مهاجرت

مهاجرت به ترکیه – بهترین و کم هزینه ترین راه های مهاجرت

ترکیه کشوری زیبا و توریستی و رو به رشدی است؛ که امروزه نظر بسیاری از گردشگران و مهاجران، به خصوص ایرانیان را به خود جلب کرده است. شهرهای زیبا، با مناظر طبیعی فوق العاده و مناسب گردشگری، میتوانند گزینه خوبی برای زندگی کردن نیز باشند. همینطور آب و هوای معتدل و مطلوب این کشور و نزدیکی ترکیه به ایران، هم از نظر مسافت و هم فرهنگی؛ باعث جذب هر چه بیشتر هموطنانمان در این کشور شده است و متقاضیان بسیاری از ایران، مهاجرت به ترکیه را ترجیح میدهند.

در این مقاله به معرفی مسیرهای مهاجرت به این کشور رو به پیشرفت، شرایط مهاجرت به ترکیه و اقامت ترکیه خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: آشنایی با کشور ترکیه

شرایط مهاجرت به ترکیه

شما عزیزان جهت مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت و تابعیت باید از یکسری قوانین پیروی کنید البته مهاجرت به این کشور برای مردم ایران کار دشوار و سختی نمی باشد. لازم به ذکر است هر یک از ویزاهای مهاجرتی از شرایط و قوانین خاصی پیروی میکنند.

مهمترین شرایط مهاجرت به ترکیه، داشتن پاسپورت معتبر (اعتبار حداقل به مدت 1 سال) می باشد زیرا دولت ترکیه به متقاضیانی که مدت اعتبار پاسپورت آنان کم باشد اقامت اعطا نمی کند. شما باید یکی از راههای مهاجرتی را انتخاب و به صورت قانونی از طریق ویزای مورد نظر به این کشور مهاجرت کنید.

اخذ اقامت دائم با توجه به نوع ویزا متفاوت می باشد و تمامی روشهای مهاجرتی منجر به اخذ اقامت دائم نمی گردد. به طور کلی بعد از گذشت 5 سال میتوانید نسبت به اخذ اقامت دائم ترکیه اقدام نمایید. لازم به ذکر است در مدت این 5 سال باید در هر سال حداقل به مدت 6 ماه در این کشور اقامت داشته باشید تا موفق به اخذ اقامت و تابعیت شوید.

انواع اقامت ترکیه 

ورود به ترکیه نیز مانند تمام کشورهای دیگر بسته به کشور مبدا، نیاز به مجوز یا ویزا دارد. اقامت ترکیه به دو حالت است:

  • اقامت موقت: همانگونه که از اسم این اقامت پیداست، مدت اقامت در این حالت محدود است و اکثرا با اهداف گردش و تفریح یا بازدید ، تحصیل و یا شرکت در کنفرانس و اجلاسی دوره ای انجام میگیرد. این نوع اقامت در مواردی قابل تمدید و در مواردی غیر قابل تمدید هستند.

 

  • اقامت دائم: در این نوع اقامت افراد خارجی اجازه دائم ماندن در این کشور را دارند. اما به هر حال و با هر مسیری از مهاجرت ترکیه اخذ اقامت دائم این کشور 8-5 سال طول میکشد. بهتر است متقاضیان با اخذ اقامتهای موقت قابل تمدید، و با ایجاد و احراز شرایط مورد نظر دولت.اقامت موقت خود را به دائم تبدیل کنند.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره پاسپورت ترکیه و اخذ آن

مهاجرت به ترکیه از طریق کار و استخدام

در این روش از مهاجرت نیاز به این است که از سمت یک شرکت ثبت شده در ترکیه پیشنهاد کار دریافت کنید. این شرکتها با توجه به مهارت و تخصص شما می توانند از طریق اداره کار ترکیه برای شما مجوز کار اخذ نمایند. در صورت تایید اداره کار، به شما اقامت 1 ساله در ترکیه اعطا میگردد. یکی از شروط دولت ترکیه این است که تخصص شما به عنوان یک خارجی، در ترکیه موجود نباشد. یا اگر یک شهروند ترک این تخصص را دارد او در اولویت باشد. و هیچ شهروند ترکیه ای بیکار نباشد.

با وجود این شرایط، اخذ این اقامت برای ایرانیان دشوار خواهد بود مگر افراد فوق موفق.

در حالت اخذ این نوع اقامت شما اقامت 1 ساله و قابل تمدید در هر سال را دریافت میکنید. پس از اقامت کاری و مشغول به کار بودن در ترکیه به صورت 5 سال متوالی میتوان اقامت دائم این کشور را اخذ کنید.

بیشتر بخوانید: دریافت ویزای کاری ترکیه

 مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل

تحصیل در ترکیه از مدارس و سن 18-7 سالگی ادامه دارد. سپس با اخذ مدارک مدرسه شما میتوانید در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس و دکترا نیز شرکت نمایید. در مدارس دولتی هزینه ای دریافت نمیگردد. اما در دانشگاه با توجه به دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه این موضوع متفاوت است. زبان تحصیل در مراکز دولتی ترکیه به زبان ترکی بوده و در مراکز خصوصی انگلیسی هم تدریس میشود.

متقاضیان تحصیل در دانشگاه های دولتی با زبان ترکی باید مدرکی مبنی بر گذراندن آزمون یوس Yos ترکیه ارائه کنند. و متقاضیان دانشگاه های خصوصی با زبان انگلیسی مدرک SAT ارائه نمایند. همینطور امکان اخذ بورسیه تحصیلی در ترکیه نیز هست. و با توجه به رزومه تحصیلی متقاضی ارائه میگردد. البته میانگین نمرات سابق و تسلط بر زبان ترکی متقاضی نیز در اخذ بورسیه تاثیر گذار است. تحصیل در بهترین دانشگاه های ترکیه یکی از بزرگترین شانس ها برای ارتقای کیفی زندگی دانشجویان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخذ اقامت ترکیه با ویزای تحصیلی

اخذ اقامت طریق سرمایه گذاری و کارآفرینی

از راه های مهاجرت به ترکیه سرمایه گذاری در این کشور میباشد. این مسیر شامل انواع مختلفی است، سرمایه گذاری در ترکیه با:

  • ثبت شرکت با حداقل سرمایه 1.527.057 لیر
  • کارآفرینی حداقل برای 50 شهروند ترک
  • خرید اوراق قرضه دولتی
  • خرید ملک در ترکیه با حداقل 250 هزار دلار آمریکا

بروزرسانی در تاریخ 1401/01/30: طبق آخرین اطلاعات و قانون جدید در کشور ترکیه، خرید اموال و سند غیر منقول مانند ملک جهت اخذ شهروندی ترکیه از 250 هزار دلار به 400 هزار دلار افزایش یافت. لازم به ذکر است متقاضیان تا 3 سال حق فروش و انتقال مالکیت را ندارند.

سرمایه گذاری برای افراد متقاضی در ترکیه در صنایع موفق و سودآور پوشاک، کشاورزی و اتومبیل در این کشور مقدور است. البته با مبالغی که دولت ترکیه برای سرمایه گذاری در نظر دارد. به راحتی میتوان در کشورهایی مانند امریکا و کانادا با امنیت بیشتر و مبلغ کمتر و در بازار باکیفیت و با ثبات انجام داد.

بیشتر بخوانید: شرایط سرمایه گذاری در ترکیه

مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

ازدواج با یکی از تبعه ترکیه نیز از راه های مهاجرت به این کشور است. بر اساس قانون این کشور زوجین باید حداقل 18 سال سن را داشته باشند. در غیر این صورت، ازدواج در سن کمتر از 18 ممنوع بوده و کودک آزاری محسوب میشود. که برای فرد مجازات نیز به همراه دارد. علاوه بر این چند همسری بودن نیز در این کشور ممنوع بوده و برای این کار ازدواج سابق باید به پایان رسیده باشد.اثبات واقعی و از روی علاقه  بودن و برای اخذ اقامت نبودن نیز مهم است.

در صورت ازدواج با تبعه ترکیه اقامت 5-3 ساله به فرد اعطا میشود. در صورت ادامه دار بودن این رابطه نیز اخذ اقامت دائم ترکیه را به همراه دارد. 

بیشتر بخوانید: اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج

اخذ تابعیت از طریق تولد در ترکیه

اخذ تابعیت از طریق تولد به 2 حالت است.

  1. اصل خاک : که در این حالت آنچه حائز اهمیت است به دنیا آمدن فرزند در خاک کشور مورد نظر میباشد. با چشم پوشی از اینکه پدر و مادر تبعه کدام کشور هستند.
  2. اصل خون: در این حالت مهم آن است که پدر یا مادر یا هر دو، تبعه کشور مورد نظر باشند. در این حالت اینکه فرزند در کدام کشور به دنیا می آید اهمیت چندانی ندارد. 

برای اخذ تابعیت از طریق فرزند باید به قوانین آن کشور آشنا شوید. بسیار حائز اهمیت است که آن کشور از کدام یک از این قوانین (خاک یا خون ) تبعیت میکند.

در ترکیه سیستم خون قانونی است و اخذ اقامت و تابعیت از طریق خاک در این کشور ممکن نمی باشد.

بیشتر بخوانید: اخذ اقامت و تابعیت ترکیه با تولد فرزند

پناهندگی ترکیه

پناهندگی را نیز میتوان مسیری از مهاجرت دانست. اما به قدری این مسیر سرشار از ریسک و خطرات غیرقابل انکار است. که شما توصیه این مسیر را از هیچ وکیل دلسوز و یا موسسه معتبر نخواهید شنید. مقاله تهیه شده در باب این موضوع فقط جهت اطلاع رسانی بوده است و لاغیر.

پناهنده به کسی اطلاق میشود که از لحاظ های مختلف، اعم از نژاد، مذهب، تهدیدهای جانی و روانی، در کشور خود مورد آزار و اذیت بوده است. به این معنا که شما بنا به این دلایل در کشور خود راحت نبوده و در معرض خطرات مختلف هستید. اما بنا به شرایطتان نمیتوانید از مسیرهای قانونی اقدام به مهاجرت نمایید، به عنوان آخرین مسیر دست به انجام پناهندگی به کشوری دیگر میزنید. در این میان شناسایی بهترین کشورها برای پناهندگی بسیار حائز اهمیت است.

برای پناهندگی در ترکیه شما امکان کار یا تحصیل نخواهید داشت. همینطور شما از سمت تقریبا هیچ ارگانی مورد حمایت نخواهید بود و این خود آسیبها و خطرات خود را به همراه دارد. بعد از گذراندن سختیهای بسیار مسیر و رسیدن به ترکیه، درخواست خود را به پلیس ترکیه ارائه کنید و در صورت تایید در کمپهای مخصوص پناهندگان اقامت گزینید. این روش دارای پیچیدگی ها و خطرات بسیاری است که آگاهی از آن به اخذ تصمیم درست تر منجر میگردد.

بیشتر بخوانید: شرایط پناهندگی به ترکیه چگونه است؟

اقامت توریستی ترکیه

جالب است بدانید بر اساس توافق نامه بین ایران و ترکیه، ایرانیان جهت سفر و تفریح به این کشور به ویزای توریستی نیاز ندارند. شما میتوانید بدون اخذ ویزا و گذاشتن وثیقه به این کشور سفر کنید و به مدت 3 ماه در این کشور اقامت داشته باشید.

شما برای سفر به این کشور تنها به پاسپورت معتبر نیاز دارید. لازم به ذکر است شما با اخذ اقامت توریستی نمیتوانید در این کشور مشغول به کار و تحصیل شوید.

بیشتر بخوانید: اقامت توریستی ترکیه

ویزای همراه ترکیه

ویزا همراه یکی دیگر از روشهای مهاجرت به این کشور بوده که از انواع مختلفی تشکیل شده است. مدت اعتبار ویزای همراه با ویزای اسپانسر یکسان می باشد. به طور کلی تمامی متقاضیان اصلی بعد از دریافت اقامت دائم میتوانند با اخذ ویزای همراه، همسر و فرزندان زیر 18 سال و فرزندان وابسته بالای 18 سال خود را به این کشور ببرند.

بیشتر بخوانید: انواع ویزای همراه ترکیه

مهاجرت به ترکیه برای هنرمندان و افراد فوق موفق

طبق قوانین تصویب شده در ترکیه، افراد فوق موفق مثل هنرمندان، ورزشکاران و تاجران موفق، اجازه ورود و زندگی در ترکیه را دارند. در واقع این مسیر مهاجرتی مخصوص این قشر خاص و سازنده در جامعه است. این مسیر از مهاجرت برای افرادی است که دارای رزومه و سابقه درخشان در حیطه کاری، مهارت یا تخصص خود هستند. مانند ورزشکارانی که مدالهای جهانی و بین المللی دارند. یا دارای جوایز ارزنده از فستیوالهای مختلف هستند.

این مسیر از مهاجرت در کشورهای دیگری مانند کانادا و امریکا نیز وجود دارد. خوشبختانه دولت ترکیه نیز از این مسیر حمایت کرده و پذیرای این افراد در خاک این کشور خواهد بود.

بیشتر بخوانید: ارزانترین و کم هزینه ترین کشور برای مهاجرت ایرانیان

هزینه مهاجرت به ترکیه

تمامی متقاضیانی که قصد مهاجرت دارند، نگران هزینه مهاجرت به ترکیه هستند. لازم به ذکر است هزینه مهاجرت به ترکیه با توجه به انواع روشهای مهاجرتی متغیر می باشد. البته هزینه مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت با توجه به محل اقامت شما، نوع ویزا، تعدا اعضای خانواده بستگی دارد. شما باید هزینه هایی اعم از هزینه بلیط هواپیما، هزینه اجاره ملک، هزینه رزرو هتل، هزینه حق خاک، کارت کیملیک و … بپردازید.

در زیر برخی از هزینه های مهاجرت به ترکیه را به طور میانگین برای شما عزیزان بیان می کنیم:

  • هزینه بلیط هواپیما: 168 دلار
  • اجاره ملک 1 خوابه در مرکز شهر: 3,334.34 لیر
  • اجاره ملک 1 خوابه در خارج از شهر: 2,327.12 لیر
  • مهاجرت از طریق کار: 1000 دلار
  • مهاجرت از طریق ثبت شرکت در ترکیه: 18,000 دلار
  • مهاجرت از طریق تحصیل: 240 الی 1,500 دلار
  • مهاجرت از طریق خرید ملک: 50,000 دلار

بیشتر بخوانید: پرداخت حق خاک ترکیه

هزینه های زندگی در ترکیه

سوال ” هزینه زندگی در ترکیه چقدر است؟ ” جزو سوالات پرتکرار و مشغول کننده در ذهن است . به خصوص در ذهن کسانی که متقاضی مهاجرت به کشوری دیگر هستند. مطابقت شرایط فعلی متقاضی با میزان مخارج در کشور مقصد بسیار حائز اهمیت است.

هزینه های جاری به طور کلی بسته به لایف استایل شخص و منطقه سکونت فرد متفاوت خواهد بود. طبیعی است، افرادی که به مرکز شهر نزدیک تر هستند. هزینه های بیشتری تا افراد نزدیک به حومه شهر پرداخت کنند. کشور ترکیه از راه های گردشگری مختلف و همینطور کشاورزی کسب درامد دارد.

استانبول گرانترین شهر ترکیه برای زندگی کردن است. همینطور هزینه زندگی در ترکیه بیشتر از ایران بوده و حدود 60% هزینه های زندگی در ترکیه از امریکا پایینتر است. به طور متوسط برای هر فرد در ترکیه ماهانه 2000-800 لیر هزینه وجود خواهد داشت. در ادامه به بررسی با جزییات بیشتری خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: هزینه زندگی در ترکیه + هزینه اقامت ترکیه

سخن پایانی مجله مهاجرت

با توجه به مطالب بالا نتیجه می گیریم کشور ترکیه یکی از مقاصد پرمتقاضی برای مهاجرت ایرانیان می باشد و با اخذ اقامت دائم این کشور از امکانات و مزایای فراوانی برخوردار می شوید. شما از طریق یکی از 7 روش مهاجرتی میتوانید به این کشور مهاجرت کنید.

شرایط اخذ هر یک از ویزاها متفاوت می باشد و تمامی روشهای ذکر شده در بالا منتهی به اخذ اقامت نمی گردد اما به طور کلی بعد از گذشت 5 سال میتوانید اقامت دائم ترکیه را دریافت کنید. با توجه به میزان درآمد شهروندان این کشور، هزینه زندگی در ترکیه نسبت به کشور ایران پایین و مقرون به صرفه تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا