یکی از روشهای مهاجرت به آلمان، اخذ ویزای پناهندگی آلمان است. ویزای پناهندگی برای افرادی می باشد که در کشور خود از لحاظ نژاد، ملیت، مذهب، عقاید و … مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و سختی و مشکلات فراوانی را تحمل می کنند. این افراد به دلیل ذکر شده در بالا قصد دارند کشور خود را ترک کنند.
مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی بسیار سخت و دشوار می باشد. ویزای پناهندگی یکی از راه های مهاجرتی پرخطر به کشور آلمان می باشد. در این روش مهاجرت ممکن است مشکلات و آسیب های مالی و جانی فراوانی برای شما اتفاق بیفتد. لازم به ذکر است بدانید که ما این روش مهاجرتی را اصلا به شما توصیه نمی کنیم.
مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی به ریسک و هزینه های زیاد آن نمی ارزد. شما میتوانید با مطالعه بیشتر در مورد راه های مهاجرتی دیگر از روش متناسب با شرایط خود و یک روش قانونی اقدام به اخذ ویزای آلمان کنید. با مهاجر مگ همراه باشید زیرا در ادامه میخواهیم به بررسی کامل تر و دقیق تر این ویزا و شرایط و قوانین کیس های پناهندگی آلمان و خطرات این ویزا و … بپردازیم.
شرایط و قوانین پناهندگی در آلمان
همانطور که در بالا ذکر کردیم پناهنده به کسی می گویند که بنا به دلایلی مانند نژاد، ملیت، جنسیت، مذهب و … مورد خشونت و آزار و اذیت کشور خودشان قرار می گیرند. اکثر پناهندگان آلمان از کشور ایران، سوریه، عراق، افغانستان می باشند. پناهندگان باید از کشور یونان یا ایتالیا وارد این کشور شوند.
شما هنگام ورود به آلمان در ابتدا باید درخواست خودتان را برای پناهندگی در آلمان ثبت کنید. پناهندگان باید برای مدتی در کمپ های مخصوص پناهندگان زندگی کنند. بهتر است بدانید افراد زیادی با شرایط های مختلف پناهندگی در این کمپ ها قرار دارند. بهتر است بدانید که کشور آلمان سریع با درخواست پناهندگی شما موافقت نمی کنند.
ممکن است شما چند سال بابت تایید شرایط حقوقی و اخذ اقامت در آلمان منتظر بمانید. حتی ممکن است سختی های زیادی را تحمل کنید تا وضعیت و شرایط شما را تایید کنند. شما در صورت تایید شرایطتان یک نامه جهت اخذ اقامت در آلمان دریافت می کنید. شما با اخذ این نامه میتوانید از حقوق شهروندان کشور برخوردار شوید.
در صورتی که وضعیت و شرایط شما به عنوان پناهنده در آلمان تایید شود میتوانید مشغول به کار و تحصیل شوید. جالب است بدانید که آلمان 3 مکان برای سکونت پناهندگان قرار داده است. این مکان ها عبارتند از: مرکز پذیرش اولیه، مراکز اقامت جمعی، مرکز اقامت غیر متمرکز.
مراحل پناهندگی در آلمان
شما که به عنوان پناهنده وارد کشور آلمان شدید باید در همان ابتدا جهت اخذ پناهندگی درخواستتان را به اداره پلیس مرزی اعلام کنید. سپس مدارک و شرایطتان را به اداره مهاجرت آلمان ارائه دهید تا آنها مدارکتان را بررسی کنند. دولت آلمان این افراد را به کمپ های پناهندگان یا مراکز اولیه که در بالا ذکر کردیم می فرستند تا مدارک و شرایط پناهندگان را بررسی کنند.
ممکن است شما به مدت 6 ماه در آنجا زندگی کنید. در صورت تایید به شما اجازه اقامت و کار می دهند. سالانه افراد زیادی به عنوان پناهنده به کشور آلمان مهاجرت می کنند. طبق آمارهای بدست آمده سال گذشته تقریبا یک میلیون نفر به عنوان پناهنده به کشور آلمان مهاجرت کردند.
زمانی که شما در کمپ هستید پلیس آلمان از شما عکس و اثر انگشت می گیرد تا مطمئن شوند که شما در سایر کشورهای قاره اروپا به عنوان پناهنده درخواست نداده اید. علاوه بر عکس و اثر انگشت از شما سوالات گوناگونی می پرسند تا دلیل پناهندگی شما به آنها ثابت شود. شما باید دلیل و مدارک قانع کننده ای داشته باشید تا بتوانید پلیس آلمان را قانع کنید و شرایط خود را ثابت کنید تا شما را به عنوان پناهنده قبول کنند.
در صورت تایید به شما یک نامه جهت اقامت موقت آلمان می دهند. زمانی که اقامت موقت شما توسط پلیس های آلمان تایید شود بعد از گذشت 3 ماه از اقامتتان می توانید مشغول به کار شوید. بهتر است بدانید که در صورت داشتن شرایط کافی میتوانید جهت اقامت دائم آلمان اقدام کنید.
مشکلات پناهندگی آلمان
افراد بر این باورند که پناهندگی یکی از روش های مهاجرتی بسیار راحت و آسانی می باشد ولی اینطور نیست و مشکلات پناهندگی آلمان وجود دارد. شما از روش غیرقانونی به کشور آلمان می روید پس پناهندگی بسیار دشوار و خطرناک می باشد. زمانی که درخواست خود را ثبت کردید ممکن است درخواست شما رد شود و یا کیس پناهندگی شما مورد تایید نباشد.
اگر درخواست شما تایید شود به هیچ عنوان اجازه ورود به کشور خود را ندارید. اگر به کشور خود بازگردید دولت آلمان متوجه می شود که دلایل پناهندگی شما دروغ بوده است. بهتر است بدانید که برای خیلی از افراد اتفاقاتی مانند غرق شدن در دریا هنگام رفتن به کشور آلمان پیش آمده است.
همانطور که در بالا بیان کردیم شما برای مدتی در کمپ هایی که تمام پناهندگان در آنجا هستند زندگی میکنید. شما ممکن است به دلیل عدم رعایت بهداشت و نظافت و آلودگی در کمپ ها مبتلا به یک بیماری شوید و امنیت جانی نداشته باشید. در نتیجه این روش ممکن است اتفاقات ناگواری برای شما رقم بزند پس “مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی” روش مناسبی نیست.
ورود قانونی و غیرقانونی پناهندگی
برای مهاجرت به آلمان هر دو روش پناهندگی با ورود قانونی و غیرقانونی وجود دارد. مهاجرت غیرقانونی به صورتی است که پناهندگان از طریق مرز زمینی به صورت پیاده و با ماشین و یا از طریق دریا با قایق و کشتی به سمت آلمان می روند. در این روش ممکن است خطرات و خسارت های مالی و جانی بسیاری برای شما رقم بخورد.
پناهندگی با ورود قانونی به آلمان روشی می باشد که افراد با اخذ ویزای توریستی مهاجرت می کنند. این افراد به محض ورود در کشور آلمان باید درخواست پناهندگی خود در اداره پلیس آلمان ثبت کنند. اداره پلیس مدارک و شرایط آنها را پیگیری می کند و در صورت صلاحیت به آنها اقامت موقت میدهند.
عوامل رد شدن درخواست پناهندگی
در اینجا می خواهیم دلایل رد شدن درخواست های پناهندگی را برای شما بیان کنیم. دلایلی مانند:
- کامل نبودن مدارک و اطلاعات شخصی
- تناقض داشتن مدارک
- عدم رعایت با قانون دوبلین
- عدم تایید درخواست پناهندگی در سایر کشورها
- داشتن سابقه کیفری و قانونی (جنایتکار و .. باشد)
- دیر اقدام کردن درخواست پناهندگی
- ثبت اطلاعات و هویت افراد به عنوان پناهنده در سایر کشورها، باعث می شود که درخواست پناهندگی شما رد شود.
انواع کیس های پناهندگی در آلمان
ویزای پناهندگی آلمان از انواع مختلفی تشکیل شده است. هر کدام از این ویزاهای پناهندگی دارای شرایط و قوانین خاصی می باشد. افراد با توجه به شرایط خودشان می توانند یکی از این ویزاهای پناهندگی را انتخاب کنند. در زیر به انواع مختلف ویزای پناهندگی و بررسی می پردازیم.
پناهندگی از نوع سیاسی
افرادی که در کشور خود مشکلات سیاسی دارند و نمیتوانند عقیده و باورهای سیاستی خود را به راحتی بیان کنند به عنوان پناهنده سیاسی وارد کشور آلمان می شوند و درخواست پناهندگی می دهند.
این افراد باید به دولت آلمان ثابت کنند که واقعا به دلیل مسائل سیاسی در کشور خودشان مورد آزار و اذیت قرار می گرفتند. دولت آلمان وضعیت و شرایط شما را بررسی می کنند. در صورت تایید به شما اجازه اقامت در آلمان را می دهند. این پروسه ممکن است به مدت 7 ماه طول بکشد.
پناهندگی مذهبی در آلمان
افرادی که به دلیل ایمان آوردن به دین خاصی و مسائل دینی کشور خود مورد خشونت و اذیت کشور خود قرار می گیرند به عنوان پناهنده مذهبی به کشور آلمان پناه می آورند. این افراد باید به دولت آلمان اثبات کنند که به دلیل دین و مسائل مذهبی در کشور خود سختی بسیاری می کشند. لازم به ذکر است که اگر شما با پناهندگی مذهبی وارد کشور آلمان شوید امکان برگشت به کشور خودتان وجود ندارد.
پناهندگی اجتماعی در آلمان
افرادی که ویزای پناهندگی اجتماعی را درخواست می دهند حتما دارای وضعیت اجتماعی بد و نابسامانی هستند. این افراد میخواهند از طریق پناهندگی اجتماعی وارد کشور آلمان شوند.
جالب است بدانید که کشور آلمان افراد ایرانی را که از طریق پناهندگی اجتماعی وارد این کشور می شوند را قبول نمیکنند. زیرا کشور ایران دارای وضعیت اقتصادی بدی نمی باشد و همینطور کشوری ناامن نیست. به همین دلیل کشور آلمان پناهندگان اجتماعی را رد می کنند.
پناهندگی از نوع نژادی
کسانی که در کشور خود به دلیل یک سری مشکلات نژادی، رنگ پوست و … مورد آزار و اذیت کشور خود قرار می گیرند. این افراد به این دلایل از طریق پناهندگی نژادی به کشور آلمان مهاجرت می کنند.
پناهندگی جنسی
افرادی که در کشور خود، آزادی در مورد مسائل و تمایلات و گرایش های جنسی ندارند و بابت این موضوع مورد خشونت و اذیت بسیاری قرار می گیرند. این افراد می توانند از طریق پناهندگی جنسیتی به کشور آلمان مهاجرت کنند.
پناهندگی جنگی
کسانی می توانند از طریق پناهندگی جنگی به کشور دیگری مهاجرت کنند که به دلیل جنگ و درگیری های کشورشان امنیت مالی و جانی ندارند و مورد تهدید قرار گرفته اند. جالب است بدانید که افراد زیادی از این طریق به کشور آلمان و سایر کشورهای قاره اروپا مهاجرت میکنند.
سخن پایانی مجله مهاجرت
با توجه به مطالب بالا نتیجه میگیریم که ویزای پناهندگی آلمان برخلاف باور مردم بسیار سخت و دشوار می باشد. شما هنگام ورود به کشور آلمان باید درخواست خود را برای پناهندگی ثبت کنید. شما را تا زمانی که شرایطتان را تایید کنند به کمپ هایی میفرستند و شما باید مدتی در این کمپ ها زندگی کنید.
ممکن است مهاجرت از طریق پناهندگی برای شما خطراتی را رقم بزند و شما مورد آسیب های مالی و جانی قرار بگیرید. حتی ممکن است بنا به دلایلی درخواست پناهندگی شما رد شود. بهتر است بدانید که ویزای پناهندگی از انواع مختلفی تشکیل شده است. شما با توجه به شرایط خودتان از طریق یکی از کیس های پناهندگی اقدام به مهاجرت به آلمان میکنید.