مهاجرت

راه های مهاجرت به اتریش

راجع به کشور اتریش، با این موضوع شروع کنیم که طبق آمار جهانی و بررسی سطح کیفیت زندگی، شهر وین، پایتخت اتریش، به مدت بیش از 11 سال متوالی رتبه بهترین شهر دنیا را به خود اختصاص داده است. همین یک موضوع به تنهایی گویای شرایط فوق العاده این کشور میباشد.

اتریش، با توجه به موقعیت جغرافیای اش در اروپا، دارای شرایط بسیار مناسب و دسترسی عالی به کشورهای مطرح اروپایی دارد.زبان این کشور آلمانی است.پیشنهاد ما این است که برای آشنایی بیشتر با این کشور حتما شرایط موجود در این کشور را مطالعه نمایید.در این مقاله روی صحبت با مسیرهای مهاجرتی به این کشور مفرح و پر امکانات است.این مقاله مفید را ازدست ندهید.

بیشتر بخوانید: معرفی “کشور اتریش” | بررسی شرایط زندگی در آن

شرایط عمومی مهاجرت به اتریش 

مهاجرت به اتریش یکی از پر متقاضی ترین موضوع های اروپاست. بابت این موضوع رقابت بسیار شدیدی در برخی مسیرهای مهاجرتی به این کشور وجود دارد.

کشور اتریش برای متقاضیان مهاجرت به این کشور 8 مسیر مختلف در نظر گرفته است. که هر کدام از این مسیرها دارای ضوابط و قوانین مخصوص به خودش است. به طور کلی، شهروندان اروپایی فقط نیاز به دریافت اقامت این کشور دارند. در حالی که شهروندان سایر کشورها، با توجه به ملیتشان، نیاز به اخذ ویزا برای ورود به این کشور دارند. بیشترین آمار متعلق به ویزای تحصیلی و کار در اتریش است، که متقاضیان را به این کشور فرا میخواند. 

مهاجرانی که قصد اقامتی بیش از 6 ماه در اتریش دارند، ملزم به اخذ اقامت EMEA citizens هستند.مهاجرت به اتریش برای مهاجران غیر اتحادیه اروپا به روشهایی مانند، تحصیل، کار، سرمایه گذاری، ازدواج و … امکان پذیر است. هریک از روشهای ذکر شده با ارائه مدارک و اسناد متقاضی به نزدیکترین سفارت زندگی خود، باید مورد تایید سفارت اتریش واقع شود.

پایین بودن میزان جرم،بالا بودن امنیت اجتماعی، کیفیت سطح بالای زندگی، هر آن این کشور را به موردی جذاب تری مهاجرین تبدیل می کند. شرایط و اولویت های شخصی شماست که مسیر مهاجرت به این کشور را برای شما مشخص میکند. البته در این بین مشاوره گرفتن از موسسه ها و وکلای مجرب مهاجرتی بسیار کمک کننده خواهد بود.

وبسایت رسمی مهاجرت اتریش:
https://www.migration.gv.at/en/

آدرس، شماره تماس و ساعات کار سفارت اتریش:
https://www.bmeia.gv.at/fa/oeb-teheran/ueber-uns/anfahrt-und-oeffnungszeiten/

مهاجرت تحصیلی به اتریش 

اتریش جزو کشورهایی است که از نظر آموزش بسیار قدرتمند و عالی عمل کرده است. به این دلیل است که بسیاری از متقاضیان مهاجرت به این کشور، مسیر تحصیل را انتخاب میکنند. زبان تحصیل در این کشور آلمانی بوده؛ البته گزینه های محدودی برای تحصیل به زبان انگلیسی نیز وجود دارد.

هزینه تحصیل در این کشور رایگان بوده و امکان اخذ بورسیه تحصیلی نیز وجود دارد. با این حال امکان کار در اتریش برای دانشجویان خارجی نیز به صورت پاره وقت نیز هست. به دلیل اینکه پیدا کردن کار نیمه وقت در اتریش بسیار دشوار است. بهتر است برای تقبل هزینه ها بر این موضوع اکتفا نکنید.

هزینه های یک دانشجو در اتریش با توجه به شرایط زندگی او، از 1100-700 یورو در ماه متغیر است. دانشجویان با هزینه هایی مانند  هزینه ثبت نام، امکان استفاده از بیمه و امکانات ورزشی و آموزشی و .. رو به رو هستند. این میزان در سال حدود 14000-9100 یورو خواهد بود. شما بعد از اخذ پذیرش از دانشگاه های اتریش، باید به سفارت این کشور مراجعه کرده تا مجوز ورود به اتریش را دریافت نمایید.

بیشتر بخوانید: اخذ اقامت اتریش از طریق ویزای تحصیلی

مهاجرت از طریق کار در اتریش

شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا بدون ویزای  کار و به راحتی میتوانند وارد اتریش شوند. با این حال شهروندان کشورهای دیگر، و کشورمان ایران برای مهاجرت کاری به اتریش نیاز به اخذ ویزای کاری دارند. 

در حالت کلی مهاجرت به اتریش از مسیر کاری به 2 صورت امکان پذیر است:

  1. مهاجرت کاری اتریش با job offers (جاب آفرز)
  2. مهاجرت کاری اتریش با job seeker(جاب سیکر)

این به آن معناست که حتی اگر موفق به اخذ مجوز ورود به اتریش شدید، بدون اخذ مجوز کار نمی توانید به کار در این کشور بپردازید. استخدام و کار کردن بدون مجوز در این کشور غیرقانونی بوده و ممکن است تبعات بسیار مخربی در آینده ایجاد نماید.

بنابراین برای مهاجرت کاری به اتریش به صورت کاملا قانونی اقدام نمایید. در این راستا مقاله مربوط به کار در اتریش را از دست ندهید.

بیشتر بخوانید: اخذ اقامت اتریش با ویزای کار 2021

مهاجرت به اتریش و اخذ تابعیت از طریق تولد

مهاجرت از طریق تولد و امکان اخذ تابعیت هر کشوری به طور کلی از مسیر تولد فرزند بستگی به قوانین رایج در آن کشور دارد. قوانین تولد به طور کلی به 2 حالت است.اصل خون و اصل خاک.

اصل خاک : که در این حالت آنچه حائز اهمیت است به دنیا آمدن فرزند در خاک کشور مورد نظر میباشد. با چشم پوشی از اینکه پدر و مادر تبعه کدام کشور هستند.

اصل خون: در این حالت مهم آن است که پدر یا مادر یا هر دو، تبعه کشور مورد نظر باشند. در این حالت اینکه فرزند در کدام کشور به دنیا می آید اهمیت چندانی ندارد. 

برای اخذ تابعیت از طریق فرزند باید به قوانین آن کشور آشنا شوید. بسیار حائز اهمیت است که آن کشور از کدام یک از این قوانین (خاک یا خون ) تبعیت میکند.

در اتریش نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر،از اصل خون پیروی میشود.به این ترتیب اتریش برعکس کشورهایی مانند برزیل و آمریکا و کانادا به تابعیت و ملیت پدر و مادر توجه دارد. در ادامه قوانین و جزئیات بیشتری را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: اخذ تابعیت و پاسپورت اتریش از طریق تولد فرزند

مهاجرت به اتریش از طریق ازدواج

از روشهای اصلی مهاجرت به اتریش،ازدواج با فردی اتریشی و یا دارای اقامت اتریش است. در این باره فقط کافیست که فرد متقاضی از قوانین و شرایط لازمه آگاه شده و آنها را رعایت نماید. یکی از موارد مهم در راستای تحقق این مسیر، اثبات حقیقی بودن این ازدواج است.

پس از اثبات صوری نبودن و واقعی بودن ازدواج مستقیما موفق به اخذ اقامت اتریش نخواهید شد. بدین ترتیب که باید حدود 5 سال با شهروند و یا دارای اقامت دائم اتریش به طور متوالی زندگی مشترک در زیر یک سقف داشه باشید. این مسیر و شرایط در نهایت می تواند منجر به اخذ اقامت دائم و پاسپورت این کشور گردد.

در صورت احراز شرایط خاصی مانند، پیروی از قوانین اتریش، اطلاع از تاریخ و فرهنگ آن، عدم سو پیشینه در دوران اقامت در این کشور و تسلط بر زبان آلمانی ، میتوان موفق به اخذ پاسپورت این کشور شد.

بیشتر بدانید: اخذ پاسپورت اتریش از طریق ازدواج

مهاجرت به اتریش از طریق پناهندگی

با اینکه پناهندگی نیز یکی از راه های مهاجرت به اتریش است. اما این مسیر به دلیل خطرات بسیار و همچنین درصد زیاد عدم موفقیت در این مسیر، به هیچ عنوان توصیه نمیشود. سخت گیری های این پرونده به خصوص در دهه های اخیر مخصوصا برای ایرانیان بسیار زیاد بوده است. گذشته از شرایط سخت و خطرات بسیار این روش، بلاتکلیفی ها و عدم اجازه برای کار در این روش، بر دشواریهای این مسیر افزوده است.

کشور اتریش جزو کشورهای عضو کنوانسیون ژنو و حمایت از پناهندگان است. از نظر حقوق بین الملل تعریف پناهنده، طبق ماده ۶۱ کنوانسیون پناهندگی ژنو : به شخصی اطلاق میگردد که به دلایل عقایدی،تبعیض نژادی، جنگ، ملیت، عضویت در گروهی خاص از اجتماع و … مورد آزار و اذیتهای جانی و مالی و روانی قرار گرفته است. بدین صورت که در کشور خود دارای عدم امنیت بوده و برای نجات جان خمود به کشوری دیگر پناه برده و دیگر حق برگشتن به کشور خود را ندارد.

طبق قوانین دوبلین، هر یک از شهروندان عضو شنگن که انگشت نگاری کرده باشد، میتواند به راحتی اعلام پناهندگی کند. در غیر این صورت به کشور مبداء که ازطریق آن به اتریش ورود کرده بازگشته و در آنجا اعلام پناهندگی نماید.

بیشتر بخوانید: شرایط پناهندگی در کشور اتریش

مهاجرت توریستی به اتریش

اگر قصد گشت گذار در اتریش را دارید. و به قصد تفریح و بازدید از این کشور، متقاضی مهاجرت به این کشور هستید. باید بدانید که  جهت تحقق این اهدافتان، نیاز به ویزای کوتاه مدت توریستی این کشور دارید. این ویزا به صورتی است که در پس هر ورود به اتریش نیاز به اخذ ان خواهید داشت.(یک بار ورود). با این ویزا به هیچ عنوان حق کار و تحصیل را در اتریش نخواهید داشت.باید در دوران حضور خود در این کشور، تابع قوانین بوده و آن را رعایت فرمایید.

از موارد حائز اهمیت در اخذ این نوع ویزا، اثبات برگشتتان به کشور مبدا میباشد. بدین ترتیب که باید نشان دهید که، دراری وابستگی هایی برای برگشت به کشور خود هستید. اثبات این موضوع با مدارک و روشهای مختلفی امکان پذیر است. یکی از آنها میتواند داشتن دعوتنامه از اقوامتان در این کشور باشد.

این موضوع نشان دهنده آن است که شما به هدف بازدید از فامیل خود و کشور اتریش آمده اید و قصد ماندن تا همیشه را ندارید این موضوع بسیار کمک کننده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخذ ویزای توریستی اتریش

مهاجرت به اتریش از طریق سرمایه گذاری

کشور اتریش عضو سازمان تجارت جهانی است. کشوری با اقتصاد بسیار موفق. از مسیرهای مهاجرت به اتریش سرمایه گذاری در این کشور است که خود به چند حالت تقسیم میشود. یکی از شروط مهم این مسیر شرط حضور متقاضی در این کشور است. البته تمامی این مسیرها به اخذ اقامت و تابعیت این کشور منتهی نمیشود. مانند خرید ملک در اتریش.

البته افراد موفق با ایده ها وطرح های تجاری مفید برای اتریش، صاحبان بیزینس های موفق میتوانند با ثبت شرکت در اتریش اقامت و تابعیت این کشور را اخذ کنند.

در زیر شاخه های مختلف سرمایه گذاری در اتریش را نام میبریم. که البته تمام این مسیرها منجر به اخذ اقامت این کشور نخواهد شد:

  • اقامت خود حمایتی اتریش
  • ثبت شرکت در اتریش(حداقل سرمایه مورد نیاز 100.000 یورو)
  • خرید ملک در اتریش

بیشتر بخوانید: اخذ اقامت اتریش با سرمایه گذاری

استانداردهای سرمایه گذاری در قراردادهای دو یا چند جانبه اتریش ، همواره رعایت شده است. همینطور ایران در اتریش و اتریش در ایران دارای سفارتخانه هستند.

از طریق ثبت شرکت در اتریش میتوانید اقامت دائم و تابعیت این کشور را ازآن خود نمایید. که البته برای این کار نیاز به ارائه بیزینس پلن قوی است. 

از مزایای بسیار عالی این روش، علاوه بر اخذ اقامت و پیشرفتهای چشمگیر در این کشور.امکان همراه بردن اعضای درجه یک(همسر و فرزندان زیر 18 سال) خانواده تان در این کشور است.

مهاجرت شرایط خاص به اتریش

اگر شما درای ایده ای هستید که برای کشور اتریش نیز سود آور و مفید است. میتوانید از روش مهاجرت به اتریش از طریق شرایط خاص اقدام نمایید. بدین ترتیب که داگر دراری طرح و ایده ای جدید هستید که آن ایده برای کشور اتریش نیز میتواند سود افزا باشد. و بتوانید طی فرصتی از طرح خود دفاع کنید و مفید بودن آن را اثبات نمایید.

به شما برای ثبت و اجرایی نمودن این طرح زمان داده خواهد شد. به صورتی که بارها دیده شده، حتی اگر شما برای احقاق این طرح با کمبود بودجه رو به رو باشید. کشور اتریش در قالب وام این کمبود را برای شما برطرف خواهد کرد.

این ایده در اتریش به مدت 2-1 سال به صورت اجرایی در خواهد آمد. و از لحظه آغاز طرح، طی نموداری، نحوه پیشرفت و سود دهی این طرح مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. در صورت سود آور بودن طرح در دوره آزماش، شما میتوانید درخواست اقامت خود را ارائه دهید.

برای مهاجرت به اتریش از طریق کارآفرینی، نیاز به مشخص کردن طرح استارت آپی دارید که قبلا ارائه نشده باشد.

البته ویزاهای دیگری نیز برای شرایط خاص و ضروری در نظر گرفته شده است. مثلا برای درمان پزشکی کاربرد دارد. در این روش با ارائه مدارک پزشکی خود با نامه مهر و امضا شده از پزشک خود را به سفارت تحویل دهید.در این حالت ویزای اضطراری به صورت کوتاه مدت صادر میشود. که پس از اتمام دوره درمان باید به کشور خود برگردید. و در صورت ادامه دار بودن درمان شما، امکان تمدید این ویزا نیز وجود دارد.

مهاجرت به اتریش از طریق همراه

لازم به ذکر است که تمام مجوزهای اقامتی و مهاجرتی به اتریش، شامل ویزای همراه نمیشود. در واقع شما باید طی اقدامی از روشهای سرمایه‌گذاری، ثبت شرکت و تحصیلی اقدام به مهاجرت نمایید.

البته هر یک از این مسیر ها نیز برای واجد شرایط ویزای همراه بودن، دارای شرایط و قوانین مختص به خود است. برای مثال اگر شما(به عنوان شخص اصلی) با راه اندازی کسب و کاری با توجیه اقتصادی و دقیق به اتریش مهاجرت نمودید. باید به مدت 1سال و 6 ماه از اقامتتان به این کشور گذشته باشد. در صورت احراز این شرایط و قوانین دیگر در این باره، می توانید درخواست ورود خانواده خویش را به این کشور داشته باشید.

همواره همراه در این بحث از مهاجرت به همسر و فرزندان زیر 18 سال اطلاق میگردد. در صورت ورود همسر و فرزندان زیر 18 سال شما، طی گذشت مدت تعیین شده، همسر شما میتواند درخواست مجوز کار داشته باشد. و فرزندان نیز از امکانات تحصیلی در دانشگاه ها و مدارس اتریش بهره برند.

شرایط مهاجرت افراد فوق موفق و هنرمندان به اتریش

مسیر مهاجرتی برای افراد فوق موفق و ورزشکاران(در سطح بین المللی) با احراز شرایط خاص و داشتن اسپانسر، به اتریش امکان پذیر نمیباشد.

اشخاص خارج از اتحادیه اروپا، چنانچه به عنوان یک نیروی کار کلیدی و با اهمیت، در یک شرکت اتریشی. با احراز شرایط و بندها که تعیین شده اند.میتوانند برای اقامت کاری 2 ساله یا همان کارت قرمز و سفید-قرمز، اقدام نمایند. 

  1. برای نیروی کار با اهمیت و کلیدی زیر 30 سال، حداقل مبلغ دریافتی 2.610 یورو باشد.(ماهانه)
  2. برای نیروی کار با اهمیت و کلیدی بالای 30 سال حداقل مبلغ دریافتی 3.132 یورو باشد.(ماهانه)

کارت قرمز- سفید- قرمز اتریش

کارت قرمز سفید قرمز از معتبرترین اقامت های اروپاست. این کارت مورد توجه افراد زیادی در تمام جهان است.اتریش از جمله کشورهایی است که میتوان گفت بهترین جا برای زندگی و پیشرفت است. این کشور با امکانات رفاهی بسیار و و امکان زندگی و کار در بهترین شرایط ، مقصد و آرزوی بسیاری از متقاضیان مهاجرت است.

در ادامه به برخی از مزایای اخذ اقامت اتریش با این کارت اشاره خواهیم کرد:

  • رتبه سومین پاسپورت قدرتمند دنیا متعلق به اتریش است
  • اتریش چهارمین کشور ثروتمند دنیاست
  • دارا بودن بیمه های درمانی قوی با پوشش کامل
  • ثبات سیاسی و اقتصادی بسیار بالا
  • بالا بودن سطح کیفیت زندگی
  • موقعیت جغرافیایی بسیار عالی واقع در اروپای مرکزی
  • نظام تحصیلی رایگان با بالاترین کیفیت در بحث آموزش و تحصیلات عالی

هزینه های زندگی در اتریش

همانطور که میدانید، از مسائل حائز اهمیت در بحث مهاجرت به کشوری دیگر، برآورد هزینه های جاری زندگی در آن کشور است. کشور اتریش، بسیار ثروتمند و دارای سطح کیفی بالای زندگی میباشد.

اما با این حال، هزینه های زندگی در این کشور بسیار مناسب تر از بسیاری از کشورهای دیگر میباشد. شهروندان و ساکنان اتریش، میتوانند با حقوق متوسط نیز زندگی خوب و متناسبی داشته باشند. البته که هزینه ها با توجه به سبک و محل زندگی متغیر خواهد بود.

در زیر سعی داشته ایم به برخی از هزینه های اصلی در پایتخت اتریش، یعنی وین، ارائه نماییم:

  • اجاره ماهیانه آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر  724.65 €
  • اجاره ماهیانه آپارتمان یک خوابه خارج از مرکز 577.29 €
  • خرید هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر 4.638.73 €
  • خرید هر متر مربع آپارتمان در خارج از مرکز 3.213.09 €
  • و …

اخذ اقامت و تابعیت اتریش

اخذ اقامت و تابعیت اتریش، از طریق کار و سرمایه گذاری بدین ترتیب امکان پذیر است که، به مدت 5 سال باید، بیمه و مالیات در این کشور پرداخت نمایید. با این روند موفق به اخذ اقامت دائم. و پس از گذشت 6 سال موفق به اخذ پاسپورت اتریش خواهید شد.

در بحث ازدواج نیز، به مدت حداقل 3 سال باید با همسر خود، زیر یک سقف به طور متوالی زندگی مشترک داشته باشید.و ابتدا برای اقامت دائم و سپس تابعیت و اخذ پاسپورت این کشور اقدام نمایید.

برای موضوع تحصیل نیز، لازم به ذکر است که ویزای تحصیلی به تنهایی نمیتواند باعث اخذ اقامت دائم و تابعیت گردد. بدین حالت که شما باید بعد از تحصیل، اقدام به جست و جوی کار نماییدو اقامت خود را از تحصیلی به کاری تبدیل کنید. بعد از مدت 6 سال میتوانید اقدامات لازم را جهت اخذ اقامت دائم انجام دهید.

سخن پایانی مجله مهاجرت

با توجه به مطالب بالا نتیجه می گیریم این کشور برای مهاجرت بسیار مناسب میباشد و با اخذ اقامت دائم اتریش از امکانات و مزایای فراوانی بهره مند میشوید. مهاجرت به اتریش از روشهای مختلفی تشکیل شده که با توجه به شرایطتان میتوانید از طریق یکی از روشها به این کشور مهاجرت کنید. به طور کلی بعد از گذشت 5 سال موفق به اخذ اقامت دائم و بعد از گذشت 6 سال میتوانید پاسپورت این کشور را اخذ کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا