مهاجرت

مهاجرت به سوئد| شرایط زندگی و روشهای اخذ اقامت سوئد 2024

کشور سوئد جزو کشورهای محبوب و پرطرفدار در بین مهاجران بوده است. سوئد یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان به حساب می آید. شرایط زندگی در این کشور بسیار خوب میباشد و کیفیت و رفاه اجتماعی در این کشور بسیار بالاست. سوئد دارای اقتصاد پیشرفته و پویایی بوده است و جزو کشورهای ثروتمند جهان محسوب میشود. به همین دلیل سالانه افراد زیادی برای زندگی و اخذ اقامت دائم، مهاجرت به سوئد را انتخاب می کنند.

جالب است بدانید برخی از امکانات و خدمات برای شهروندان کشور سوئد رایگان میباشد. برای مهاجرت به سوئد میتوانید از روشهای مختلف اقدام کنید. شما میتوانید از طریق اخذ ویزای تحصیلی، ویزای کار، ویزا یسرمایه گذاری و … به این کشور مهاجرت کنید.

زمانی که اقامت دائم سوئد را اخذ کردید بعد از گذشت چند سال میتوانید تابعیت و پاسپورت این کشور را هم اخذ کنید. هر یک از این ویزاها دارای شرایط و قوانین خاص خود میباشد. پس با ما همراه باشید. در ادامه به بررسی کامل شرایط مهاجرت به سوئد، انواع راههای مهاجرتی، شرایط و قوانین ویزاها و … بپردازیم.

معرفی کشور سوئد

کشور سوئد در قاره اروپا واقع شده است. این کشور جزو چهارمین کشورهای بزرگ قاره اروپا محسوب میشود. از سمت غرب سوئد با کشور نروژ، از سمت شرق آن با خلیج بوتنی، از سمت شمال شرقی با فنلاند،از سمت جنوب غربی با کشور دانمارک و از سمت جنوب شرقی با دریای بالتیک در ارتباط است.

پایتخت کشور سوئد شهر استکهلم است. وسعت این کشور 450/295 کیلومتر مربع است. جمعیت سوئد تقریبا 10 میلیون نفر است و پرجمعیت ترین شهر آن شهر استکهلم است. دولت کشور سوئد از نوع مشروطه و پارلمانی میباشد. واحد پول آنها کرون است. آب و هوای این کشور معتدل بوده است. حقوق در بین تمامی شهروندان برابر میباشد.

بیشتر بخوانید: کشور سوئد و حقوق برابر بین شهروندان کشور

مزایا و معایب مهاجرت به سوئد

کشور سوئد از مزیت های زیادی برخوردار است. به همین دلیل هر ساله افراد زیادی جهت اخذ اقامت سوئد اقدام میکنند. البته در مقابل یکسری مزایا، سوئد دارای معایبی هم میباشد. در اینجا به برخی از مزیت و معایب کشور سوئد میپردازیم. مزایای مهاجرت به سوئد عبارتند از:

  • کیفیت زندگی خوب و مناسب
  • نرخ بیکاری پایین
  • اقتصاد پویا و پیشرفته
  • سیستم آموزشی پیشرفته
  • آب و هوای مناسب و معتدل.

معایب زندگی در سوئد

برخی از معایب مهاجرت به سوئد عبارتند از:

  1. هزینه بالای زندگی: به طور کلی می توان گفت که حقوق ها در کشور سوئد بالا هستند. اما برای برخی از خود مردم بومی سوئد نیز ممکن است زندگی در شهرهایی مثل استکهلم یا گوتنبرگ پر هزینه باشد.
  2. یادگیری زبان
    اگرچه بسیاری از سوئدی ها انگلیسی را روان صحبت می کنند، ندانستن زبان سوئدی می تواند ادغام کامل در جامعه یا یافتن مشاغل خاص را دشوار کند.
  1. زمستان های طولانی:زمستان های طولانی، هوای سرد و کوتاهی روزها ممکن است بر کیفیت زندگی بسیاری از افراد تاثیر بگذارد. که این مورد با خلق و خوی اکثر مهاجران سازگار نیست.
  2. بوروکراسی: پیمایش در بوروکراسی سوئد می تواند برای تازه واردان چالش برانگیز باشد، به ویژه در مورد مجوزها و ثبت نام.
  3. ادغام اجتماعی: در حالی که سوئد کشوری متشکل از چندین فرهنگ متفاوت است، برخی از تازه واردان ممکن است برای پیدا کردن دوست یا بر خوردن با مردم در جامعه سوئد مشکل داشته باشند.
  4. فرصت های شغلی محدود در برخی زمینه ها: نسبت به حرفه کاری شما، فرصت های شغلی ممکن است محدود باشند. به ویژه برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا یا کسانی که در زمینه های تخصصی فعالیت دارند.
  5. مالیات های بالا: سوئد دارای یکی از بالاترین نرخ‌های مالیاتی در جهان است که بودجه سیستم رفاهی گسترده‌اش را تامین می‌کند، اما ممکن است از نظر برخی مهاجران سنگین باشد.

شرایط و قوانین مهاجرت به سوئد

شما برای اینکه تابعیت و پاسپورت کشور سوئد را اخذ کنید ابتدا باید برای اخذ اقامت دائم سوئد اقدام کنید. افرادی که به مدت 5 سال در سوئد سکونت داشته باشند. در صورتی که شاغل هستند و درآمدی دارند و مالیات این کشور را بپردازند میتوانند برای اخذ تابعیت این کشور اقدام کنند.

البته شرایط اخذ اقامت و تابعیت در کشور سوئد با توجه به ویزایی که اخذ کرده اید متفاوت میباشد. برای مثال اگر ویزای تحصیلی اخذ کردید بعد از گذشت 5 سال میتوانید تابعیت این کشور را اخذ کنید.

با اخذ ویزای ازدواج در ابتدا اقامت 2 ساله سوئد را اخذ میکنید سپس به شما اقامت 3 ساله میدهند در این صورت میتوانید تابعیت این کشور را اخذ کنید. برای اینکه تابعیت سوئد را اخذ کنید و از تمام حقوق شهروندان این کشور بهره مند شوید باید سن شما 18 سال به بالا باشد.

شما برای اخذ اقامت دائم باید هویت خود را به دولت سوئد اثبات کنید.هر یک از ویزاهای سوئد دارای شرایط خاصی میباشد که در ادامه به بررسی هر یک از این ویزاها میپردازیم.

هزینه های زندگی در کشور سوئد

یکی از مسائل مهم برای افراد مهاجر، هزینه و مخارج زندگی و هزینه اخذ ویزا بوده است. بهتر است بدانید هزینه های زندگی با توجه به شهرهای مختلف سوئد و نوع و کیفیت زندگیتان متفاوت میباشد. کشور سوئد جزو کشورهای گران و ثروتمند به حساب می آید. مثلا پایتخت سوئد شهر استکهلم، شهر مالمو  و شهر گوتنبرگ جزو شهرهای گران نسبت به سایر شهرهای سوئد بوده است.

هزینه زندگی در استکهلم بسیار بالا میباشد. برای مثال هزینه اجاره یک خانه در شهر استکهلم تقریبا بین 4000 تا 8000 کرون است. طبق آمارهای بدست آمده هزینه زندگی در سوئد به طور میانگین 1100 یورو بوده است.

مدارک لازم برای مهاجرت به سوئد

لازم به ذکر است هر یک از روشهای مهاجرتی دارای مدارک خاصی میباشند. شما باید مدارک لازم را جمع آوری کنید و به اداره مهاجرت سوئد تحویل دهید. اما به طور کلی مدارک لازم جهت اخذ ویزا به شرح زیر می باشد:

مدارک لازم جهت اخذ ویزا عبارتند از:

  • شناسنامه
  • کارت ملی
  • پاسپورت معتبر
  • عکس
  • فرم درخواست ویزا
  • مدرک زبان
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • گواهی پزشکی
  • نامه مالی جهت اثبات تمکن مالی
  • رسید پرداخت هزینه های مهاجرت

انواع روش های مهاجرت به سوئد

عکس روشهای مهاجرت به سوئد

هر یک از روش های مهاجرت به سوئد شرایط و قوانین مختص به خود را دارد.  شما با بهره مند بودن از این شرایط میتوانید یکی از ویزاهای زیر را اخذ کنید. در ادامه به بررسی کاملتر در مورد هر یک از این راههای مهاجرتی می پردازیم. با مطالعه آنها میتوانید به راحتی بهترین روش مهاجرت متناسب با شرایط خودتان را بیابید.

راه های مهاجرت به سوئد عبارتند از:

ویزای کار

ویزای کار یکی از راههای مهاجرت به کشور سوئد میباشد. شما برای اخذ ویزای کار سوئد باید در زمینه خاصی مهارت و تبحر داشته باشید. کشور سوئد دارای سایت های معتبر کاریابی میباشد. شما میتوانید از طریق سایت های کاریابی شغل متناسب با شرایط خود را بیابید.

در صورت یافتن شغل مورد نظر رزومه و اطلاعات شخصی را برای کارفرما ارسال میکنید. در صورت تایید رزومه کاری توسط کارفرما، زمانی را برای مصاحبه شما تعیین میکنند. علاوه بر سایت های کاریابی از طریق پیشنهاد شغلی هم میتوانید به سوئد مهاجرت کنید. کارفرمایان سوئد باید برای شما دعوتنامه ارسال کنند. شما بعد از گذشت 5 سال میتوانید اقامت دائم سوئد را اخذ کنید.

بیشتر بخوانید: “ویزای کار سوئد” / “شیوه کاریابی در سوئد”

ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی یکی دیگر از راههای مهاجرتی به سوئد میباشد. سیستم آموزشی سوئد بسیار پیشرفته و قدرتمند بوده است. دانشگاه های برتر و با کیفیت جهان در این کشور بنا شده است. تحصیلات در مدارس سوئد اجباری میباشد و به مدت 9 سال زمان میبرد. شما بعد از فارغ التحصیلی در صورت یافتن شغل مناسب میتوانید ویزای تحصیلی خود را به ویزای کار تبدیل کنید.

شما برای تحصیل در کشور سوئد باید به زبان انگلیسی یا سوئدی مسلط باشید. مدت تحصیل در مقطع کارشناسی 3 سال میباشد. مقطع کارشناسی ارشد به مدت 1 تا 2 سال ممکن است طول بکشد. تحصیل در مقطع دکتری ممکن است به مدت 3 الی 5 سال زمان ببرد. برخی از دانشجویان خارجی میتوانند از طریق بورسیه تحصیلی به این کشور مهاجرت کنند. 

بیشتر بخوانید: “ویزای تحصیلی سوئد” / شرایط بورسیه تحصیلی سوئد

ویزای ازدواج

تصویر ویزا ازدواج سوئد

یکی دیگر از راههای مهاجرت به سوئد، اخذ ویزای ازدواج میباشد. یکی از آسانترین و راحتترین راههای مهاجرت به سوئد اخذ ویزای ازدواج است. شما باید با یک شخصی که شهروند سوئد است ازدواج کنید. با اخذ این ویزا میتوانید اقامت دائم سوئد را اخذ کنید. هر دو طرف باید برای ازدواج باید به سن قانونی رسیده باشید.

از سوی دیگر ازدواج شما باید به صورت قانونی و رسمی باشد. باید به مدت 2 سال با همسرتان رابطه جدی داشته باشید تا موفق به اخذ اقامت دائم سوئد شوید. همسر سوئدی شما باید از شرایط مالی خوبی برخوردار باشد تا توانایی پرداخت هزینه ها و مخارج شما و زندگی را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: “ویزای ازدواج سوئد” / شرایط اخذ اقامت سوئد

ویزای توریستی

یکی دیگر از راههای مهاجرت، ویزای توریستی سوئد میباشد. این کشور از طبیعت و منابع گردشگری فراوانی تشکیل شده است. سالانه افراد زیادی برای تفریح و گردشگری، دیدار با آشنایان و اقوام از طریق ویزای توریستی به کشور سوئد مهاجرت میکنند. شما با اخذ ویزای توریستی نمیتوانید مشغول به کار و تحصیل در سوئد شوید.

بعد از پایان اعتبار ویزا، شما باید کشور سوئد را ترک کنید. با اخذ این ویزا موفق به اخذ اقامت دائم در سوئد نمیشوید. از طرف دیگر باید جهت اخذ ویزای توریستی و سفر به سوئد از شرایط مالی خوبی برخوردار باشید.

بیشتر بخوانید: [ویزای توریستی سوئد] ×علت ریجکتی و شرایط تمدید ویزا×

ویزای پناهندگی

یکی دیگر از راههای مهاجرت اخذ ویزای پناهندگی است. ویزای پناهندگی برای افرادی میباشد که به دلیل مشکلات سیاسی، نژادی، مذهبی و … در کشور خود مورد آزار و اذیت فراوانی قرار میگیرند. این افراد در کشور خود امنیت و آسایش ندارند. به همین دلیل با اخذ ویزای پناهندگی به کشور سوئد مهاجرت میکنند.

البته لازم به ذکر است که این روش، روشی پر خطر و دشواری بوده است. در مسیر مهاجرت به سوئد ممکن اتفاقات ناگوار و بدی برای شما رقم بخورد. اخذ ویزای پناهندگی اصلا روش مناسبی برای مهاجرت نیست و ما این روش را به شما توصیه نمی کنیم.

بیشتر بخوانید: ×پناهندگی در سوئد× | معرفی انواع کیس های پناهندگی

ویزای سرمایه گذاری

ویزای سرمایه گذاری یکی دیگر از راههای مهاجرت به سوئد میباشد. سوئد دارای اقتصاد پیشرفته و قدرتمندی میباشد. شما برای سرمایه گذاری در سوئد باید از شرایط مالی خوبی برخوردار باشید. شما میتوانید در شرکت های سوئد سهمی داشته باشید. البته لازم به ذکر است برای سرمایه گذاری در سوئد حداقل باید 50/000 کرون سرمایه داشته باشید.

شما باید در زمینه کسب و کار و بیزینسی که راه اندازی می کنید مهارت و آشنایی کامل داشته باشید. با اخذ این ویزا میتوانید پس از گذشت 4 سال زندگی، اقامت دائم سوئد را اخذ کنید. ویزای سرمایه گذاری از انواع مختلفی تشکیل شده است. شما میتوانید با توجه به شرایطی که دارید یکی از این روش ها را انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید: ویزای سرمایه گذاری سوئد | بهترین روش سرمایه گذاری

ویزای تولد

ویزای تولد دیگر از راههای مهاجرت به کشور سوئد میباشد. کشور سوئد مانند برخی از کشورها از قانون خون پیروی میکند. قانون خون به این معناست که باید یکی از اعضای والدین اقامت و تابعیت سوئد را داشته باشند تا فرزند آنها هم تابعیت این کشور را دریافت کند. شما(والدین) با تولد فرزند در سوئد نمیتوانید اقامت و تابعیت این کشور را اخذ کنید زیرا این کشور از اصل خون پیروی میکند.

بیشتر بخوانید: *ویزای تولد سوئد | شرایط اخذ اقامت | هزینه تولد در سوئد*

سخن پایانی مجله مهاجرت

کشور سوئد جزو یکی از کشورهای مناسب جهت مهاجرت و اخذ اقامت دائم میباشد. سوئد از کیفیت زندگی بالایی برخوردار بوده است و افراد علاقه بسیار زیادی به مهاجرت به سوئد را دارند. سوئد جزو کشورهای ثروتمند و مرفه به حساب می آید. به همین دلیل ممکن است هزینه های زندگی بالا باشد.

البته با توجه به شهری که در آن زندگی میکنید و کیفیت زندگیتان هزینه های زندگی متفاوت میباشد. نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین میباشد. کیفیت زندگی در سوئد بسیار بالاست. اگر شما علاقه بسیار زیادی به کار کردن دارید میتوانید از طریق ویزای کار جهت مهاجرت اقدام کنید. شما باید از طریق یکی از کارفرمایان سوئدی پیشنهاد شغلی دریافت کنید تا موفق به اخذ ویزا شوید. سیستم آموزشی سوئد بسیار پیشرفته بوده است و به دو زبان انگلیسی و سوئدی تدریس میکنند.

میتوانید با اخذ ویزای تحصیلی به این کشور مهاجرت کنید و در دانشگاه های برتر جهان مشغول به تحصیل شوید. شما با ویزای تولد نمیتوانید تابعیت برای خودتان و فرزندتان اخذ کنید. جهت اخذ تابعیت برای فرزندتان باید یکی از اعضای والدین اقامت و تابعیت سوئد را اخذ کرده باشند.

به دلیل اقتصاد ییشرفته سوئد، اخذ ویزای سرمایه گذاری جزو یکی از روشهای خوب جهت مهاجرت بوده است. ویزای پناهندگی یکی از روشهای پرخطر و آسیب پذیر سوئد است و ممکن است اتفاقات ناگواری برای شما بیفتد و این روش برای مهاجرت اصلا توصیه نمیشود.

با اخذ ویزای توریستی میتوانید برای مدت زمان خاصی به کشور سوئد سفر کنید و بعد از به پایان رسیدن مدت اعتبار آن باید کشور سوئد را ترک کنید. با اخذ ویزای توریستی نمیتوانید اقامت دائم سوئد را دریافت کنید. اگر شما قصد ازدواج دارید میتوانید با شخص سوئدی ازدواج کنید. در صورتی که ازدواج شما رسمی و قانونی باشد موفق به اخذ اقامت دائم میشوید.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا