ویزای تحصیلی یکی از روشهای مهاجرت به نروژ می باشد. هزینه تحصیل در نروژ رایگان می باشد و دارای سیستم آموزشی با سطح علمی بالا و با کیفیت می باشند. البته لازم به ذکر است این کشور بسیار گران و ثروتمند است و هزینه زندگی در این کشور بسیار بالاست. یکی از سوالات مهم دانشجویان این است که آیا اخذ بورسیه تحصیلی از سوی دانشگاه های این کشور وجود دارد؟ دانشگاه های برتر و معتبر جهت تحصیل در این کشور کدامند؟ در این مقاله می خواهیم به بررسی ویزای تحصیلی نروژ، شرایط بورسیه تحصیلی، شرایط اخذ ویزا و اخذ اقامت، مزایای ویزا،شرایط تحصیل در تمامی مقاطع و … بپردازیم.
شرایط اخذ ویزا
جهت اخذ ویزای تحصیلی و تحصیل در نروژ باید از یکسری شرایط برخوردار باشید تا بتوانید به راحتی و بدون دردسر موفق به اخذ ویزا شوید. تحصیل در این کشور رایگان است و دارای سیستم آموزشی پیشرفته و با کیفیتی می باشد. در ابتدا شما باید از سوی دانشگاه های این کشور یک پذیرش تحصیلی دریافت کنید. سپس باید جهت اخذ ویزا تمامی مدارک مورد نیاز را جمع آوری کنید و سپس برای اخذ ویزا اقدام نمایید.
شرایط تحصیل در هر یک از مقاطع متفاوت می باشد ولی در حالت کلی به مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 5.5 نیاز دارید. شما میتوانید بعد از گذشت 5 سال در این کشور جهت اخذ اقامت موقت اقدام نمایید. لازم به ذکر است جهت اخذ اقامت دائم باید بعد از فارغ التحصیلی در این کشور مشغول به کار شوید تا بعد از گذشت 3 سال موفق به اخذ اقامت دائم شوید. بهتر است بدانید شما میتوانید با اخذ ویزای همراه برای اعضای خانواده، آنها را به این کشور بیاورید.
مزایا و معایب تحصیل
با تحصیل در این کشور از مزایا و امکانات فراوانی برخوردار می شوید. البته این کشور در کنار امکانات خوب از یکسری معایب برخوردار است. به دلیل رایگان بودن هزینه تحصیل سالانه افراد زیادی به این کشور مهاجرت می کنند. یکی از نکات خوب تحصیل در این کشور تدریس به دو زبان انگلیسی و نروژی است.
مزایای تحصیل در نروژ:
- تحصیلات رایگان
- موقعیت شغلی فراوان
- نرخ بیکاری پایین
- اخذ اقامت دائم
- شرایط اقتصادی مناسب
- تدریس به دو زبان نروژی و انگلیسی
- سیستم آموزشی با کیفیت با سطح علمی بالا
- بهره مندی از صنایع آب، برق، نفت و گاز
معایب تحصیل در نروژ:
- موقعیت جغرافیایی نامناسب
- آب و هوای سرد
- هزینه زندگی بالا
- یادگیری زبان نروژی
- دشوار بودن اخذ ویزا
مدارک لازم
جهت اخذ ویزای تحصیلی نروژ باید یک سری مدارک مورد نیاز را جمع آوری کنید. سپس این مدارک را باید به زبان انگلیسی یا نروژی ترجمه کنید و به سفارت نروژ تحویل دهید. مدارکتان باید کامل و معتبر باشد تا موفق به اخذ ویزا شوید.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا عبارتند از:
- پاسپورت معتبر
- شناسنامه و کارت ملی
- 4 عدد عکس
- تکمیل فرم درخواست ویزا
- مدارک تحصیلی
- دعوتنامه(پذیرش تحصیلی)
- مدرک زبان
- انگیزه نامه
- گواهی تمکن مالی
- بیمه
- رسید پرداخت تمامی هزینه ها
اسامی بهترین دانشگاه ها
همانطور که در بالا ذکر کردیم تحصیل در نروژ رایگان است. حال بهتر است بدانید این کشور از دانشگاه های برتر و معتبری تشکیل شده است که در رنکینگ جهانی رتبه های بالایی را به خودشان اختصاص داده اند. سطح علمی و سیستم آموزشی این دانشگاه ها بسیار بالاست و سالانه دانشجویان بسیار زیادی در این دانشگاه ها پذیرش می شوند. با تحصیل در بهترین دانشگاه ها از امکانات بسیار زیادی برخوردار می شوید.
اسامی بهترین دانشگاه های نروژ:
- دانشگاه اسلو: رتبه 113
- دانشگاه برگن: رتبه 194
- دانشگاه علوم و صنعت: رتبه 360
- دانشگاه ترومسو: رتبه 416
- دانشگاه قطب شمال: رتبه 401
بیشتر بخوانید: بهترین دانشگاه های نروژ 2022
شرایط اخذ بورسیه تحصیلی
یکی از سوالات مهم دانشجویانی که قصد تحصیل در این کشور را دارند این است که آیا میتوانند از دانشگاه های این کشور بورسیه تحصیلی اخذ کنند؟ بهتر است بدانید با اینکه هزینه تحصیل در این کشور رایگان است با این حال برخی از دانشگاه ها به دانشجویان بورسیه تحصیلی میدهند. جهت اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری باید از شرایطی مانند مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 7 ، معدل بالا و رزومه و مقالات خوبی برخوردار باشید.
انواع بورسیه های تحصیلی نروژ:
- بورسیه ترمی: این نوع بورسیه به عنوان یک کمک هزینه زندگی هر ترم به دانشجویان ارائه می گردد. البته لازم به ذکر است این بورسیه برای دانشجویان نخبه میباشد.
- بورسیه Wilhelmsen: این نوع بورسیه برای دانشجویان مقطع فوق لیسانس میباشد که مشغول به تحصیل در رشته های ریاضی، مهندسی و علم فناوری میباشند.
البته بورسیه های تحصیلی دیگری هم وجود دارد که که مختص به شهروندان نروژ و اتحادیه اروپا میباشد که عبارتند از:
- Direct speech center Scholarship
- International Distinction Awards
- The MyUS.com Global Perspectives Scholarship
- Keto Scholarship
- Academic Scholarship for Online MBA at University of Essex
موقعیت شغلی بعد از فارغ التحصیلی
در همین ابتدا بهتر است بدانید جهت کار بعد از فارغ التحصیلی باید به زبان نروژی مسلط باشید. اگر قصد اخذ اقامت دائم را دارید باید بعد از فارغ التحصیلی به دنبال شغل متناسب با شرایط و رشته خود باشید. شما به مدت 6 ماه الی 1 سال فرصت دارید تا شغل متناسب با خود را بیابید.
در صورت یافتن کار مناسب می توانید ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنید. در ابتدا باید اقامت کاری 1 ساله تا 3 ساله دریافت کنید و بعد از گذشت 3 سال می توانید اقامت دائم این کشور را اخذ کنید. البته لازم به ذکر است اگر فارغ التحصیل دانشگاه های این کشور باشید و از مهارت و تبحر فراوانی برخوردار باشید باز هم شانس شهروندان نروژی جهت یافتن کار در این کشور بیشتر است.
ویزای تحصیلی در مدارس
تحصیل در مدارس این کشور به 3 گروه دبستان، متوسطه و دبیرستان تقسیم شده است. از سن 6 سالگی تا 16 سالگی تحصیل برای دانش آموزان اجباری می باشد و باید مشغول به تحصیل شوند. دوره متوسطه به 2 گروه دروس عمومی و فنی و دروس کارگاهی تقسیم می شود.
از سن 16 تا 19 سالگی تحصیلات در دبیرستان به صورت اختیاری است و جهت بالا بردن سطح علمی دانش آموزان است. تدریس در مدارس به زبان نروژی میباشد اما در برخی از مدارس خصوصی تدریس به صورت زبان انگلیسی میباشد.
- مقطع ابتدایی: 6 تا 13 سالگی
- مقطع متوسطه: 13 تا 16 سالگی
- مقطع دبیرستان: 16 تا 19 سالگی
ویزای تحصیلی در لیسانس
رشته های تحصیلی در مقطع کارشناسی به زبان نروژی صورت میگیرد. شما باید به زبان نروژی تسلط کافی داشته باشید و قبل از پذیرش در دانشگاه باید دوره های یکساله زبان نروژی را شرکت کنید. مقطع کارشناسی برای تمامی افراد رایگان می باشد. یکی از شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی این است که باید حداقل 30 واحد را در کشور خود پاس کرده باشید و دو ترم از مقطع کارشناسی را در کشور خودتان بگذرانید.
- مدت تحصیل در مقطع لیسانس: 2 الی 3 سال
- امکان کار در مقطع لیسانس: 20 ساعت در هفته
- مدرک زبان: مدرک زبان نروژی، مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 5.5
ویزای تحصیلی در فوق لیسانس
مدت زمان تحصیل در دوره فوق لیسانس 1 الی 2 سال است. رشته های تحصیلی در این مقطع به زبان انگلیسی تدریس می شود. البته در برخی از دانشگاه ها رشته های تحصیلی در این دانشگاه به زبان نروژی هم تدریس میشود. شما در این مقطع هم هزینه شهریه پرداخت نمی کنید. جهت تحصیل در این مقطع باید مدارک دوره های قبلی را اخذ کرده باشید. افرادی که معدل بالای 16 را اخذ کرده اند از شانس بیشتری جهت پذیرش در دانشگاه ها برخوردار میشوند.
- مدت تحصیل در مقطع فوق لیسانس: 1 الی 2 سال
- امکان کار در مقطع فوق لیسناس: 20 ساعت در هفته
- مدرک زبان مورد نیاز در مقطع فوق لیسانس: مدرک آیلتس با حداقل نمره 6.5 ، مدرک زبان نروژی با حداقل نمره 3
ویزای تحصیلی در دکتری
مقطع دکتری در دانشگاه های دولتی و خصوصی این کشور جهت تحصیل دانشجویان ارائه می گردد. برخی از دانشجویان بین المللی میتوانند بورسیه تحصیلی دریافت کنند. رشته های تحصیلی در مقطع دکتری در نروژ به زبان انگلیسی تدریس می شود. شما جهت پذیرش در دانشگاه های این کشور در مقطع دکتری به یک استاد راهنما نیاز دارید و باید دارای یک رزومه قوی باشید. دانشجویان بین المللی میتوانند به صورت رایگان در این مقطع تحصیل نمایند. لازم به ذکر است در صورت انجام کارهای تحقیقاتی تقریبا 500/000 کرون از استاد راهنما خود دریافت می کنید.
- مدت تحصیل در مقطع دکتری: 3 الی 5 سال
- امکان کار در مقطع دکتری: 20 ساعت در هفته
- مدرک زبان لازم در مقطع دکتری: مدرک آیلتس با حداقل نمره 7
هزینه تحصیل و زندگی
یکی از مسائل مهم برای دانشجویانی که جهت تحصیل به کشور نروژ مهاجرت کردند مسئله هزینه ها میباشد. هزینه تحصیل در نروژ رایگان است. با اینکه هزینه زندگی در این کشور نسبت به سایر کشورها بالاست اما دانشجویان کمک هزینه های دانشجویی دریافت میکنند و هزینه زندگی برای این افراد کمتر است.
به طور میانگین هزینه زندگی در این کشور تقریبا 10/000 تا 22/000 کرون در ماه میباشد. لازم به ذکر هزینه زندگی در این کشور با توجه به تعداد افراد، کیفیت زندگی و محل زندگی متفاوت میباشد.
- هزینه زندگی: بین 8500 تا 3000 کرون نروژ
- هزینه خوراک: 2600 کرون نروژ
- هزینه حمل و نقل: 460 کرون نروژ
سخن پایانی مجله مهاجرت
با توجه به مطالب بالا نتیجه می گیریم که مهاجرت تحصیلی به نروژ یکی از بهترین روش مهاجرتی می باشد. هزینه تحصیل در این کشور برای تمامی دانشجویان رایگان می باشد. البته لازم به ذکر است به دلیل ثروتمند بودن این کشور هزینه های زندگی بسیار بالاست. جهت اخذ ویزای تحصیلی نروژ باید از سوی دانشگاه های این کشور پذیرش تحصیلی دریافت کنید.
تدریس در مقطع کارشناسی به صورت زبان نروژی و تدریس در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به صورت زبان انگلیسی می باشد. در صورت برخورداری از یکسری شرایط میتوانید از سوی دانشگاه بورسیه تحصیلی و کمک هزینه دریافت کنید.