روش پناهندگی نیز، از دیگر روشهای مهاجرت به دانمارک محسوب میشود. یا بهتر است بگوییم، روش پناهندگی آخرین روش برای مهاجرت به دانمارک است. چرا که این روش از خطرات و ریسک بسیاری برخوردار بوده و همینطور، برای مهاجرت به دانمارک مسیرهای قانونی و بهتر دیگری وجود دارد؛ که ریسک و خطرات کمتری دارد؛ و از مسیرهای قانونی مهاجرت، تلقی میشوند. مسیرهایی مانند، مهاجرت به دانمارک از طریق تحصیل، کار، ازدواج و سرمایه گذاری و …
ابتدا بهتر است بدانیم پناهنده کیست؟ پناهنده شخصی است که از کشور خود خارج است و به کشور و جایی دیگر پناه برده است.
پناهنده به شخصی گفته می شود که به دلیل نژاد، قومیت، دین، مذهب و عضویت در گروه های سیاسی و اجتماعی،از طرف کشور و دولت مبدا مورد آزار و اذیت قرار بگیرد. در این راستا افراد با دلایل ساختگی قصد اخذ حمایت دانمارک را داشته اند. غافل از اینکه این موضوع برای آنها درد سر های بیشتری در این کشور خواهد داشت.
به طور کلی هر شخصی را پناهنده نمی توان خواند. و مهم تأیید درخواست پناهندگی است. متقاضی بعد از ورود به خاک دانمارک تا دو هفته وقت دارد. که درخواست خود را اعلام نماید. و پس از بررسی پرونده و موافقت با درخواست، تعیین وقت مصاحبه خواهد شد.
در این بخش، به بررسی این مسیر از مهاجرت خواهیم پرداخت. با توجه با اینکه، هدف از نگارش این متن سرفا اطلاع رسانی بوده و این مسیر، به متقاضیان محترم توصیه نمی گردد.
معاهده دوبلین و کنوانسیون ژنو در دانمارک
کشور دانمارک نیز یکی از 145 کشور کنوانسیون پناهندگان 1951 است که قوانین مربوط به پناهندگان را تعیین می نماید. در واقع کنوانسیون ژنو، کنوانسیون مربوط به شرایط و وضعیت پناهندگان سازمان ملل متحد است. که با توجه به تعریف پناهنده و پناهندگی، قوانین مربوط به این موضوع را وضع و به کشورهای عضو در این معاهده اعلام میدارد.
معاهده دوبلین، قراردادی است که با هدف ساماندهی پناهجویان در اروپا، بین برخی از کشورهای اروپا نوشته شده است. که دانمارک نیز در این معاهده عضو میباشد. یکی از اصل های مهم در این معاهده این است که، پناهنده با رسیدن به اولین کشور امن، باید درخواست پناهندگی خود را اظهار نماید. در واقع با توجه به معنای پناهنده، شخص باید نشان دهد که جانش از گلچین کردن کشورها مهم تر بوده و نمیتواند اذعان دارد که من از این کشور قصد عبور دارم و به کشور دیگری پناهنده خواهم شد. چرا که اصل مهم دیگر در این باره، اعلام پناهندگی در بدو ورود به اروپا است. و شخص باید بلافاصله و بدون تعویق به محض رسیدن، پناهندگی خود را اعلام کند.
مراحل پناهندگی در دانمارک
با توجه به تعریف و شرایط پناهنده، شخص پناهجو پس از رسیدن به خاک دانمارک، درخواست خود را باید به ایستگاه پلیس و یا مرکز پذیرش sandholm در دانمارک، به صورت کتبی اطلاع دهد. پس از اطلاع شخص از درخواست پناهندگی خویش، اثر انگشت و عکس از او دریافت خواهد شد. تا زمان اعلام نتایج و بررسی پرونده پناهنده، جایی برای اسکان و اقامت کوتاه مدت به وی اعطا شده و هزینه های خوراک و پوشاک نیز به عهده کشور دانمارک خواهد بود. همینطور افراد پناهنده ای در سن تحصیل در مدرسه هستند، میتوانند از مدرسه رایگان بهره برند. و برای پناهندگان بزرگسال نیز، کلاسهایی برای تقویت مهارت آنها برگزار خواهد شد.
پناهجو بعد از موفق به اخذ تایید و اقامت 3 ساله در دانمارک شد؛ میتواند با خانواده خود برای کشوری که در نظر داشت درخواست پناهندگی و اقامت دهد.
شرایط پناهندگی در دانمارک
از شرایط مهم قبول شدن درخواست پناهندگی، اثبات این است که اگر شما به کشور خود بازگردید، اعدام یا مجازات، و یا اعمالی مانند شکنجه و رفتارهای غیر انسانی به همراه تحقیر، در انتظار شما خواهد بود. همینطور دلایل سیاسی و تغییر دین و مذهب اگر در کشور شما، موضوعی است که باعث آزار و اذیت خواهد بود، کشور دانمارک پذیرنده شما است. دلایل دیگری همچون موارد زیر نیز از کیسهای مورد قبول پناهندگی در دانمارک خواهد بود:
- عقاید سیاسی
- دلایل مذهبی
- نژاد
- فعالیت در گروه های اجتماعی و سیاسی
Starting January 1st, 2024, refugees in Denmark will have their temporary residence permits revoked if they travel back to their home countries. This comes after the Danish Parliament voted on December 7th, 2023 to amend the Aliens Act.
از اول ژانویه 2024، پناهندگان دانمارک در صورت بازگشت به کشور خود، مجوز اقامت موقت آنها لغو می شود. این تصمیم زمانی صورت گرفت که پارلمان دانمارک در 7 دسامبر 2023 به اصلاح قانون بیگانگان رای داد.
این قسمت برگرفته از: https://etias.com/articles/denmark-refugee-permit-revocation
خطرات پناهندگی در دانمارک
مسیر پناهندگی، مسیری از مهاجرت است که سراسر خطر محسوب میشود. چرا که این سفر به لحاظ شرایط خاص متقاضی از نحوه ورود به کشور دوم و پروسه سفر، خطرهای فراوانی داشته تا زمانی که شخص تاییدیه پناهندگی خود را دریافت نماید و با مشکلات و شرایط پیش رو زندگی تازه را آغاز نماید. برخی از خطرات ناشی از مهاجرت از طریق پناهندگی به دانمارک در زیر نام برده شده است:
- مورد سو استفاده قرار گرفتن افراد سودجو و وعده های دروغین
- در خطر قرار گرفتن جان و مال و …. فرد متقاضی
- مواجه شدن با مشکلات اقتصادی و معیشتی
- آسیب پذیری اجتماعی بسیار و در معرض مشکلات روحی و روانی قرار گرفتن
- احتمال بالای دستگیر شدن توسط پلیس
- احتمال زیاد مورد سوءاستفاده های جنسی و جسمی و روحی قرار گرفتن
سخن آخر
موارد گفته شده از مسیر مهاجرت از طریق پناهندگی، شاید به نظر اغراق آمیز باشد؛ اما کاملا واقعی و بر اساس تجربه و شواهد بوده است. لذا خطرات این مسیر از مهاجرت را جدی گرفته و در اخذ تصمیم درست تر و مناسب تر آنها را لحاظ نمایید. چرا که برای مهاجرت به دانمارک، مسیرهای بسیار بهتری مانند مهاجرت به دانمارک از طریق تحصیل، کار، سرمایه گذاری و ازدواج و … وجود دارد. که احتمالا با اطلاع داشتن از این مسیرها، نظر خود را با اخذ دیدی وسیع تر، برای پناهندگی تغییر دهید. در این مسیر توصیه میگردد به جای مشورت با قاچاقچیان و افراد سودجو، با افراد و وکلای معتبر و دلسوز مشورت نمایید.
سلام من راشد هستم
پدرم مشر قوم بود زمانی دولت افغانستان سقود کرد طالبان آزار و اذیت مان میکردن برادر بزرگ من در نظام قبلی افغانستان وظیفه داشت و طالبان هم خیلی دنبالشان بود من که محصل بودم کاری نمیتانسم خانه برادرم را آتش زدند و اخطاریه های مختلف دریافت میکردیم و که بلاخره فرار کردیم من و پدرم آمدیم ایران قاچاقی و برادر بزرگم هنوز هم در افغانستان گیر مانده نتانست با ما بیاید
کاشکی دوستان بیان از تجربه مهاجرت به دانمارک بگن