ویزای توریستی

ویزای شینگن 2024 (کامل ترین راهنمای اخذ ویزا + شرایط + هزینه)

ویزای شینگن، به انگلیسی: Schengen visa همانند سایر ویزاها مجوزی برای ورود به منطقه شینگن می‌باشد. 26 کشور اروپایی جزو پیمان شینگن هستند. فردی که دارای این ویزا می باشد به راحتی می‌تواند به کشورهای حوزه شینگن، به مدت 90 روز و بدون نیاز به ویزای جداگانه برای هر کشور سفر کند. کشورهای حوزه شینگن محدودیت مرزی را برداشته و رفت و آمد نیازی در این کشورها همانند رفت و آمد در مرزهای داخلی یک کشور خواهد بود. به دلیل اینکه امروزه کشورهای معتبر زیادی در منطقه اروپا به عضویت شینگن درآمده‌اند اعتبار این ویزا نیز افزایش یافته است.

مطالب مهم این صفحه hide

هر ساله افراد زیادی برای اخذ این ویزا اقدام می‌کنند تا از مزایای آن برخوردار شوند. در این مطلب از مجله مهاجرت قصد داریم به بررسی صفر تا صد ویزا شینگن، کشورهای شینگن، قیمت ویزا شینگن،  مراحل اخذ، شرایط و انواع  Schengen visa بپردازیم. 

ویزای-شینگن

ویزای شینگن چیست

توافق نامه شینگن در سال 1985 بین 5 کشور اروپایی امضا شد و سپس به تدریج تعداد كشورهاي عضو شينگن به 29 کشور رسید. در این قرارداد توافق شد که مرز بین این کشورها برداشته شود و مسافرت و تردد بین این کشورها بدون ویزا ممکن شود. در حال حاضر برای ورود به بیشتر کشورهای اروپایی به این ویزا نیاز دارید.

Schengen visa نوعی ویزای اقامت کوتاه مدت است که به دارنده آن اجازه ورود به کشورهای حوزه شینگن را می دهد. 26 کشور جزو کشورهای عضو شینگن هستند که با امضای معاهده شینگن این اجازه را به شهروندان کشورهای عضو داده اند تا آزادانه و بدون نیاز به کنترل مرزی در این مناطق تردد کنند. 

اما اگر قصد دارید در یکی از کشورهای حوزه شینگن بیش از 90 روز برای کار، تحصیل و یا زندگی اقامت داشته باشید باید جهت اخذ ویزای ملی آن کشور و نه ویزای شینگن اقدام نمایید.  با ما در ادامه همراه باشید تا به معرفی كشورهاي حوزه شينگن بپردازیم.

بیشتر بخوانید: ویزای توریستی ترکیه

کشورهای عضو حوزه شینگن 

کشورهای عضو شینگن عبارتند از: اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی ، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس.

ویزا شینگن با دو هدف اقامت کوتاه مدت (90 روزه) در کشورهای عضو و همچنین ترانزیت فرودگاهی برای تعویض پرواز مسافران فقط در محدوده فرودگاه شکل گرفت و بعدها به انواع مختلفی تقسیم بندی شد. 

بیشتر بخوانید : ویزای دومینیکا

 

کدام کشورهای اروپایی عضو شینگن نیستند؟

کشورهای آلبانی، ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، کرواسی، قبرس، ایرلند، مقدونیه، مولداوی، مونته نگرو، صربستان، اوکراین، بریتانیا و رومانی عضو حوزه شینگن نیستند. 

 اگرچه بیشتر کشورهای اروپایی عضو شینگن هستند اما برخی از کشورها هم جزو محدوده شینگن نیستند و هنوز کنترل های مرزی را لغو نکرده اند. 

رومانی، بلغارستان، کرواسی و قبرس در حال حاضر خارج از محدوده شینگن هستند اما از لحاظ قانونی به عنوان اعضای اتحادیه اروپا موظفند که در آینده به سایر کشورها بپیوندند.

برای مشاهده لیست کامل کشورهایی که برای ورود به اروپا به ویزای شین گن نیاز دارند کلیک کنید

هزینه ویزای شینگن

در مورد هزینه ویزا شینگن باید بگوییم که قیمت این ویزا با توجه به مواردی مثل سن، نوع ویزا، کشور مورد نظر و … متغیر می باشد. 

به طور کلی قیمت ویزا شینگن نوع ترانزیت آن (کوتاه مدت و بلند مدت) برای بزرگسالان 80 یورو و برای کودکان 6 تا 12 سال 40 یورو می باشد. 

هزینه این ویزا برای محققان و دانشمندان و افرادی که دارای پاسپورت رسمی و دیپلماتیک هستند و همچنین برای اعضای خانواده افرادی که ملیت کشورهای عضو اتحادیه اروپا را دارند، حدود 35 یورو می باشد. 

هزینه ویزای برای شینگن معمولاً غیر قابل بازگشت می باشد. یعنی در صورت رد شدن و ریجکت شدن درخواست شما، مبلغی به شما برگردانده نخواهد شد. 

بیشتر بخوانید: ویزای توریستی اسپانیا

انواع مختلف ویزای شینگن

اولین مرحله برای اخذ ویزای شین گن این است که شما بدانید کدام نوع ویزای Schengen را نیاز دارید؟ در واقع با توجه به هدفتان از سفر به کشورهای حوزه شینگن، باید نوع ویزای خود را از ابتدا مشخص نمایید.

مثلا ویزای توریستی شینگن یا ویزای کاری و تجاری؟ و یا اینکه برای ملاقات با خانواده و دوستان به کشورهای شینگن سفر می کنید. 

انواع ویزا شینگن را در ادامه با هم بررسی می کنیم:

1- ویزای اتحادیه شینگن (ویزای USV)

ویزای اتحادیه شینگن (Uniform Schengen Visas ) در واقع همان ویزای توریستی یا گردشگری شینگن است که اشخاص دارای این ویزا می توانند به مدت 90 روز (هر 6 ماه یک بار) به کشورهای شینگن رفت و آمد کنند.

از همان زمان اولین بار ورود به حوزه شینگن نیز تاریخ اعتبار این ویزا حساب می شود. البته ویزای توریستی شینگن خود دارای انواع مختلف A و B و C می باشد که در ادامه هریک را توضیح خواهیم داد. 

ویزای نوع A

مسافر دارای ویزای نوع a شینگن ( Airport Transit Visa ) فقط می تواند در فرودگاه یکی از کشورهای عضو شینگن جهت تعویض پرواز خود به مقصد کشوری که عضو شینگن نیست، اقدام نماید و حق ندارد از فرودگاه خارج شود. 

ویزای نوع B

ویزای نوع b شین گن مربوط به ترانزیت و حمل و نقل می باشد و مسافری که این ویزا را دارد مجوز و حق عبور از خاک کشورهای شینگن را تا 5 روز خواهد داشت. 

 ویزای نوع C

ویزای نوع c شینگن یک نوع ویزای کوتاه مدت جهت سفر به کشورهای حوزه شینگن می باشد که در 3 شکل تک بار ورود (single) ، دوبار ورود و مولتی (multi) صادر می شود. 

ویزای نوع C شینگن تک بار ورود Single-entry visa

 در ویزای تک بار ورود نوع c شینگن فقط اجازه یک بار ورود به منطقه شینگن می باشد و حتی در صورتی که ویزا تاریخ اعتبار هم داشته باشد ، پس از خارج شدن از حوزه شینگن دیگر اجازه ورود به کشور عضو را نخواهید داشت. 

ویزای نوع c شینگن دوبار ورود Double-entry visa

 در ویزای دوبار ورود نوع c شینگن شما می توانید تا دو بار به منطقه شنگن وارد شوید ولی پس از خروج دوم دیگر نمی توان وارد کشور مورد نظر شد. تاریخ اعتبار این نوع ویزا نیز مشخص شده است. 

ویزای نوع c شینگن مولتیپل  Multiple-entry visa

در این نوع ویزا که اعتبار آن همان 90 روز در 6 ماه می باشد، تعداد ورود به کشورهای شینگن هیچ محدودیتی ندارد و روز اول ورود به کشور عضو شینگن به عنوان تاریخ ورود ثبت می شود.

در ویزای نوع مولتی شما می توانید در عرض 6 ماه هر چند بار که بخواهید به کشورهای شینگن وارد شوید ولی جمع کل تعداد روزهای اقامت شما در کشورهای حوزه شینگن باید حداکثر 90 روز باشد. 

2- ویزای منطقه محدود شینگن 

ویزای منطقه محدود (Limited Territorial Validity Visas) اغلب برای پناهندگان و در شرایط استثنا صادر می شود. در این نوع ویزا مسافر می تواند در محدوده های مشخص شده از منطقه شینگن که در زمان صدور ویزا تعیین می شود، رفت و آمد کند و حق ورود به سایر مناطق را نخواهد داشت. 

3- ویزای ملی 

ویزای ملی (National Visas ) که بیشتر برای هدف های کاری و تحصیلی صادر می شود. این نوع ویزا بیشتر برای افرادی است که برای سفر به منطقه شینگن زمان معین و هدف مشخصی را دارند. 

ویزای ملی که ویزای نوع D هم نام دارد به صورت single و چندبار ورود می باشد و پس از پایان تاریخ اعتبار آن مسافران باید به کشور خودشان برگردند. 

بیشتر افراد متقاضی ویزای نوع D دانشجویان و محققان هستند که برای تحقیق و پژوهش به کشورهای شینگن سفر می کنند و یا هنرمندان و ورزشکارانی هستند که برای اجرای هنرهای خود سفر می کنند. 

بیشتر بخوانید: ویزای توریستی آمریکا

کشورهای-عضو-شینگن

شرایط اخذ ویزای شینگن 

اتحادیه اروپا جهت اخذ ویزای حوزه شینگن برای افراد متقاضی شرایطی را در نظر گرفته که اگر فردی فاقد آن شرایط باشد ویزای او قبول نمی شود و ریجکت خواهد شد.

به طور کلی این قاعده هر کشوری است که برای ورود مسافران به مرزهای خود ویزا در نظر گرفته اند تا افراد و توریست هایی را جذب کشورشان کنند که برای هزینه اقامت و هزینه های گردشگری مشکلی نداشته باشند. در ادامه شرایط گرفتن ویزای شینگن را بررسی خواهیم کرد: 

  • گردش حساب 3 ماه آخر متقاضی:

گردش حساب بالا بیش از هر چیزی در نظر افسر صادر کننده ویزا مهم می باشد و اگر متقاضی اخذ ویزای شینگن هستید باید در 6 ماه اخیر گردش حساب بالا و مناسبی را داشته باشید. گردش حساب همان ورود و خروج مبالغ به حساب شما در 6 ماه گذشته می باشد که افسر مربوطه معمولاً میانگین گردش 6 ماه را حساب می کند و با توجه به آن برای شما تصمیم می گیرند که ویزا شینگن به شما تعلق می گیرد یا خیر؟ 

  • واضح بودن هدف شما از سفر به کشورهای منطقه شینگن:

اگر از همان ابتدا هدفتان را برای افسر ویزای شین گن مشخص کنید او راحت‌تر می‌تواند در مورد شما تصمیم بگیرد . مثلا اگر ویزای توریستی شینگن را می‌خواهید می‌توانید برنامه سفر خود را که بازدید از یک کشور حوزه شینگن می‌باشد به لیست مدارکتان اضافه نمایید. بنابراین قصد سفر و دریافت ویزای شینگن را کاملا مشخص مطرح کنید. اهداف توریستی، ملاقات خانواده، پزشکی، ورزشی و فرهنگی و هنری، بازدید یا شرکت در کنفرایس یا نمایشگاه‌ها، اهداف کوتاه مدت تحقیقاتی می‌توانند گزینه‌های خوبی برای گرفتن ویزای شینگن باشند.

  • داشتن تمکن مالی متقاضی:

ثابت کردن تمکن مالی متقاضی این موضوع را نشان می دهد که او برای خرج های روزمره خود در مدت اقامت در یک کشور دیگر به مشکلی بر نخواهد خورد و نیازمند کمک نمی باشد. 

مدارک لازم برای گرفتن ویزای شینگن 

مدارک لازم جهت اخذ Schengen Visa ممکن است با توجه به کشور مورد نظر کمی متفاوت باشد اما به صورت کلی شامل موارد زیر است  : 

  • پر کردن فرم درخواست ویزای شینگن 
  • تحویل دادن اصل گذرنامه جدید (با تاریخ اعتبار حداقل 6 ماهه) و گذرنامه های قبلی 
  • تحویل دادن دو قطعه عکس با پس زمینه سفید که با ظاهر فرد خوانایی داشته باشد و متفاوت از او نباشد. 
  • فیش حقوقی، گواهی اشتغال به تحصیل و سایر مدارک مربوط به کسب و کار
  • مدارک مرتبط با تمکن مالی (به یورو حساب شود) و گردش حساب 3 ماه آخر به لاتین 
  • برگه رزرو هتل برای افرادی که دعوتنامه ندارند. 
  • بلیط رفت و برگشت هواپیما 

مزایای ویزای شینگن 

اصلی ترین مزیت ویزای شینگن این است که شما با یک ویزا می توانید به 29 کشور دیگر هم سفر کنید. یعنی با یک بار طی کردن مراحل اخذ ویزا شینگن خود می توانید در طی 90 روز به 26 کشور حوزه شینگن مسافرت کنید. این کار در زمان و هزینه صرفه جویی زیادی می‌کند و برای سفر به کشورهای عضو شینگن نیازی به دریافت ویزای هر کشور به صورت مجزا نیست.

برای دانشجویان و محققان نیز فرصت بی نظیری برای ارائه تحقیقات خود در سطح جهانی و یا کاوش و پژوهش بیشتر در طی مدت یک سال می باشد. همچنین در مواقع ضروری مثل وضعیت های فوری پزشکی می توان با ارائه مدارک لازم از سفارت درخواست ویزا شینگن داشت. 

در تمام کشورهای عضو نیز نیازی به تبدیل پول خود ندارید و در تمامی آنها می‌توانید از واحد پول یورو استفاده نمایید. در هنگام اقامت در منطقه شینگن امکان اقدام برای انواع دیگر ویزا نیز وجود دارد. همچین در صورت دریافت این ویزا یک سابقه خود در برنامه‌های مهاجرتی شما به حساب خواهد آمد.

چرا ویزای شینگن ریجکت می شود؟ 

معمولاً هنگامی که ویزای Schengen شما ریجکت می شود به همراه پاسپورت نامه ای دریافت می کنید که در آن نامه علت رد شدن درخواست تان توضیح داده شده است. از رایج ترین دلایل ریجکتی ویزای شینگن می توان به موارد زیر اشاره نمود: 

  • معمولاً بیشترین دلیل ریجکتی ویزای شینگن این است که افسر ویزا متوجه نشده است که آیا مسافر قصد دارد به کشور خود بازگردد یا خیر ؟ پس در ارائه مدارک لازم برای اخذ ویزای شینگن حتما سعی کنید که مدارکی را ارائه دهید تا افسر را متقاعد کنید و از برگشت شما به کشور خودتان مطمئن شود. 
  • مدارک جعلی و یا فیک 
  • داشتن سوء سابقه (مواد مخدر و دزدی و …) 
  • پاسپورت نامعتبر و فاقد تاریخ اعتبار 
  • پاسپورت یا کمتر از سه ماه اعتبار
  • عدم ارائه رزرو هتل یا اجاره 
  • ارائه دعوتنامه نامعتبر
  • ثابت نکردن تمکن مالی برای هزینه های اقامت در کشور شینگن 

بعد از ریجکت شدن ویزای شینگن چه باید کرد؟

اگرچه ویزا شینگن در صورت ریجکتی امکان اعتراض را دارد اما با اعتراض، ریجکتی ویزای Schengen رفع نخواهد شد و توصیه مهاجر مگ به شما اینست که اگر  شینگن ویزای شما ریجکت شد به فکر اعتراض نباشید چرا که وقت و هزینه خود را هدر خواهید داد.

بهترین کار برای رفع ریجکتی ویزا شینگن خرید تور اروپا توسط تورهای گروهی می باشد که در این صورت معمولا تا 99 درصد شانس اخذ ویزا را خواهید داشت. 

این نکته را برای رفع ریجکتی ویزا شینگن در نظر داشته باشید که حتما باید یک سال از زمان ریجکت شدن ویزای شما گذشته باشد و شما هیچ هزینه به جز هزینه تورهای گروهی نباید پرداخت کنید. 

بیشتر بخوانید: ویزای توریستی کانادا

نکات مهم در مورد ویزای شینگن 

از کدام کشور اروپایی می توان راحت تر ویزای شنگن را اخذ نمود؟ 

در حال حاضر و با توجه به شرایط خاص کشورمان، دو کشور ایتالیا و یونان بهتر از سایر کشورهای حوزه شینگن به مسافران ایرانی ویزا شینگن اعطا می کنند. همچنین در صورتی که مقصد اصلی شما یکی از کشورهای عضو است و رفت و آمد بیشتری به این کشور دارید بهتر است از طریق این کشور برای گرفتن ویزا اقدام کنید.

با گرفتن ویزا شینگن به کدام کشورها می توانیم سفر کنیم؟ 

شما با داشتن Schengen Visa می توانید به 29 کشور اروپایی سفر کنید. حتما هنگام تکمیل فرم ویزای شینگن باید کشورهای مورد نظرتان را قید کنید در غیر اینصورت افسران مرزی به شما اجازه ورود به آن کشور را نخواهند داد. 

انواع-ویزای-شینگن

هزینه Schengen Visa چقدر است؟ 

هزینه شینگن ویزا برای بزرگسالان €80  یورو و برای کودکان 6 تا 12 سال €40 یورو می باشد. در حالت کلی هزینه این ویزا با توجه به سن، نوع شینگن ویزا، کوتاه یا بلند مدت بودن آن متفاوت است. این هزینه در صورت رد شدن ویزای شما برگشت داده نخواهد شد.

فرم شینگن ویزا به دو صورت دستی و تایپ شده قابل ارائه است. تنها لازم است که تمامی بخش‌های با دقت کامل پر شود و مغایرتی با واقعیت نداشته باشد. برای اقدام دریافت ویزا شینگن و مراحل انگشت نگاری باید خود اقدام نمایید و هیچ فردی نمی‌تواند به عنوان نماینده شما برای این ویزا اقدام کند.

مصاحبه ویزای شینگن

در هنگام مصاحبه آفیسر مهاجرتی بیشتر قصد پی بردن به هدف شما از گرفتن این ویزا را دارد، بنابراین بهتر است که از قبل آماده سوالاتی که از شما می‌شود باشید. از نمونه سوالاتی که در زمان مصاحبه از شما پرسیده می‌شود موارد زیر هستند:

برای چه برای این نوع ویزا اقدام کرده‌اید؟

آیا همسر یا دوستی شما را همراهی خواهد کرد؟

چرا فکر می‌کنید واجد شرایط این ویزا هستید؟

قصد چه نوع فعالیت‌های مطالعاتی را دارید و در چه موسسه قصد این کار را دارید؟

هزینه‌های اقامت و سفر شما در این مدت بر عهده چه کسی است؟

دانشجو هستید یا فارغ التحصیل شده‌اید؟

چه شغلی دارید؟ کارمند هستید یا کارفرما؟

نکته مهم این است که در صورت پاسخ به هر سوالی باید مدارکی هم برای اثبات آن داشته باشید. به طور مثال در صورتی که هدف خود را سفر و بازدید از کشوری در نظر گرفته‌اید، باید مدارک رزرو هتل و بلیط رفت و برگشت را ارائه دهید. یا در صورتی که در شرکت و سازمانی مشغول به کار هستید و با مرخصی نسبت به درخواست این ویزا اقدام کرده‌اید باید نامه رسمی مرخصی را به همراه داشته باشید.

سخن پایانی مجله مهاجرت

در نهایت باید توجه داشته باشید که تمامی مدارک لازم برای اخذ ویزا شینگن را توسط دارالترجمه رسمی به انگلیسی ترجمه کرده باشید. دارا بودن شینگن ویزا حتما به معنی ورود بی قید و شرط به هر کشوری نیست برای مثال اگر شما شینگن ویزای خود را از ایتالیا گرفته باشید افسر مرز فرانسه می تواند از ورود شما به خاک فرانسه جلوگیری نماید.

همیشه باید آماده پاسخ دادن به سوالات ماموران مرزی (در مورد انگیزه سفر، مدت زمان اقامت و…) باشید. شما باید به آنها اطمینان کامل بدهید که قصد روشنی از دریافت این ویزا دارید و با اهداف توریستی، پزشکی، مطالعاتی تصمیم به اقامت موقت در کشورهای حوزه شینگن را دارید.

Schengen Visa یک ویزای کوتاه مدت و توریستی است که نمی توان از آن برای مدت های طولانی اقامت استفاده کرد و بیشترین میزان اقامت آن به مدت 90 روز است. برای پیشگیری از ریجکت شدن و افزایش شانس خود در اخذ ویزای شینگن بهتر است همیشه از طریق تورهای گروهی اقدام کنید. 

بعد از درخواست برای پیگیری وضعیت پرونده خود می‌توانید از طریق وب‌سایت کارگزاری هر سفارت و با استفاده از شماره پیگیری خود، روند پرونده خود را بررسی نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا