه هر بخش و سیستم آموزش این کشور آزاد و مستقل می باشد. نظارت و کنترل هر سیستم زیر نظر خودشان می باشد و کلا سیستم آموزش هر استان و بخش ها با یکدیگر فرق دارد. بهتر است بدانید کانادا از سیستم آموزشی پیشرفته ای تشکیل شده است.

کانادا متشکل از مدارس و دانشگاه های برتر جهان می باشد. دوره مدارس این کشور 12 ساله می باشد و شما در انتهای تحصیل این دوره مدرک دیپلم دریافت می کنید. پس از گذراندن این دوره ها شما میتوانید به دانشگاه بروید. برای اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید.

سخن پایانی مجله مهاجرت

با توجه به مطالب بالا که خواندیم نتیجه می گیریم که کشور کانادا یکی از بزرگترین کشورهای اقتصادی و فعال و پیشرفته می باشد و همچنین پایتخت کانادا شهر اتاوا از لحاظ اقتصاد و بورس و بازار سرمایه کشوری بزرگی می باشد. دولت کانادا اهمیت خاص و ویژه ای به برابری و مساوی بودن حقوق شهروندان خود دارد.

آب و هوای این کشور سرد و قطبی است و اکثرا با آب و هوای بارانی مواجه هستیم و برای مسلمانان کشور خود تعدادی مساجد تاسیس کرده است و به خاطر همین دلایل گفته شده افراد زیادی به شهرهای کانادا مهاجرت کنند پس نتیجه می گیریم که کانادا کشور مناسبی برای مهاجرت می باشد.

منبع: fa.wikipedia.org

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا