مهاجرت

مهاجرت به نروژ، بررسی شرایط روشهای مهاجرتی

کشور نروژ یکی از کشورهای ثروتمند و دارای اقتصاد پیشرفته در قاره اروپاست. این کشور جزو کشورهای اتحادیه شینگن است. کیفیت زندگی در این کشور بسیار بالاست و نرخ بیکاری بسیار کم می باشد. ویزای تحصیلی و ویزای کار دو روش مهاجرتی محبوب در مهاجران است. در سال های اخیر این کشور جزو مهاجرپذیرترین کشورهای جهان به حساب می آید. در این مقاله در مورد موضاعاتی در مورد مزایای کشور نروژ، شرایط و قوانین این کشور، مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا، معرفی انواع روشهای مهاجرت، شرایط و قوانین هر یک ویزاها و … می پردازیم.

معرفی کشور

این کشور واقع در قاره اروپاست و این کشور بخشی از جزیره اسکاندیناوی، مجمع الجزایر سوالبارد و یان ماین می باشد. پایتخت این کشور شهر اسلو است. جمعیت کشور نزدیک به 5/421/000 نفر می باشد و وسعت آن 385/207 کیلومتر مربع است. حکومت این کشور از نوع حکومت پارلمانی می باشد.

واحد پول و ارز این کشور کرون نروژ است. زبان اصلی مردم، نروژی می باشد ولی اکثر مردم به زبان انگلیسی صحبت می کنند. آب و هوای این کشور به دلیل کوهستانی بودن آن سرد و کوهستانی است. جالب است بدانید این کشور جزو کشورهای ثروتمند جهان می باشد و یکی از تولید کنندگان بزرگ نفت و گاز در دنیا محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: نروژ، یکی از برترین سیستم آموزشی قاره اروپا

نکات مثبت مهاجرت

این کشور از مزایای زیادی برخوردار است به همین دلیل جزو یکی از کشورهای محبوب در بین مهاجران است. با مهاجرت به نروژ از شرایط خوبی بهره مند می شوید. کیفیت زندگی و رفاه اجتماعی یکی از دلایل خوب برای مهاجران جهت مهاجرت می باشد.

مزایای مهاجرت به نروژ عبارتند از:

  • نرخ بیکاری پایین
  • هزینه تحصیل رایگان
  • رفاه اجتماعی بالا و خوب
  • خدمات بهداشتی و درمانی رایگان
  • کشوری ثروتمند و دارای اقتصادی با ثبات و پیشرفته
  • کشوری کم جمعیت
  • حقوق برابر بین شهروندان زن و مرد
  • سیستم آموزشی پیشرفته و دارای دانشگاه های برتر در جهان

شرایط و قوانین مهاجرت

همانطور که میدانید برای مهاجرت به نروژ میتوانید از روش های مختلفی اقدام کنید. روشهای مختلفی برای مهاجرت به این کشور وجود دارد که عبارتند از: ویزای تحصیلی، ویزای سرمایه گذاری، ویزای کاری و … . شما میتوانید با توجه به شرایطی که دارید یکی از این ویزاها را اخذ کنید. هر یک از ویزاهای مهاجرتی این کشور دارای شرایط و قوانین خاص خود می باشند.

لازم به ذکر است بدانید شما با اخذ ویزای تحصیلی نمی توانید اقامت دائم این کشور را اخذ کنید. با اخذ ویزا ابتدا به شما اقامت 3 ساله داده می شود. پس از گذشت 3 سال می توانید جهت اخذ اقامت دائم اقدام کنید. پس از مدت 7 سال زندگی در این کشور امکان اخذ تابعیت و پاسپورت وجود دارد.

در این کشور دو نوع مجوز جهت اقامت داریم که عبارتند از:

  • اقامت موقت: اقامت موقت به مدت 1 تا 3 سال اعتبار دارد. این نوع اقامت برای افرادی می باشد که برای اولین بار به این کشور مهاجرت کردند.
  • اقامت دائم: اقامت دائم برای افرادی میباشد که به مدت 3 سال در این کشور زندگی کرده اند و می توانند اقامت دائم را اخذ کنند. این افراد هر دوسال یکبار باید اقامت خود را تمدید کنند.

مدارک مورد نیاز

شما جهت مهاجرت به این کشور باید یکسری مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا جمع آوری کنید. سپس باید این مدارک ترجمه کنید و به سفارت نروژ تحویل دهید. بهتر است بدانید هر یک از ویزاهای مهاجرتی دارای مدارک خاصی می باشد. در اینجا مدارک مورد نیاز و مهم را جهت مهاجرت به نروژ را به صورت کلی بیان می کنیم.

مدارک لازم جهت اخذ ویزا عبارتند از:

  • شناسنامه
  • کارت ملی
  • پاسپورت معتبر
  • عکس
  • فرم درخواست ویزا
  • مدرک زبان انگلیسی
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • گواهی پزشکی
  • نامه مالی جهت اثبات تمکن مالی
  • رسید پرداخت هزینه های مهاجرت

انواع راه های مهاجرت

بهتر است بدانید هر یک از روش های مهاجرت به نروژ قوانین و شرایط خاص خود را دارد. در اینجا می خواهیم به معرفی و بررسی هر یک از روش های مهاجرتی بپردازیم. روش های مهاجرت به این کشور عبارتند از: ویزای کار، ویزای تحصیلی، ویزای سرمایه گذاری و …

ویزای کاری

همانطور که می دانید نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین می باشد. این کشور به افرادی که دارای مدرک تحصیلی می باشند و به عنوان یک نیرو محقق در این کشور هستند ویزای جست و جو کار صادر میکند. شما برای اینکه بتوانید اقامت دائم اخذ کنید باید مدرک تحصیلی مرتبط با شغل خود را داشته باشید. یکی از روش های ویزای کار، روش اسکیل ورکر می باشد. در این روش اکثر کارفرمایان سعی دارند افرادی که دارای مدرک تحصیلی مرتبط هستند را جذب کنند.

به هر حال شما جهت کار در این کشور نیاز به یک پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمایان دارید. اگر از طریق اسکیل ورکر مشغول به کار شوید به شما اقامت 3 ساله ارائه می گردد. پس از گذشت 3 سال شما می توانید جهت اخذ اقامت دائم اقدام کنید. شما برای اینکه بتوانید راحت تر در این کشور شغل مناسب بیابید باید از مدرک تحصیلی، سابقه کاری و مدرک زبان برخوردار باشید.

بیشتر بخوانید: مهاجرت به نروژ از طریق ویزای کار

ویزای تحصیلی

هزینه تحصیل در این کشور رایگان و کم می باشد. مقطع ابتدایی از سن 6 شروع می شود و تا 16 سالگی ادامه دارد. افراد خارج از این کشور می توانند از طریق ویزای تحصیلی به این کشور مهاجرت کنند. ولی جالب است بدانید که در این کشور اعضای خانواده کودک نمی توانند از طریق ویزای تحصیلی فرزندشان به این کشور مهاجرت کنند. شما برای تحصیل در مقطع لیسانس باید دارای مدرک زبان نروژی در سطح 3 باشید که این مقطع به مدت 3 سال زمان می برد.

مقطع فوق لیسانس تقریبا به مدت 2 سال طول می کشد و تدریس در این مقطع به زبان انگلیسی می باشد و شما باید دارای مدرک آیلتس با نمره 6.5 باشید. در مقطع دکتری هم شما به مدرک زبان انگلیسی نیاز دارید و باید مدرک آیلتس با حداقل نمره 7 را دریافت کنید. دوره دکتری معمولا بین 3 الی 5 سال زمان می برد. لازم به ذکر است شما با اخذ ویزای تحصیلی نمی توانید اقامت دائم این کشور را اخذ کنید. جهت اخذ اقامت دائم نروژ باید پس به پایان رسیدن تحصیلتان، ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنید.

بیشتر بخوانید: مهاجرت به نروژ از طریق ویزای تحصیلی

ویزای ازدواج

یکی دیگر از روشهای مهاجرت به نروژ، اخذ ویزای ازدواج است. شما باید با یک شخصی که تابعیت و اقامت این کشور را اخذ کرده است ازدواج کنید. با ازدواج با یک فرد نروژی می توانید اقامت دائم این کشور را اخذ کنید. البته لازم به ذکر است ازدواج شما باید به صورت رسمی و قانونی باشد. با ازدواج صوری نمی توانید اقامت دائم را اخذ کنید و دولت این کشور با شما برخورد جدی می کند.

شما باید حداقل به مدت 3 الی 4 سال با همسرتان زندگی کنید و با ارائه مدارکی باید رسمی بودن رابطتتان را به دولت این کشور ثابت کنید. در ابتدا به شما یک اقامت 6 ماهه داده می شود که شما در این مدت باید تدارکات ازدواج خود را انجام دهید. با اخذ اقامت دائم از طریق ویزای ازدواج می توانید مشغول به کار و تحصیل شوید.

بیشتر بخوانید: مهاجرت به نروژ از طریق ویزای ازدواج

پناهندگی

پناهندگان به دلایل مختلفی مانند مشکلات جنسی، مشکلات نژادی، عقیدتی، دینی و … مورد آزار و اذیت کشور خود قرار می گیرند. پناهندگان به همین دلایل از کشور خود فرار کرده و به کشور دیگری پناه می آورند. در این روش ممکن است خطرات بسیار زیادی برای شما رقم بخورد و در بین راه ممکن است جان و مال شما مورد غارت قرار بگیرد.

ابتدا باید برای مدتی در کمپ های مخصوص پناهندگان زندگی کنید تا دلیل پناهندگی شما به آفیسر ثابت شود. در صورت تایید مدارکتان به شما اقامت 3 ساله داده می شود. پس از گذشت 3 سال در صورتی که تمام شرایط لازم جهت اقامت دائم را داشته باشید به شما اقامت دائم اعطا میگردد. ما این روش را به شما توصیه نمی کنیم زیرا این روش مهاجرتی پرخطری می باشد.

بیشتر بخوانید: مهاجرت به نروژ از طریق پناهندگی

ویزای توریستی

ویزای توریستی یکی از راه های مهاجرت به نروژ می باشد. این کشور از طبیعت و مکان های گردشگری زیبایی تشکیل شده است. افرادی که قصد تفریح و گردشگری در این کشور را دارند و یا قصد دارند اقوام و آشنایان خود را دیدار کنند از طریق ویزای توریستی می توانند به این کشور سفر کنند.

مدت اعتبار ویزای توریستی 90 روز می باشد. پس از گذشت 90 روز شما باید این کشور را ترک کنید و به کشور خود بازگردید. با اخذ این ویزا نمی توانید مشغول به کار و تحصیل شوید. از سوی دیگر باید از شرایط مالی خوبی جهت اخذ این ویزا برخوردار باشید.

بیشتر بخوانید: مهاجرت به نروژ از طریق ویزای توریستی

ویزای سرمایه گذاری

همانطور که میدانید این کشور جزو یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان به حساب می آید. سرمایه گذاری در این کشور بسیار سودمند است و افراد زیادی جهت سرمایه گذاری در نروژ به این کشور مهاجرت می کنند. یکی دیگر از راههای مهاجرت به این کشور اخذ ویزای سرمایه گذاری می باشد.

اکثر سرمایه گذاران در زمینه های مختلف مانند پتروشیمی،  نفت، برق، گاز و … در این کشور سرمایه گذاری می کنند. این کشور دارای اقتصاد پویا و با ثباتی می باشد. با اخذ ویزای سرمایه گذاری بعد از گذشت 3 سال می توانید جهت اخذ اقامت دائم اقدام کنید. سرمایه گذاری در این کشور از انواع مختلفی تشکیل شده است. شما می توانید از طریق یکی از روش های خرید ملک، ثبت شرکت، کارآفرینی و … در این کشور سرمایه گذاری کنید.

بیشتر بخوانید: مهاجرت به نروژ از طریق ویزای سرمایه گذاری

ویزای تولد

این کشور مانند سایر کشورها از قانون خاک و خون پیروی می کند. قانون خاک به این معناست اگر فرزند در این کشور به دنیا بیاید به آن تابعیت نروژ را می دهند و به تابعیت والدین ربطی ندارد. یکی از روشهای مهاجرت به نروژ اخذ ویزای تولد می باشد. قانون خون به این معناست در صورتی به فرزند تابعیت کشور را می دهند که یکی از والدین فرزند تابعیت و اقامت این کشور را داشته باشد. کشور نروژ از قانون خون پیروی می کند. شما (پدر و مادر) با اخذ ویزای تولد و تولد فرزند در نروژ موفق به اخذ اقامت نمی شوید.جهت اخذ تابعیت این کشور برای فرزندتان باید یکی از اعضای خانواده اقامت و تابعیت این کشور را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: مهاجرت به نروژ از طریق ویزای تولد

هزینه های زندگی

یکی از مسئله های مهم برای مهاجران بحث هزینه های مهاجرت و هزینه زندگی در نروژ می باشد. لازم به ذکر است با توجه به تغییرات هزینه ها و قیمت ارز نمیتوان مبلغ دقیقی برای هزینه ها بیان کرد. همانطور که می دانید این کشور جزو یکی از ثروتمندترین کشورها به حساب می آید. به همین دلیل هزینه های زندگی در این کشور بالا می باشد.

هزینه ی زندگی متناسب با شهری که در آن زندگی می کنید و کیفیت زندگی متفاوت می باشد. هزینه زندگی برای افراد دانشجو نسبت به سایر افراد کمتر است.

  • قیمت هر متر خانه در مرکز شهر نزدیک به 61/640 کرون
  • هزینه زندگی برای یک فرد در شهرهای مختلف: به طور میانگین بین 1051 کرون تا 1055 کرون

سخن پایانی مجله مهاجرت

با توجه به مطالب بالا نتیجه می گیریم که کشور نروژ جزو یکی از مقاصد خوب و پرطرفدار در بین مهاجران میباشد. سالانه افراد زیادی به دلیل بهره مندی از امکانات خوب نروژ مانند امنیت، رفاه اجتماعی و … به این کشور مهاجرت میکنند. همانطور که میدانید شما میتوانید از طریق انواع روشهای مهاجرت به نروژ مهاجرت کنید. هر یک از ویزاهای مهاجرتی دارای شرایط و قوانین خاص خود هستند.

یکی از بهترین روشهای مهاجرت به این کشور اخذ ویزای تحصیلی میباشد زیرا هزینه تحصیل در این کشور رایگان یا ارزان است اما با اخذ این ویزا نمیتوانید اقامت دائم دریافت کنید. یکی از روشهای پرخطر مهاجرتی، مهاجرت از طریق پناهندگی است که ممکن است اتفاقات ناگواری برای شما پیش آید. البته که سایر روشهای مهاجرتی مانند سرمایه گذاری، ازدواج، تولد و کاری هم جهت اخذ اقامت دائم این کشور مناسب می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا